Én és a konyhaművészet
2016. október 26. - Látogatók száma: 96
Válasz erre: Cathy
Vadast en is nagyon nagyon... epp csak kesziteni nem merem. Mikor fozol vadast legkozelebb? Meselhetnel rola!
Ha egyszer elkészíted a vadasmártást, mindig azt szeretnél enni. Először otthon ettem, ahogy anyukám készítette és az íze máig is a számban maradt, nem tértem el attól, ahogyan tőle láttam, csak némileg és igen gyakran készítem a mai napig. Neki nem volt turmixgépe, ő a megfőtt zöldségeket (sárga és fehérrépa) egyszerűen villával törte össze. A mártás állaga ettől függően lesz más, selymesebb, de az íze ugyanaz... Szívesen megosztom veled, ha akarod, de a keresőbe, ha beírod (vadasmártás) feljön neked és lépésről-lépésre követve közel azt éred el...
Válasz erre: zsoltne.eva
Meg is sértődnék, ha a szív mellett nem találnék tüdőt a hentesnél. A vese mellett velőt..., még jobb, ha mindez egyszerre jelen van. Előfordul ugyan, hogy apránként, de összejön és a fagyóban várakozik addig..., de mégis csak az az igazi, ha frissen jutunk a pájslihoz valókhoz... Én is így nevezem, mint Chathy vagy a mamája, pajslinak, a savanyú mártást, amit legyen az tüdő, vagy vese, vagy és itt jön be a képbe a zuza, úgy készítem el, mint a szalontüdőt... A babérlevelet, a mustárt egyikből sem szabad kifelejteni, a fűszerek az más kérdés... ott nálam bejön a csípős, mert én úgy szeretem... :-)
És ha már a savanykás ételeknél tartunk ne feledkezzünk meg a vadasról sem, jó sok zöldséggel! Imádom!!!
Minden belsőség jöhet, ami belefér, csak jól legyen elkészítve! Pacal,vese, máj, zúza..... Tüdő+szív+ zsemlegombóc: FENSÉGES eledel (a szalontüdő valóban tüdőből készül)
Pepecs meló, de megéri annak, aki kedveli!
ÉN nagyon! :)
És ha már a savanykás ételeknél tartunk ne feledkezzünk meg a vadasról sem, jó sok zöldséggel! Imádom!!!
Pepecs meló, de megéri annak, aki kedveli!
ÉN nagyon! :)
Válasz erre: zsoltne.eva
Cathy!
Ha egyszer elkészíted a vadasmártást, mindig azt szeretnél enni. Először otthon ettem, ahogy anyukám készítette és az íze máig is a számban maradt, nem tértem el attól, ahogyan tőle láttam, csak némileg és igen gyakran készítem a mai napig. Neki nem volt turmixgépe, ő a megfőtt zöldségeket (sárga és fehérrépa) egyszerűen villával törte össze. A mártás állaga ettől függően lesz más, selymesebb, de az íze ugyanaz... Szívesen megosztom veled, ha akarod, de a keresőbe, ha beírod (vadasmártás) feljön neked és lépésről-lépésre követve közel azt éred el...