újabb események régebbi események további események
23:50
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
22:50
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
11:19
Tündér módosította a naplóbejegyzését
11:17
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Nyuszi ül a fűben…

2016. március 18. - Látogatók száma: 45

(3) ötszavas játék: (alkonyat, csendélet, hidegzuhany, hajnalodik, tojás)

Történt egyszer. Már megint ünnepek előtt álltam és sehogy sem találtam a helyem, annyira összesűrűsödtek a teendőim. Mondjuk ez nem először fordult velem elő, de ezen a napon különösen rossz passzban ébredtem hajnalok hajnalán. Nem is tévedtem nagyot. Csak nem hajnalodik? Nosza rajta! – gondoltam - nem vagyok én az az elveszett ember, aki túl sokat agyal a bajokon és lógatja a lábát naphosszat, arra várva, hátha megoldódik magától a probléma, majdcsak valaki elvégzi helyettem… Nem vagyok én Pató Pál sem, akinek híres mondása jutott az eszembe: „Ejj ráérünk arra még!” - de most valahogy mégis mindent az utolsó pillanatra hagytam, jobban mondva hanyagoltam. Hogy történt, arra már nem emlékszem, egyáltalán mikor hajtottam álomra a fejem, mert az este alkonyattájt egy kicsit elbóbiskoltam annyira el voltam fáradva és valamikor az éjszaka kellős közepén pattantam ki az ágyból – rémülten a felismeréstől, mégis csak Húsvét hétfő van! - de egyben remélve, hátha már le is késtem az első locsolót és eloldalgott. Ami nem lett volna nagy baj, hiszen mit is adhattam volna cserébe, ha mégis erre téved egy jámbor lélek, aki csak erre az egy alkalomra várt, hogy elmondhassa nekem a kedves mondókáját és én még arra sem voltam képes, hogy fessek neki hímes tojásokat? Nincs mese! Látva körülöttem azt a csendéletet, amit ki nem állhattam soha, így ünnepek tájékán meg különösen, hát nekiveselkedtem, hogy mentsem, a még menthetőt… Miközben serénykedek, hiszen fiatal volt még az idő halk kopogásra lettem figyelmes. Óvatosan, résnyire nyitottam ki az ajtót – és már éppen becsukni készültem, látva az illető elszántságát, kezében egy szódásüveget szorongatva – de nem voltam elég fürge, elugrani sem volt időm - ő meg ress, és a hidegzuhany úgy telibe talált, hogy azt sem tudtam hirtelenjében fiú vagyok e vagy lány.. Miközben a szomszédom mint aki jól végezte dolgát belekezdett a locsolóversikéjébe…”Húsvét hétfő hajnalán az jutott eszembe, egy üveg szagos vizet veszek a kezembe. Eljöttem hozzád, mosolygós szép asszony, de a szép hímes tojásokat hiába nézem, nem látom..” - én meg, mint egy ázott ürge elfelejtettem letörölni arcomról a meglepetés mosolyát is, és először életemben hagytam végigmondani a szövegét. Már éppen indultam volna a fürdőszobába a törölközőmért, hát nem még oda is elkísért a drága - és vigyorogva elővette a Szocializmus híres „Krasznaja Moszkva” kölnijét, amit kénytelen-kelletlen el kellett viselnem, hogy jobbról-balról lespricceljen, nehogy már elhervadjak. Több se kellett, hogy letöröljem arcáról az elégedettség látszatát is, kezemben a zuhanyrózsával viszonoztam a „kedvességét” közben bizonygatva, hogy nekem ugyan nincs is hímes tojásom. Egyértelmű volt ezek után, hogy kétszer is meggondolja, megvárja e míg előveszem a nem létező hímes tojásokat… helyette pánik-szerűen menekülőre fogta… Hogy mi történt ez után, azt a kedves szomszédasszonyom arcáról leolvastam… a többit az olvasóim fantáziájára bízom.

A cikket írta: zsoltne.eva

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2016. március 24. 09:03
Ma reggel hidegzuhanyként ért a felismerés,
ez a csendélet - kérdem én, mind az enyém?
Alkonyattól borogattam az arcomat hajnalig,
ezen már egyetlen húsvéti locsoló sem segít,
vigye-vigye jó messzire, akárhány tojása is van,
süsse meg az egészet reggelire,
csak a sonkát ki ne hagyja belőle!

:-)
2016. március 24. 08:55

megtekintés Válasz erre: kalozlány - 2016. március 24. 08:38

Én bizony az ő tojásait festettem volna pirosra egy pár jó erős csavarintással. Bizonyám! Hahaha! :-D

Ide kívánkozik, mert hiszen játszunk..., látatlanban soha semmit!

A minap nem tudtam pihenni a derékfájásomtól, elindultam, hogy keressek valami kenőcsöt, tudtam, hogy a lányomnak van, neki vettem az izületeire... Sötét volt a szobájában..., mondja, hol találom, fent a polcon, balra... felnyúlok, leveszek egy dobozt. Jó fogása volt, meg sem gondolom ez az! Kiveszem és jó alaposan bedörzsölöm a fájó derekamat a tartalmával... Fura érzés volt, meg a szaga..., de addigra már vastagon... Gondoltam, mi ez? Én lehetek retkes? A tartalma fele a kezemen, a másik a derekamon, olyan "dorozmás" érzéssel... Nézem, mi a fene ez?
Hát nem Pitt, általános ragasztót kentem a fájós testrészemre?

Világosban láthatjuk meg az igazit! Kapcsold fel a villanyt! Ne ezen spórolj!
Hahaha! :-)
2016. március 24. 08:38
Én bizony az ő tojásait festettem volna pirosra egy pár jó erős csavarintással. Bizonyám! Hahaha! :-D
2016. március 21. 16:56

megtekintés Válasz erre: Ilona - 2016. március 21. 16:24

Azt mondják, a nők kedden szoktak locsolkodni. Én megvártam volna a másnapot és akkor viszonoztam volna a "kedvességét"..

Ma már óvatosabb és felkészültebb vagyok, a kisablakomon keresztül jól megnézem előtte ki akar betörni az én kis magányomba és, mivel nekem is van szódám, csakis azzal nyitok ajtót. :-)
2016. március 21. 16:24
Azt mondják, a nők kedden szoktak locsolkodni. Én megvártam volna a másnapot és akkor viszonoztam volna a "kedvességét"..
2016. március 20. 22:28

megtekintés Válasz erre: Cathy - 2016. március 18. 22:59

De, de, en sajnallak. Jaj te szegeny! Hogy mit tett veled az a galad. Meeg a szodaviz csak- csak, na de a Krasznaja Moszkva, az mar botranyos! :) Jol tetted, hogy lezuhanyoztad! :D

Ugye? Még ma is megtenném, mert azóta sem volt ilyen élményben részem. Meg különben is. Miféle húsvéti ünnep az, ha már szódavízzel sem locsolják meg az ember lányát?... :-)
2016. március 18. 22:59
De, de, en sajnallak. Jaj te szegeny! Hogy mit tett veled az a galad. Meeg a szodaviz csak- csak, na de a Krasznaja Moszkva, az mar botranyos! :) Jol tetted, hogy lezuhanyoztad! :D
2016. március 18. 20:49

megtekintés Válasz erre: Yolla - 2016. március 18. 19:45

Hát, mit mondjak? Én sem örülnék, ha a szomszédból csurom vizesen érne haza a párom.

Engem kicsit sem sajnálsz? :-)
2016. március 18. 19:45
Hát, mit mondjak? Én sem örülnék, ha a szomszédból csurom vizesen érne haza a párom.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: