Töltött háromszög
Látogatók száma: 945
A Facebookon leltem erre a remek receptre, éreztem, ki kell próbálnom. Ha tudtam volna, hogy nem is olyan egyszerű, lehet hétvégre halasztottam volna.
Tegnap ezt adtam vacsorára az éhenkórászoknak. 1 tepsivel azon nyomban elfogyott, a többire csak rájárak. A recepten némi változtatást eszközöltem, 2 dl olajat írt az eredeti, én 1,5 dl-t tettem bele, de azt is alig akarta felvenni a tészta. Legközelebb csak 1 dl-t fogok beletenni.
Hozzávalók:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
1-1 csapott evőkanál cukor és só
1/2 l tej
1-1,5 dl étolaj
30 dkg sonka (én füstölt főtt tarját tettem bele)
30 dkg reszelt sajt
30 dkg kukorica
2 nagy fej lilahagyma
1 kaliforniai paprika (piros hogy érvényesüljön a színe)
1 nagy tejföl (450 gr)
fokhagyma ízlés szerint
2 evőkanál tejföl
1 tojás sárgája
szezám mag
hántolt napraforgó
Elkészítés:
Kevés langyos, a cukorral ízesített tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A sót belekeverjük a lisztbe, majd hozzáadjuk az élesztős tejet valamint apránként a többit is. Ha összeállt a tészta az olajat is beledolgozzuk. Hagyjuk duplájára megkelni.
Amíg a tészta pihen, felaprítjuk a belevalókat, a tejfölbe belenyomjuk a fokhagymát, ici- picit megsózzuk.
A megkelt tésztát kettévesszük , egyszerre nehéz lenne elnyújtani. Ha kb. 5 mm vastag, megkenjük a fokhagymás tejföl felével, rászórjuk a reszelt sajtot, majd a többi hozzávalót. Feltekerjük, mint a bejglit. Lekenjük a tetejét a tejfölös tojással, megszórjuk a magokkal. Cikk-cakk alakzatban daraboljuk, (///). A másik adag tésztával ugyan így járunk el. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, ne közel egymáshoz, mert nőni fognak. Nekem hőlégkeverésen és 180 fokon 25-30 perc kellett. De ez sütőnként változik, érdemes ránézni.
Ha kész, kicsit hűlni hagyjuk majd tálaljuk teával, de akár egy pohár sörrel. Én az utóbbit választottam :D
Jó étvágyat, ha kipróbáljátok.
A cikket írta: Maggie
Hozzászólások
időrendi sorrend
Lenyűgöztél!
Pussz,
Tündér
Biztos nagyon finom forralt borhoz, de sajna én azt nem szeretem, így eszembe sem jutott ajánlani:) Jó sütögetést majd!
Puszi Maggie
Kipróbálom, nagyon finom lehet forralt bor mellé is!
Pussz: Yolla