Töltött bundáskenyér sajtos-petrezselymes bundában
Látogatók száma: 373
Pályázatra készül és 15 perc alatt elkészül!
Hozzávalók:
4 egész karéj normál kenyér vagy 8 szelet szendvicskenyér
10 dkg trappista sajt
10 deka kolbász
8db fa fogvájó
3 db tojás
0,5kk. szárított petrezselyem
egy csipet só
Zsiradék a kisütéshez
Elkészítés:
Az egész karéj összeillesztjük mint egy szendvicset és félbevágjuk, hogy legyen 4 szendvicsünk (a négyszögletű kenyérrel könnyebb dolgunk van). A sajtból 4 vékony szeletet vágunk és a kolbászt is vékonyan felkarikázzuk és sima szendvicseket készítünk. Ha ez kész, akkor két oldalán egy-egy fogvájót srégen beleszúrunk, ez fogja összetartani, amíg sül. Csak utána ne felejtsétek el kiszedni, mint majdnem én... :)
A tojást mély tányérban villával felverjük és belereszeljük a maradék sajtot, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a sót, jól összekeverjük a villával.
A fogvájóval rögzített szendvicseket óvatosan megfogjuk és mindkét oldalát megmártjuk a sajtos-petrezselymes tojásban, majd forró olajban közepes lángon egy-egy perc alatt mindkét felét aranybarnára sütjük, közben egyszer megfordítva. Én erre egy grill húsforgató csipeszt használok, azzal a legegyszerűbb. Kiszedés után hamar szedjük ki belőle a fogvájókat!
Még melegen, forró teával kínálhatjuk. Igazán finom, ahogy összeolvadnak az ízek a szánkban, a kolbász nagyon enyhén megsül és a sajt is épp csak olvadós lesz ennyi sütési idő alatt és nem folyik ki belőle.
Most készítettem először HahóPihe töltött lángosának ötlete alapján. Amikor a férjem megkóstolta így nyilatkozott:
- Ez tényleg finom!
A cikket írta: Virág
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Anyu
Hát,vastagnak találtam a kenyér szeleteket,így csak sima bundás kenyér lett,de feltétlen kipróbálom majd és megírom.Puszi
Válasz erre: Virág
Írd meg az eredményt feltétlenül!
Válasz erre: Anyu
Megyek és kipróbálom. :)
Válasz erre: emillio
Kedves Virág!
Jónak tűnik! Kicsit átmodellezve biztos, hogy
ki fogom próbálni! Ment rá az 5 Michelin csillag!
Pussz: emillio
Szólj bátran, h mit lehetne még rajta javítani vagy variálni, lehet több recepttel is pályázni.
Ha érdekel, szállj be:
http://receptneked.hu/cikkek/januari-receptverseny-villamgyors-receptek/
Jónak tűnik! Kicsit átmodellezve biztos, hogy
ki fogom próbálni! Ment rá az 5 Michelin csillag!
Pussz: emillio