Spórolás 1.
2013. január 16. - Látogatók száma: 307
Minha csak én irtam volna ezeket a praktikákat!
Ezt a savanyúságot nálunk " bedobósnak" hivják, tanúsithatom, hogy isteni, ropogós , egész télen lehet rá járni..
Én is magam termelek meg mindent, ami a fagyaztóban landol feldolgozva, csomagolva, konyhakészen.
Még annyival egésziteném ki, hogy piros paradicsompaprikát (de lehet bármilyen) robotgéppel(akinek nincs, darálva) felapritok, sóval összekeverem és kisüvegekben a rendes hűtőben tárolom, úgyszintén vegyeszöldséget is apritom, sózom és ételizesitőként használom. A paprikát bármely húsos ételbe 1-2 kanállal beletehetem, de zsirokenyérre pritaminként is finom. Az apritott, sózott zöldség pedig finom ételizesitő levesekbe, de akár önálló levesként tésztával, vagy májgaluskával fogyasztható.
Van olyan étel, amiből nem lehet kisadagokat késziteni.Ezekből kihülés után adagonként szintén fagyasztok, ha kevés az időm, egy-egy adagot kiolvasztok, olyan, mint a friss. Egyre vigyázok, hogy olyan ételeket, amiket be kell rántani vagy habarni, még ezek elvégzése előtt teszem be, mert olvadásnál-tapasztalatom szerint-kicsit összekapódik..De én kenyeret, sütiket is szoktam fagyasztani, sőt előre bepanirozott húsokat is..
Válasz erre: Ilona
Kedves Julika!
Minha csak én irtam volna ezeket a praktikákat!
Ezt a savanyúságot nálunk " bedobósnak" hivják, tanúsithatom, hogy isteni, ropogós , egész télen lehet rá járni..
Én is magam termelek meg mindent, ami a fagyaztóban landol feldolgozva, csomagolva, konyhakészen.
Még annyival egésziteném ki, hogy piros paradicsompaprikát (de lehet bármilyen) robotgéppel(akinek nincs, darálva) felapritok, sóval összekeverem és kisüvegekben a rendes hűtőben tárolom, úgyszintén vegyeszöldséget is apritom, sózom és ételizesitőként használom. A paprikát bármely húsos ételbe 1-2 kanállal beletehetem, de zsirokenyérre pritaminként is finom. Az apritott, sózott zöldség pedig finom ételizesitő levesekbe, de akár önálló levesként tésztával, vagy májgaluskával fogyasztható.
Van olyan étel, amiből nem lehet kisadagokat késziteni.Ezekből kihülés után adagonként szintén fagyasztok, ha kevés az időm, egy-egy adagot kiolvasztok, olyan, mint a friss. Egyre vigyázok, hogy olyan ételeket, amiket be kell rántani vagy habarni, még ezek elvégzése előtt teszem be, mert olvadásnál-tapasztalatom szerint-kicsit összekapódik..De én kenyeret, sütiket is szoktam fagyasztani, sőt előre bepanirozott húsokat is..
Gondoltam, hogy nem vagyok egyedül a hasonló tevékenységekben.
Ezt a pirospaprikás, vegyes zöldséges dolgot még nem próbáltam ki, de meg fogom csinálni, mert tényleg praktikusnak és jónak tűnik!
Köszi!
Pusz
Juli