Sajtos rúd
Látogatók száma: 502
A világ legfinomabb sajtosa amit eddig ettünk! Kezdő háziasszonyként került hozzám a recept és sokáig féltékenyen őriztem, annyira egyszerű és nagyszerű és mindig sikeres hogy azt gondoltam ki van zárva hogy továbbadjam a titkot...
Ez persze rég volt, már rengeteg barátnőmnek adtam tovább a receptet, még az is megcsinálta aki egyébként utál sütni.A férfiak is imádják, jól csúszik rá a söröcske:))
Igazából annyira egyszerű, hogy most elgondolkodtam, hogy a csudába hozok össze vele 1000 karaktert:))
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg zsír
2 db tojás (egyik a tetejére kell majd)
1-2 dl tejföl (amennyit a tészta felvesz)
2 dkg élesztő (lehet száraz is)
5 dkg reszelt sajt
só
A liszthez hozzáadjuk a sót, az élesztőt,1 db tojást, a zsírt és a tejfölt. Ezeket jól összegyúrjuk. Ezután ha van időnk és nem sürgősen kell a sajtos, be lehet rakni pár órára a hűtőbe, ettől csak jobb lesz. Ha dupla adagot gyúrunk le akkor a felét akár a fagyasztóba is bedobhatjuk, jó lesz az más alkalommal, mikor váratlan vendégünk érkezik, vagy egyszerűen csak időt szeretnénk megspórolni magunknak.
Sütés előtt deszkán kinyújtjuk ujjnyi vastagra a tésztát, megkenjük a maradék tojással, megszórjuk reszelt sajttal.Ezután ízlés szerint felvághatjuk csíkokra, kockákra, ki hogyan szereti. A tepsit lehetnyi zsírral kell kikenni, de nem igazán szükséges, hisz a tésztában van már zsír, egyáltalán nem ragad le (sütőpapír meg direkt tökéletes, mosogatni sem kell:))
Kb 180 fokon szoktam kisütni, időt nem is tudok mondani, talán ha 10 perc kell hozzá...Mikor szép aranysárga színe van és isteni illata, akkor kész van!
... ..1400 karakter lett:)))))
A cikket írta: maya21
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Pinokkió
Szia Maya!
Hamham;-)
Szeretem a sósrudacskákat..., MELEGEN!!!!
Hamham;-)
Szeretem a sósrudacskákat..., MELEGEN!!!!