Tésztában sült virsli
Látogatók száma: 387
Hozzávalók: 50dkg liszt, 2 élesztő, 1 kávéskanál cukor, 1/2dl tej, 1 teáskanálnyi só 2 evőkanál olívaolaj 12 db virsli Tálaláshoz: majonéz , mustár , ketchup , vagy saláta Elkészítés. 1.Először az élesztőt keverd el a cukorral majd tegyél
Hozzávalók:
50dkg liszt
2 élesztő
2 kávéskanál cukor
1/2 dl tej
1 teáskanálnyi só
2 evőkanál olívaolaj
12db virsli . "én frankfurti virslivel csináltam." De elkészíthető másból is.
Elkészítés:
1. Az élesztőt keverd el a cukorral , majd tedd bele a langyos tejet és egy evőkanál lisztet .
Félreteszünk, hogy felfusson .
A lisztet szitáld át és tedd bele a felfutott élesztőt hozzáadjunk továbbá az olajat 2,5 dl langyos vizet és a sót.
2. A tésztát nagyon jól ki kell dolgozni , majd vékonyan szórd meg liszttel ,és langyos helyen , letakarva kelesztjük.
3. Fél cm vastagra nyújtjuk és 4 cm széles 35 cm hosszú darabra vágd.
És ezekbe a csíkokba csavard a virsliket majd a sütőlemezekre tesszük és 15 percen át 180 C -ra előmelegített sütőbe pirosra sütjük.
Aki szereti a szezámmagot szórhat egy kicsit a tetejére.
Kínálhatunk mellé mustárt , majonézt , ketchupot , vagy esetleg salátát.
Nagyon finom.
A juhbeles virsli azonnal főzhető.
A műbelesről pedig célszerűbb lehúzni a műanyagot.
Frankfurti virsli: A frankfurti virslit már a 13. században is ismerték .
A virsli és a frankfurti virsli között a húsösszetételében van különbség .
19. században született bécsi virsli annyiban különbözik, hogy disznóhús - és marha hús keverékből áll .
A cikket írta: cuki1
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Divi Éva
Szia Cuki !
Ezt kipróbálom, de azt hiszem én is sima olajjal. Üdv Éva
Köszönöm hogy itt voltatok.
Üdv:cuki1
Válasz erre: zsoltne.eva
Mi az, hogy olivaolaj? Sima már nem is jó? :-)
Ha én gazdag lennék...
akkor bizonyára kipróbálnám, de kicsit módosítanék rajta.
Apropo. Az aludttejes prószát még nem próbáltad ki?
Én az almás pitén már túl vagyok, csak a tejet felejtettem ki. :-)
Ezt kipróbálom, de azt hiszem én is sima olajjal. Üdv Éva
Ha én gazdag lennék...
akkor bizonyára kipróbálnám, de kicsit módosítanék rajta.
Apropo. Az aludttejes prószát még nem próbáltad ki?
Én az almás pitén már túl vagyok, csak a tejet felejtettem ki. :-)
Válasz erre: Orsolya
Szia cuki! Jó recept! pusz Orsolya
Köszi.
Éhes lettem rá !:)