újabb események régebbi események további események
23:50
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
22:50
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
11:19
Tündér módosította a naplóbejegyzését
11:17
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Red velvet

2015. október 10. - Látogatók száma: 276

És most jöjjön egy igazi különlegesség, a Red velvet, vagyis a vörös bársony torta. Nagyon sok receptet megnéztem, és nem tudtam választani, így megalkottam a saját verziómat.

Ez a sütemény Amerikából származik. Utána olvastam kicsit, és azt írják a nevét a különleges színéről kapta, ami az író és a kakaó egymásra hatása hoz létre. Szerintem eredetileg inkább vörösesbarna volt, mostanában ételfestékkel érik el a szép vörös színt. Manapság valódi íróhoz nehéz hozzájutni, ezért általában tejföllel, vagy kefirrel helyettesítik. Az írót sokan azonosítják a tejsavóval, pedig nem ugyan az. Vagyis igen, de a tejfeldolgozás más fázisaiba jutnak mindkettőhöz, így az íze, és az összetétele is más. Az író a vajgyártás mellékterméke. A tejszín, mint tudjuk édeskés, mert még a tej nem savanyú, amikor megjelenik a tetején egy vékony sárgás réteg, ami a tejszín. Ebből köpülik a vajat és jutnak hozzá az értékes íróhoz, míg a tejsavó az aludttej leszűrésekor marad vissza.
A vörös bársony torta, túrókrémmel készül, aminek a túrón kívül a mascarpone a fő eleme. A mascarpone is tejszínből készül, jellegtelen íze miatt a cukrászatban nagyon sok krém egyik alapanyaga. Sokan nem szeretik jellegtelen ízét, ők használhatnak otthon készített pótlót is, ami egy nagy dobozos 20% tejfölből készül, oly módon, hogy a tejfölt lehetőleg törés nélkül egy ritka szövésű konyharuhába öntjük, a ruha sarkait összefogjuk átlósan, és mint a túrót lecsepegtetjük. Legalább egy éjszakát, de jobb, ha 24 órát hagyjuk csepegni.

Hozzávalók a tésztához
22 dkg liszt
22 dkgcukor
22 dkg vaj v margarin
2 kanál kakaó
2 tojás
2 dl tejföl
1 vaníliacukor
1 kkanák sütőpor
Csipet só
1kanál piros ételfesték /folyékony/

Krémhez:
25 dkg túró
10 dkg cukor
1 vaníliás cukor
25 dkg mascarpone
250 ml tejszín

Elkészítés:
A lisztet tálba szitáljuk, hozzá adjuk a kakaót, vaníliás cukrot, a sót, sütőport, és összekeverjük.
A lágy vajat /margarint/ a cukorral habosra keverjük. Bele tesszük a tojásokat, ezzel is keverjük két-három percig, majd a tejfölt és az ételfestéket is hozzá adjuk. A lisztes keveréket két részben adjuk hozzá, óvatosan összeforgatjuk. Nem lesz olyan lágy a tésztánk, mint a piskóta. Egy 26 cm tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk, és bele ötjük a masszát. 170’ sütőbe 30-40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A túrót a mascarponével jól elkeverjük / én botmixerrel egyneműsítettem. / hozzáadjuk a felvert tejszínt, a cukrot, /ízlés szerint lehet több is/ és jól összekeverjük.
A kihűlt tésztát három lapba vágjuk, a krémet három részre osztjuk. Egy-egy rész kerül a lapok közé, igyekezzünk egyenletesen elsimítani, egy résszel pedig bevonjuk a tortát. kevés krémet hagyva a díszítésre, aminek csak a fantáziánk szab határt.

Jó szívvel ajánlom kezdő sütögetőknek is, mert igaz ez egy különleges torta, de nagyon egyszerű elkészíteni.

Jó étvágyat, jó sütögetést.

A cikket írta: Kathy Godhy

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2015. október 14. 19:38

megtekintés Válasz erre: Kathy Godhy - 2015. október 12. 08:05

Kedves CATHY sokáig készültem rá én is, mert féltem, hogy nem sikerül, aztán rájöttem nagyon egyszerű elkészíteni. Ez a sütemény is mint sok más az idők folyamán sok változáson ment keresztül. Az eredeti recept nem tartalmaz ételfestéket.

Most 0lvasgatok utana a neten, es teljesen igazad van! Az etelfestek csak kesobb kerult kepbe.
Majd irok (vegre) egy bejegyzest en is, ha raszantam magam a sutesere. :)
2015. október 12. 08:05
Kedves CATHY sokáig készültem rá én is, mert féltem, hogy nem sikerül, aztán rájöttem nagyon egyszerű elkészíteni. Ez a sütemény is mint sok más az idők folyamán sok változáson ment keresztül. Az eredeti recept nem tartalmaz ételfestéket.
2015. október 11. 21:37
A jellegzetes szint a suti a kakaopor es a piros etelfestek szinenek keveredesebol kapja. Az iro valoban tejszin szarmazek, a vaj kivalasa utan visszamarado nem savanyu termek, tehat nem savo ahogy irod is. Szerintem nehany multiban lehet venni, oke, neha. Ha megsem, akkor a zsirszegeny tejet szoktak javasolni helyette.
Ambar biztos, hogy a tejfol sem fog artani neki! :)

Mar regen tervezem en is, hogy sutok Red-velvet tortat! Koszi az `ichletet`!
2015. október 10. 20:46
Csak biztatni tudlak érdemes kipróbálni. Nagyon finom.
2015. október 10. 20:32
Könnyen lehet, hogy egy éppen ehhez hasonló vagy pont ilyen sütit ettem a minap... jellemzően nem tudom a nevét, de nagyon ízlett... Elneveztem most magamban "Red velvetnek", mert tetszik... Egyszer már tényleg nekiveselkedem és készítek én is egy saját verziót, mert valóban egyszerű...

Köszi, puszi
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: