Virslis tekercs
Látogatók száma: 1 401
Örök dilemma, mit főzzek? Nem elkészíteni, kitalálni a nehéz.
Így volt ez tegnap is. Tudtam, hogy csak 5 után érek haza, tehát valami gyors kellene. Egy körtelefon után megtudtam hányan is leszünk, ezt nálunk mindig képlékeny. Két felnőtt lány meg a leendő "vejek" állandó körforgása zajlik kis otthonunkban. Mondhatnám csak a macska állandó, ő már a lakásból sem hajlandó kimenni.
Betértem a közértbe, valami csak lesz alapon és megvilágosodtam! Na, csak a vacsorát illetően. Tekert virsli lesz. Gondoltam felgyorsítom az eseményeket, nem fagyasztott leveles tésztát veszek, hanem frisset. De azt nagyon gyorsan vissza is raktam a hűtőbe, ugyanis négyszer annyiba került, mint a didergős változata. Sajt, tojás volt otthon már csak a virsli hiányzott. Miután meglett minden indulás haza. Elsőként a tésztát tettem egy rácsra, majd azt a konvektorra. Amíg olvadt hosszában félbevágtam a virsliket, belevaló sajtszeleteket dugtam a résbe. A felengedett tésztát kinyújtottam és annyi vékony csíkot vágtam, ahány virsli volt. Egyenként feltekergettem a tésztát mindegyikre, mehettek a papírral kibélelt tepsibe. Addigra már a sütőt begyújtottam. Egy tojást felvertem, alaposan besóztam és lekentem a kis tekercseket. Ment még rá némi reszelt sajt, aztán befelé a sütőbe. 1/2 óra múlva megsültek, újabb 1/2 óra múlva üres volt a tepsi.
Egészségünkre:)
A cikket írta: Maggie
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Maggie
Kedves Virág!
Hála égnek a receptek ill. a képek nézegetésétől nem lehet hízni. Igyekszek majd jó pár receptet megosztani veletek én is sokat tanultam másoktól:)
Még, hogy nem lehet? Hiszen ha ilyet látok, azonnal a tűzhelyhez állok, szerencsém van, ha nincs itthon hozzávaló, de balszerencsémre mindig kitalálom, hogy mivel tudnám helyettesíteni. :)))))) Vagyis hizlal! :D
De attól te csak tegyél fel képeket, mert úgy az igazi a recept, és amúgy is szeretem a képes recepteket, mert azok nem csak valami kiollózott vackok. :)
Válasz erre: MindenHatÓ
Guszták a képek. Én baconba szoktam tekerni, a fiaim kedvence és gyorsan megvan...
Válasz erre: Tündér
Kedves Maggie!
Máris megyek a boltba sajtért, virsliért és leveles-tésztáért!
A képekért külön dicséret!
Pussz, Tündér
Remélem finom lett:) Bevallom direkt ezért fotóztam.
Puszi Maggie
Válasz erre: Virág
Maggie!
Ez fantasztikus!
Anyuval szoktunk ilyet készíteni rendes kelt tésztával, nem csak virslivel, hanem kolbásszal, néha hurkával is, mustárra, de ez valami fantasztikus, mert sajttal még sosem próbáltam! Majd legközelebb!
Mutass még ilyet és meghízok! :D
Hála égnek a receptek ill. a képek nézegetésétől nem lehet hízni. Igyekszek majd jó pár receptet megosztani veletek én is sokat tanultam másoktól:)
Máris megyek a boltba sajtért, virsliért és leveles-tésztáért!
A képekért külön dicséret!
Pussz, Tündér
Ez fantasztikus!
Anyuval szoktunk ilyet készíteni rendes kelt tésztával, nem csak virslivel, hanem kolbásszal, néha hurkával is, mustárra, de ez valami fantasztikus, mert sajttal még sosem próbáltam! Majd legközelebb!
Mutass még ilyet és meghízok! :D
Válasz erre: Maggie
Szoktam szezám vagy lenmagot is szórni rá, de valóban naturan is nagon finom.
A virslit hosszábban elvágni nem teljesen és széthúzni, egy csík békon szalonna, egy csík sajt megy bele. A tejére helyezve füstölt szalonna, bevagdosva, be a sütőbe. Kakastarély formában szétnyílik, ha megsül.
Nagyon guszta és finom. Mellé sav. uborka. :-)
Válasz erre: zsoltne.eva
Ezt én is meg tudom erősíteni, mert bár nem vendégek fogyasztották, de nagyon kellette magát. A barátnőm mondta ezt a vajastésztába tekert virslis receptet és azon nyomban megvettem a hozzávalókat. Én is fagyasztottat... kellett egy kis idő míg felengedett és ugyanúgy jártam el, mint te... csak a sajt maradt el a tetejéről, de a nélkül is nagyon guszta és finom volt. :-)
Válasz erre: Zsomwin
Kipróbálom, nagyon tetszik! Köszi. :)