Lángos
2017. május 12.
Hú, e pillanatban hozzákezdett dörögni, villamlani, készül az égi háború!Gyorsan áttettem a székhelyemet a konyhába, ugyanis ha valami kellemetlenül érint, a kaja az, ami derűsebbé tesz. Nagy a szerencsém, hogy nem látszik rajtam...
Miközben itt vad szél tekergeti a fákat,(jaj, csak a hatalmas fenyőm ki ne dőljön), próbáltam valami jóra gondolni.
Eszembe jutott, hogy a múltkori rendezvényen milyen finom spatnin sütött
fokhagymás, tejfölös lángost ettem. Csak úgy, a la' egy odavitt sparhelton sütötték. Hát én most ezt úgy megkívántam, hogy azonnal neki álltam, igaz, csak gáztűzhelyem van, de azon is meg lehet csinálni. Az az illat! Még szagolni is jó, a sok kaviár -és kagylózabálónak fogalma sincs, milyen finom az ilyen lángos, amihez tulajdonképpen csak liszt és víz kell, belemorzsolva egy kis élesztőt.
Nagyon finom lett, s amíg kint dühöng a természet, egész feldobódtam. Arra gondoltam, nincs is olyan rossz természetem. ..:)))
A bejegyzést írta: Ilona
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Anyu
Én a krumplilángost szeretem ugyanígy platnin sütve.Még a szüleimtől örököltem egy kerek vastag vaslapot,amit a gázra lehet illeszteni és lehet kenyeret pirítani rajta,na meg lángost sütni.A megsült lángost olvasztott zsírral megkenni,kicsit megsózni és kész.
Icukám ! nagyon hasonló az ízlésünk a kaják terén.Ami jó,az jó :D
Puszi
Puszi
Icukám ! nagyon hasonló az ízlésünk a kaják terén.Ami jó,az jó :D
Puszi