újabb események régebbi események további események
17:08
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
17:00
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
17:49
Tündér módosította a naplóbejegyzését
17:47
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Parasztkosár

2010. június 21. - Látogatók száma: 467

Hazajöttem és ismét szembesültem azzal az eget rengető problémával, hogy mit is tegyek a családom elé vacsorára.

Imádom nézni, ahogy egy 15 perces főzőműsorban tuti kajákat dobálnak össze, persze nekem mindig 4szer annyi idő kell. Nem tudom, hogy ti hogy vagytok ezzel, de nekem sosem sikerült még elcsípnem Stahl Jutkát krumplipucolás, vagy mosogatás közben.

Méla undorral pásztáztam végig a hűtőn tartalmát. Semmi különös.
Egy fél disznó felfüstölve, meg csomó tejtermék. Ebből varázsoltam én mégis valami mást.

Összegyúrtam 30deka lisztet 20deka vajjal, nem tévedés vajjal. Tettem bele 2 tojást és sót.
Ehhez adtam érzésre annyi sajtkrémet, hogy jól gyúrható legyen.
Az én sajtkrémem medvehagymás volt. (Imádom a pikáns részleteket!)

Kinyújtottam és a kis korongokkal a muffin forma mélyedéseit kibéleltem, amit előttem pici vajjal megkentem.

A mai töltelékem: füstölt kolbász, mert ez mindig van itthon. (A gyerekeimnek többször el kellett magyaráznom, hogy mi a vegetarianizmus. Még mindig sajnálkozva néznek az "egészségesen" táplálkozókra, remélik, hogy egyszer kigyógyulnak belőle.)
Tejfölt kikevertem 1 tojással, sóval. Ebbe kevertem a füstölt kolbászt és mozzarellát pici darabokra vágva.

Értelem szerűen megtöltöttem és megsütöttem a kosarakat.

Ezt bármivel töltheted. Brutális a töpörtőkrémes is.
Ja, ez tényleg nem több, mint 30 perc+ mosogatás.
Jó étvágyat.

A cikket írta: kisréka

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. június 17. 12:17
:D
Ez tényleg nem vega:).

Én ma tökös-spenótos-sajtos pizzát sütöttem.
Nem rossz.

Tegnap odatettem egy kisméretű tököt főzeléknek, de annyira elsóztam, h. ehetetlen lett.
Akkor még csak tök, víz, só, kapor volt a fazékban.
Mivel sajnáltam kiönteni, "feljavítottam" egy mirelit spenóttal.
Még mindig sós volt.
Ma összedobtam egy "pizzatésztát" (liszt, olaj, bazsalikom , oregáno, só, víz, sütőpor), rákentem, + sajt, és így már ehető.:)


Én mindig abból főzök-sütök, ami van itthon, ezért pl. a sütőporos pizzatészta.
2010. november 17. 10:13

megtekintés Válasz erre: cuki1 - 2010. november 12. 21:38

Jó tippek kipróbálom:)
Üdvőzölek: cuki1

Tényleg szívből ajánlom, eddig nálunk mindenkinek bejött.
2010. november 12. 21:38
Jó tippek kipróbálom:)
Üdvőzölek: cuki1
2010. június 22. 12:39
Olyan jo receptek kerülnek fel, hogy az embernek megjön a kedve a konyhába ügyködni:-))
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: