Régi téma (Mondd a magadét!)
2014. november 24. - Látogatók száma: 45
Válasz erre: Anyu
Az ünnepeken nem lehet spórolni.Bármilyen egyszerűen ünnepeljen az ember.És még mindig fennáll a sütő problémám.Rossz sütővel csodákat alkotni nem lehet.Most ez határozza meg a sütés-főzést.Csak olyan étellel készülhetek,amit nem kell sütőben készíteni.És még akkor is ott vannak a sütik.Szaladgálhatok le az alsó szintre a sütivel a lenti sütőhöz,de akkor már ott lesznek a nagyfiamék.Maj kialakul valahogy:)
A kiötlött menüm szentestére:
1,Csirkemell joghurtban pácolt,rántott
2,Zsályás sonkás pulykarolád(lehet hogy csirkéből lesz)
3,Fokhagymás tengeri hal filé
4,krumplipüré vagy krumplisaláta
5,hagymasaláta
és a sütemények:
zserbó(ezt muszáj!)
aprósüti(tekercs-diós és mákos) és beiglit nem, sütök!
A beiglivel mindig gond van,mert a Papus jó sok mazsolával szereti,a nagyfiam meg mazsola nélkül.Most nem lesz!
A hozzávalók egy része már a fagyasztómban van,így nem egyszerre kell mindent megvennem.
Tegnap kikapcsoltam a fagyasztót,lejégtelenítettem,kitakarítottam és visszakapcsoltam.Egy darabig rendben lesz ez is.Még el kell használnom belőle dolgokat,hogy legyen helyem.Kombi hűtőm van és néha kevés a fagyasztó része.
Így készülgetek apránként,fejben osztok szorzok hogy jövök ki jobban.No ezt nem ismerik el a férfiak,mert ez a zsonglőrködés bizony művészet!
Puszi
A csirkemell pácolása, ami nálam is bevált, régi módszer. A fokhagymás tejben való áztatást részesítem előnyben..., ahogy írod, azt még nem próbáltam, de fogom. A hozzá való köretek is kiválóak. Mindegyik bevált! Garantáltan nem fognak csalódni...
(Amondó vagyok érdemes a régi jól bevált módszereket ilyenkor alkalmazni, mert nem ez a kísérletezgetés ideje...) Tapasztalatból tudom, hogy a kevés, néha több.
Főleg, ha a vendégeim már régóta ismerik az utánozhatatlan töltött káposztámat, ahogy én készítem, a kocsonyámat, a halászlét csak megemlítve. Isteni! De hát bontakozzanak ki otthon... és tudják meg, hogy mindez mivel jár! :-)
Igazad van. Az aprósüteményeké a jövő! Márcsak azért is, hogy ne legyen unalmas. Még a végén megszoknák! :-) Mert volt idő, múlt idő, amikor előszeretettel mindenki szája íze szerint állítottam magam is össze a menüt... Ebből adtam le az évek során nem is keveset... (Nem egyszer a bejgli hetekkel előtte már többször is elfogyott, mindig újat kellett sütnöm... ugyanez lett a sorsa a zserbónak és a somlói galuskának, amire mindig is esküdtem...)
Az aprósüteményeké a jövő!!!! Hókifli... diótöltelékkel. Előnye, hogy nincs vele annyi maszatolás és folyton rá lehet járni! Eláll, és ráadásul finom...
... mert igazad van, valami csak úgy lehet jó, ha minden apait és anyait beleadunk.
Az elmaradhatatlan töltött káposztának és kocsonyának is eljön az ideje. Ha máskor nem, hát a jövő esztendőben! Annak is a legelején. Remélhetőleg kitart a farsangi fánkig. Előttem az egész év! :-)
Puszi,
Éva
A kiötlött menüm szentestére:
1,Csirkemell joghurtban pácolt,rántott
2,Zsályás sonkás pulykarolád(lehet hogy csirkéből lesz)
3,Fokhagymás tengeri hal filé
4,krumplipüré vagy krumplisaláta
5,hagymasaláta
és a sütemények:
zserbó(ezt muszáj!)
aprósüti(tekercs-diós és mákos) és beiglit nem, sütök!
A beiglivel mindig gond van,mert a Papus jó sok mazsolával szereti,a nagyfiam meg mazsola nélkül.Most nem lesz!
A hozzávalók egy része már a fagyasztómban van,így nem egyszerre kell mindent megvennem.
Tegnap kikapcsoltam a fagyasztót,lejégtelenítettem,kitakarítottam és visszakapcsoltam.Egy darabig rendben lesz ez is.Még el kell használnom belőle dolgokat,hogy legyen helyem.Kombi hűtőm van és néha kevés a fagyasztó része.
Így készülgetek apránként,fejben osztok szorzok hogy jövök ki jobban.No ezt nem ismerik el a férfiak,mert ez a zsonglőrködés bizony művészet!
Puszi
Válasz erre: zsoltne.eva
Jó a felhozatal. Persze, mert hazagondolok. Én is a száraz husikat kedvelem.
A csirkemell pácolása, ami nálam is bevált, régi módszer. A fokhagymás tejben való áztatást részesítem előnyben..., ahogy írod, azt még nem próbáltam, de fogom. A hozzá való köretek is kiválóak. Mindegyik bevált! Garantáltan nem fognak csalódni...
(Amondó vagyok érdemes a régi jól bevált módszereket ilyenkor alkalmazni, mert nem ez a kísérletezgetés ideje...) Tapasztalatból tudom, hogy a kevés, néha több.
Főleg, ha a vendégeim már régóta ismerik az utánozhatatlan töltött káposztámat, ahogy én készítem, a kocsonyámat, a halászlét csak megemlítve. Isteni! De hát bontakozzanak ki otthon... és tudják meg, hogy mindez mivel jár! :-)
Igazad van. Az aprósüteményeké a jövő! Márcsak azért is, hogy ne legyen unalmas. Még a végén megszoknák! :-) Mert volt idő, múlt idő, amikor előszeretettel mindenki szája íze szerint állítottam magam is össze a menüt... Ebből adtam le az évek során nem is keveset... (Nem egyszer a bejgli hetekkel előtte már többször is elfogyott, mindig újat kellett sütnöm... ugyanez lett a sorsa a zserbónak és a somlói galuskának, amire mindig is esküdtem...)
Az aprósüteményeké a jövő!!!! Hókifli... diótöltelékkel. Előnye, hogy nincs vele annyi maszatolás és folyton rá lehet járni! Eláll, és ráadásul finom...
... mert igazad van, valami csak úgy lehet jó, ha minden apait és anyait beleadunk.
Az elmaradhatatlan töltött káposztának és kocsonyának is eljön az ideje. Ha máskor nem, hát a jövő esztendőben! Annak is a legelején. Remélhetőleg kitart a farsangi fánkig. Előttem az egész év! :-)
Puszi,
Éva
Jót mosolyogtam azon,amit a sütikről írtál.Nekem is szinte kulcsra kell zárni ilyenkor a spájzomat,hogy megmentsem szentestére a sütiket.Papusomnak a rossz szokása,hogy alig van kész a zserbó stikában lenyesi valamelyik sarkát.Én meg nem győzöm utánaigazítani,hogy szépen lehessen szeletelni:)
Első és második nap a töltöttkáposztáé a főszerep.
Nyugodj bele,nem tart ki a farsangi fánkig!:)
Puszi