Tejszínes - gyümölcsös süti - sütés nélküli recept
Látogatók száma: 446
Sütő híján az olyan sütiket vadászom, amikhez nem kell sütő. A tejszínes sütik pedig azok az elérhetetlennek tűnő dolgok közé tartoztak számomra mindig is, amelyekkel soha nem kísérleteztem, mert úgy gondoltam, hogy ahhoz én túl egyszerű szakács vagyok. Cukrász-vér nincs bennem, az biztos.
Ezt az egyszerű receptet a harmad-unokanővéremtől, Ritától tanultam, vagyis nála ettem először. Egy baj van vele: nem lehet abbahagyni, főleg, ha valaki szereti a tejszínes-gyümölcsös sütiket.
Nos, én mindenféle tejszínes dolgot szeretek, kivéve a nagyon édeseket.
Hozzávalók:
Hűtőszekrény, jénai vagy porcelántál.
0,5 liter habtejszín vagy cukrászhab - (nem főzőtejszín, nem tejszínhabpor, nem tejszínhab-spray)
450g /nagy doboz tejföl
1 csom. babapiskóta vagy piskótatallér
3 ek. cukor - ízlés szerint változhat, ha kész a krém, kóstolandó!
2 csom. vanillincukor
Gyümölcs - ami lehet bármi.
Nagyon finom banánnal, vagy bármilyen idénygyümölccsel. Esetleg befőttel, vagy konzerv gyümölccsel. Általános szabály, hogy a nyers gyümölcsöt sosem keverjük a befőttel, vagy bármilyen más módon tartósított gyümölccsel.
Jelenleg meggy és kajszi befőttet használtam hozzá. A meggy kimagozva, az összeaprított kajszival gyengéden összekeverve várt a sorára.
A tejfölhöz hozzáadtam a cukrot és a vanillincukrot.
A tejszínt előre lehűtöttem, majd gépi habverővel a legnagyobb fokozatra állítva egy nagy tálban kemény habbá vertem.
Amikor a tejszín kemény lett, apránként hozzákevertem a cukrozott tejfölt.
Mivel így is elég kemény lett a krém, egy kicsit kevertem bele abból az édes szirupból is, amit a gyümölcsök engedtek leszűrve.
Előkészítettem egy jénait, és az aljára piskótatallérokat tettem, majd azt is megöntöztem kicsit ezzel az édes gyümölcslével. Ha ez nincs, akkor egy nagyon kevés tejszínt teszek a tál aljára is, és abba fektetem a piskótát. Babapiskótával készül eredetileg, de én most piskótatallért próbáltam hozzá. Így is finom lett.
Tehát rétegezünk:
1 réteg piskóta
1 réteg tejszínkrém
1 réteg gyümölcs
1 réteg tejszínkrém
1 réteg piskóta
1 réteg tejszínkrém
1 réteg gyümölcs
1 réteg tejszínkrém
Végül lesimítjuk és hűtőbe tesszük egy teljes éjszakára. Ha vendégeink jönnek ebédre, ne reggel álljunk neki, hanem előző este legkésőbb! Különben kemény marad a piskóta.
(Megjegyzem, én múltkor édességhiányomban piskóta nélkül készítettem, csak gyümölccsel, és úgy nincs várakozási idő. )
Most ezt a sütit nem fotózásra terveztem, csak a barátnőm annyira kíváncsi volt rá, hogy kénytelen voltam megmutatni. Jelenleg a mindent az ízlelőbimbóknak, semmit a szemnek alapelv érvényes. Mármint a fényképekre gondolok. De talán annyira nem lettek rosszak.
+ 1 Tipp:
Díszítésként tehetünk rá epret, vagy bármi színes gyümölcsöt, akár abból is tehetünk félre, ami benne is van. Nyáron citromfű levelével is díszíthetjük.
A cikket írta: Virág
Hozzászólások
időrendi sorrend
A.
Szia V!
Te olyanokat tudsz! Már a látvány is hizlal! :))) Guszta!
Puszivirág!
A
Te olyanokat tudsz! Már a látvány is hizlal! :))) Guszta!
Puszivirág!
A
Kedves Virág!
Te mindig nagyon egyszerű és mégis nagyszerű ételeket hozol nekünk! Köszönjük, fantasztikus lehet!
Pussz, Tündér
Rendkívüli!... Csakhogy már az olvasástól is híznék, ha nem tudnék ellenállni... Pedig nekem mindent szabadna, mégsem teszem... hát ha még hízásra hajlamos lennék?
Ettől a megjegyzéstől függetlenül finom lehet, én is szeretném, ha tehetném! :-)
Te mindig nagyon egyszerű és mégis nagyszerű ételeket hozol nekünk! Köszönjük, fantasztikus lehet!
Pussz, Tündér
Ettől a megjegyzéstől függetlenül finom lehet, én is szeretném, ha tehetném! :-)