újabb események régebbi események további események
00:20
lumsefoGopy regisztrált a weboldalra

Süssön énnekem!

Látogatók száma: 33

BÁRKI!!

két mákoscsíkos zserbót
két mákoscsíkos zserbót
nem tudom a receptjét
de most megkeresem a góóglin!
hozzávalók / 5 adag
A tésztához
30 dkg finomliszt
15 dkg margarin
6 dkg porcukor
1 db tojássárgája
0.6 dkg élesztő
0.5 csomag vaníliás cukor
1 ek tejföl
1 kk szódabikarbóna (csapott kk!)
0.5 dl tej
A töltelékhez
30 dkg mák
15 dkg cukor
1 teáskanál citromhéj (reszelve)
1 kk fahéj
20 dkg sárgabaracklekvár
1 dl tej
A mázhoz
10 dkg étcsokoládé
8 dkg vaj

elkészítés
A mákot megdaráljuk, a citrom héját lereszeljük.
A darált mákot a cukorral és a tejjel elvegyítjük, és lassú tűzön, állandóan kevergetve kb. 10 percig főzzük, majd ízesítjük a citromhéjjal és a fahéjjal. Hűlni hagyjuk.
Amíg a máktöltelék hűl, összeállítjuk a tésztát. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk az élesztős tejet, a szódabikarbónát, a tojássárgáját, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tejfölt, jól összedolgozzuk.
Az első részt tepsi méretűre (34 x 20 cm) nyújtjuk, kibéleljük vele a tepsit, megkenjük a baracklekvár felével, és arányosan elosztjuk, elnyomkodjuk rajta a máktöltelék felét.
Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral, és ráterítjük a máktöltelék másik felét.
Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk, és villával megszúrkáljuk.
Kb. 30 percet pihentetjük, majd előmelegített sütőben 200 C°-on kb. 30 perc alatt szép világos barnára sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni. Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk a vajjal együtt.Folyamatosan kevergetve langyosra hűtjük, és egyenletesen elosztva ráöntjük a tésztára.
...Vigyázat! Loptam!!!

A cikket írta: wadbikaiy

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: