Tejfölös kukoricasaláta hagymával, tojással és almával - recept
Látogatók száma: 816
Nagyon szeretem a sózott-cukrozott ecetes hagymát tejföllel. Ezt az alapot dúsítottam fel mindenféle zöldséggel. Néha semmi más nem kell hozzá, mert önmagában is laktató.
Egyszerű, viszonylag olcsó és kiadós.
Hozzávalók:
2 db lilahagyma
1 bögrényi főtt kukorica - konzerv vagy mirelit megfőzve sós vízben
1 nagy alma apróra kockázva
2 db főtt kemény tojás
8-10 szál snidling
1 nagy tejföl
Kk. só
Ek. cukor
Pár csepp ecet
A lilahagymát apró kockára aprítom, mint pörkölthöz, vagy hajszálvékony karikákra szelem.
Ezt egy tálban besózom, megcukrozom, majd egy órára félreteszem állni, hogy levet engedjen, így megérlelem kicsit.
Amikor ez a hagyma levet enged, akkor egy csepp ecetet is öntök hozzá, majd hozzákeverem sóban főtt kukoricaszemeket, az apróra kockázott almát, és a tejfölt.
Utána a kemény tojásokat tojásszeletelővel vékony kockákra vágom, majd negyedelem a karikákat és óvatosan a tejfölös keverékhez adom.
A legvégén a snidlinget apróra vágom, és megszórom vele a salátát.
Önmagában is finom, de tehetjük héjában sült, szeletelt burgonyára vagy piritósra, karikára vágott kiflire is. vagy amihez csak kedvünk tartja.
+ 1 Tipp:
Húsosak tehetnek még bele vékonyra vágott sonkát, baconszalonnát, esetleg felkarikázott virslit.
A cikket írta: Virág
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Tündér
Kedves Virág!
A saláták ízvilágát azért szeretjük, mert gazdag és szabadon változtatható. Köszönjük, nagyon ínycsiklandó!
Pussz, Tündér
Még maradt, úgyhogy teszek hozzá vacsorára még egy kis felkarikázott savanyú-ubit és virslit.
Szívesen bármikor! :)
A saláták ízvilágát azért szeretjük, mert gazdag és szabadon változtatható. Köszönjük, nagyon ínycsiklandó!
Pussz, Tündér
Válasz erre: Bianka
Én is szeretem a tejfölös vackokat. Egy hagymás virsli salit mindig képes vagyok összeütni, az tényleg csak pár perc. (most megkívántam, a francba)
Csak én nem szoktam cukrot, ecetet használni, helyette majonézt, borsot.
De biztos így is jó, szeretem a savanyút.
Régebben (lehet, h. már írtam) csemege ubit (bolti befőtt) vágtam kockára, tejföl, majonéz + egy kis lé a befőttből, és ehhez rántott hal és krumpli:) Imádtam.
(Most is, csak itthon nem csinálok ilyeneket:()
Jó ez így, hogy szabadon variálható.
Cukor helyett folyékony édesítőt szoktam használni mindenbe, de ide egy csipet kell, a lé miatt. A holnapi sütibe is azt tettem, de azt majd holnap. :)
Álompuszi! Megyek aludni most már.
Csak én nem szoktam cukrot, ecetet használni, helyette majonézt, borsot.
De biztos így is jó, szeretem a savanyút.
Régebben (lehet, h. már írtam) csemege ubit (bolti befőtt) vágtam kockára, tejföl, majonéz + egy kis lé a befőttből, és ehhez rántott hal és krumpli:) Imádtam.
(Most is, csak itthon nem csinálok ilyeneket:()