újabb események régebbi események további események
09:29
Marthagualf regisztrált a weboldalra
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra

Együtt írt valóság 2010, Feleségek.hu antológia

...a6.. Fa4.. Hf6.. 0-0.. b5.. Fb3.. Fc5.. a4.. Bb8.. c3.. d6.. d4.. Fb6.. axb5.. axb5.. Ha3..

Gyorsan eljutottak a középjátékig****. Mindketten villámgyorsan léptek és villámsebesen püfölték az órájuk gombját.
A két felnőtt összenézett.
- Ez az amit eddig nem találtunk ki!!! Játszani, küzdeni kell hagyni a két lányt - gondolták egyszerre mindketten. Hosszú ideje éltek már együtt, elég volt nekik ez az összenézés, tudták, hogy a másik is ugyanazt gondolja.

Amikor erre a pontra jutottak, akkor következett az, hogy mostmár nem lehetett a tanult "sablon" alapján lépdelni. Esztinek a fejéből fogyott ki előbb a megtanult lépések sorozata. Sokáig agyalgatott a következőkön.
Rituka amikor már nem tudott a tanultak szerint tovább haladni, lazábban tologatta bábuit.
A játék ezen részében Esztinek a sok gondolkodás eredményt hozott. Egy ügyes csellel levett pár gyalogot és egy tisztet a nővérétől. Látszólag előnyt szerzett a játékban, de a sok gondolkodásban el kezdett jobban fogyni az ideje, mint nővérének. Hozzá képest mintegy 2 perccel több időt használt el. Egyik lépése után ránézett az órájára, s amint ezt észlelte, el kezdett kapkodni.
- Jaj, nem lesz ez így jó! Le fogok esni! És gyorsított a lépésein. Ránézett apjára, egy röpke kényszeredett mosollyal mutatta, hogy ura a helyzetnek.
Az apa tapasztalt sakkozó lévén, látta a bajt. Visszamosolygott kisebbik lányára - erősítve azt -, de tudta, Eszti rosszul áll. Közelebb húzódott a feleségéhez és a fülébe súgta.
- Anya, baj van!

Rituka ügyesen osztotta be az idejét, így kihasználta ellenfele kapkodását, most ő ütött le pár ellenfelet és fölénybe került. Azonban ahogy közeledtek a játék(idő) vége felé, az ő másodpercei is fogyni kezdtek, kicsit közelített a húgához.

A végjáték!
Amikor már 1-1 perc körül volt mindkettejük ideje, Rituka a hozzá legközelebb eső sarokba vitte a királyát és ott ide-oda lépkedett, nem túl nagy fantáziával. Néha-néha, ha megerőltette magát, akkor a maradék tisztjeit is megmozdította, de ezt is csak láthatólag alibiből tette.
Eszti rendkívül gyorsan kezdett el lépni és gondolkodni.
/Két stratégia. Az egyik a minél kevesebb fizikai mozdulatra hajtott, csak ne fogyjon az ideje, a másik a minél jobb, de mégis gyors lépésekre, a győzelemért küzdött./
Eszter félelmetes volt. Rita addigi előnyét pillanatok alatt ledolgozta, megfordította az állást. És mint egy motolla, püfölte a sakkórát.
Mindketten kizárták a külvilágot, a másodpercek bűvöletében kerültek. Az utolsó idegszálukkal is egyetlen egy dologra koncentráltak, a másik legyőzésére.
A szüleiket kirázta a hideg, ahogy nézték őket!
A két testvér öldöklő harcot folytatott egymással és az idővel. Ekkor már nem néztek semmit. Elfelejtették már, hogy bizonyítaniuk kell..., elfelejtettek mindent a sakkon kívül. Elragadta őket a játékszenvedély.
A sakkóra zászlócskáját mindkettejüknek alá póckolta a nagymutató.
Ők meg csak ütötték az órát, egyre vadabbul.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: