Mese almás a la nagyi
Látogatók száma: 510
Nagyikám emlékére...
Gyakran sütök almás pitét.Az egyik családi kedvenc.
Ez a recept még nagyi-korabeli.Sajnos Ő már nem él.Az esküvőnk előtt 3 nappal ment el.Azt hittem ilyen csak a filmekben íródhat.
Istenien sütött-főzött.A töltött káposztája ízét soha nem fogom elfelejteni, a mini, egyfalatos töltelékekkel.
A talkedli - nem tudom, hogy készült, de a szomszédok is sorban álltak érte.
Még mennyi sok finom recept maradt nálad drága Nagyikám!
Íme, az almás pite titka:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg kristálycukor
1 tojás
15 dkg zsír vagy margarin
2 dl tejföl
pici só
A hozzávalókat összegyúrjuk, két részre osztjuk.Az egyik felét kinyújtjuk, kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, megszórjuk egy pici búzadarával.A lereszelt alma levét kinyomkodjuk, a gyerekekkel megitatjuk, ez biztos száz százalékos.Az almát a kinyújtott tésztára halmozzuk.Megszórjuk vaníliás cukorral és fahéjjal.
Kinyújtjuk a tésztánk másik felét is, rátesszük a tetejére.
Megszurkáljuk villával,sütjük.
Előre szólok: nagy tepsivel kell sütni!
Jó étvágyat hozzá!
A cikket írta: sz.marcsi
Hozzászólások
időrendi sorrend
Anna! Én kb. másfél kiló almát szoktam lereszelni.De ez variálható, attól függ mennyi tölteléket szeretnél a két tésztaréteg közé.