újabb események régebbi események további események
07:45
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Szabó Géza

2010. november 28.

Vissza a naplóhoz

Kezemben egy régi, megsárgult fotó. A szemfüles paparazzók Miklós püspököt kapták le szentté avatásának napján, valamikor 1087-ben. Az, hogy miért kellett halála után még hatszázharminc évet várnia erre a megérdemelt kitüntetésre, meg sem fordult a fejében. A képről egy jó karban lévő, erős hatvanasnak látszó, tiszta tekintetű, szakállas férfi néz vissza reánk.
Na, ő az, aki mostanában is nagy cuccokkal jön-megy a névnapján. Mikulás bácsinak hívják. Egyébként pillanatnyilag civilben Szabó Géza a neve. Ez lennék én. Bérmikulás. Elkötelezett vagyok az ünnep iránt.
Minden évben ilyentájt előveszem a gondosan elpakolt és lezsírozott Mikulás-szettemet. Egy piros kabát, egy pár piros csizma, süveg, álszakáll, álbajusz és egy dögnehéz puttony. Rénszarvas meg mindig akad valahol. És indulhat az ajándékozás. Egyszerűen a véremben van mikulásság, és imádom a gyerekeket is. Már hetekkel az ünnep előtt gyakorolni szoktam. Megállok egy óvoda vagy általános iskola előtt, és cukorkát meg apró ajándékokat osztogatok a kicsiknek. Mindig nagy sikerem van. Egy eset volt csak kivétel. Hihetetlen, hogy lehettem akkor ilyen feledékeny. Ott állok az általános iskola előtt, és osztogatom az ajándékokat. Szirénázva megérkezett egy rendőrautó, és már vittek is. Utóbb kiderült, hogy a feledékenységem okozta a bajt. Nem volt rajtam a Mikulás-gúnya. Elreppent néhány év, és nagy örömömre megint Mikulás lehetek.
Megpakolom a puttonyomat minden jóval, és szülői felügyelet mellett, szülői dotációval ajándékokat osztogatok a jó gyerekeknek. Meg a rosszaknak is.
De azért elgondolkodtató ez a Mikulás-szakma. Mindenki hálás a jóságos Mikulás bácsinak az ajándékokért, meg hogy meglátogatja a gyerekeket, és évente egyszer a cipőjüket is saját hatáskörben pucolják a kicsik. Aztán ennyi. Valami itt nagyon nem stimmel.
Az rendben van, hogy Miklós püspököt egy idő után szentté avatták, karitatív tevékenységének elismeréseképpen. De gondolt már valaki arra, milyen hálátlanok vagyunk mi, akik csak kicsit vagyunk szentek?
Eddig még senki nem adott a Mikulásnak ajándékot, pedig ha másért nem, azért mindenképpen kellett volna, hogy a névnapját is ekkor tartja. Reményeim szerint a Feleségek.hu lap is felsorakozhatna ezen kezdeményezés mögé, ha mással nem, szabad raktárkapacitással. Aztán, ha a Mikulás arra jár, egyben elviheti az egészet. Ha nem, akkor nem.
Nem kell nagy dolgokra gondolni, csak apró figyelmességekre. Például a télen feleslegessé váló nyári cuccokra. Mondjuk, egy használt úszógumira, esetleg egy Mercedes kabrióra.A felelősséget vállalja, és a cikket írta:
- Nem Tom -

.

A bejegyzést írta: Tündér

Hozzászólások

időrendi sorrend

2010. december 1. 20:52

megtekintés Válasz erre: - 2010. november 30. 16:43

Pont, a három pont érdekelt volna. Finom diszkrét a fogalmazásod.
:-)

1:0 oda, de pályára lép a cserecsatárom.

Tamás

Olvasni szeretek (1. pont) és írni is (2. pont), a videózás az nekem nem annyira jön be (3. pont)
Üdv,
Pinokkió
2010. november 30. 16:43

megtekintés Válasz erre: Pinokkió - 2010. november 30. 10:57

Szia Tom!
Nagyon király a cikk...
Üdv,
Pinokkió

Pont, a három pont érdekelt volna. Finom diszkrét a fogalmazásod.
:-)

1:0 oda, de pályára lép a cserecsatárom.

Tamás
2010. november 30. 10:57
Szia Tom!
Nagyon király a cikk...
Üdv,
Pinokkió
 
2010. november 29. 09:41
Nálunk a Mikulás is kap ajándékot...minden évben. A gyerekek saját készítésű sütit tesznek neki az asztalra, meg egy pohár tejet. Reggelre mindig elfogy minden. Reméljük, nem tejallergiás szegény...
 
2010. november 28. 22:50
Nagyon király a cikk, a videóval pláne! :o)))))
2010. november 28. 22:40
Nem mondod komolyan? Ez nem te vagy! Ez olyan ronda Mikulás, hogy nem fog álom jönni a szememre. Na és a klipp! Pfujj! Mik ezek Szörnyecskék! Méghogy azok! Szörnyen rondák!
Még jó, hogy ezt a lapot gyerekek nem látogatják. Ki sem raknák a csizmáikat.
És neked mit hoz a Mikulás? És nekünk?
Hol van még a Mikulás, ne ilyesztgess! Nem elég, hogy jön a karácsony? Most ért haza a nyuszka!
2010. november 28. 18:47
Tamás! A cikk nagyon jó lett, a videóról meg annyit, hogy elnézést mindenkitől akkorát nevettem, hogy majd lefordultam a székről! Miután sikerült vissza ülnöm olvasgatok tovább! Szép estét kívánok, pusszancs Orsolya
2010. november 28. 18:33
A cikk nagyon jó. A klip annyira rossz, hogy szintén:)
No Comment:)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: