Barackos-túrós palacsintapárna | Feleségek.hu
újabb események régebbi események további események
08:37
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
17:29
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
13:25
Black Ice új cikket töltött fel
20:30
Kathy Godhy új cikket töltött fel
20:26
Kathy Godhy új cikket töltött fel
18:51
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
18:49
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
18:28
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
19:58
Black Ice új cikket töltött fel
16:34
Black Ice új cikket töltött fel
15:35
Tündér módosította a naplóbejegyzését
15:35
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
13:18
zsoltne.eva módosította a naplóbejegyzését
13:15
zsoltne.eva új bejegyzést írt a naplójába
09:29
zsoltne.eva módosította a naplóbejegyzését
08:59
zsoltne.eva új bejegyzést írt a naplójába
07:14
zsoltne.eva módosította a naplóbejegyzését
16:07
Yolla válaszolt egy szavazásra
15:14
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
14:59
Yolla válaszolt egy szavazásra

Barackos-túrós palacsintapárna

2012. január 14. - Látogatók száma: 94

Lépésről-lépésre

A megunhatatlan palacsinta gyümölcsös tölteléket kívánt. Mit adjunk hát neki?

Legfinomabbak a barackok, először a kajszik, a franciák, az őszik, mind-mind finom édes gyümölcs. Bár mint tudjuk a gyümölcsöt magában szabadna csak enni, a könnyebb emészthetőség végett, ráadásul csak mindent megelőzőleg, azért el-elcsábulunk egy gyümölcsös-túrós palacsinta csábításától.

Na nézzük, miből élünk:

1db kajszibarack,
2db franciabarack,

250g túró,
ízlés szerint cukor vagy édesítőszer,
maroknyi mazsola,

Mindezeket jól összekeverjük...

...és állni hagyjuk a hűtőben kicsit, hogy összeérjenek az ízek.

Közben a hagyományos módon palacsintákat gyártunk.

Egy tálba ütünk 1-2 tojást, sót adunk hozzá, kis cukrot, majd vizet, szódát vagy tejet, kinek mije van otthon és természetesen lisztet.

Kézi vagy gépi habverővel csomómentesre keverjük, és tejszín állagúra.

Egy csipet sütőport is szoktam adni hozzá, már amikor eszembe jut, mert néha elmarad.

Kisütjük a palacsintákat, ahogy mindig is. Én a levegőben feldobva fordítom meg, míg mások valami fordító eszközzel. Néha, ha felpöndörödik a széle, szoktam simán az ujjaimmal is megfordítani, mert jól bírják a forrót.

Ha kisültek a palacsinták, a halom tetején lévőre teszek egy adag gyümölcsös túrót, szépen szétoszlatom, majd behajtom két oldalról.

Majd a másik két végét is egymásba hajtom, így párnácskát képezve.

A palacsintapárnát ferdén kettészelem és egy kistányérra szépen egymásra helyezem a darabokat. Ha ti is így tesztek, akkor az eredmény az első képen megtalálható majd nálatok is.

Jó sütést!

A cikket írta: Virág

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2012. január 16. 16:25

megtekintés Válasz erre: Virág - 2012. január 16. 16:13

Mennyi az a kis mennyiség? :)
1-3 liter? :)

Csak semmi túlzás! Én megtanultam spórolni! :-)
2012. január 16. 16:13

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2012. január 16. 10:20

Én a palacsinta tésztát csak lekeverem. A barátom meg kisüti. Én csak nézem. Nagyon nehezen, de visszafogom magam, az igyekezetét értékelem.
Még jó, hogy csak kis mennyiség! :-)

Mennyi az a kis mennyiség? :)
1-3 liter? :)
2012. január 16. 16:12

megtekintés Válasz erre: Ailet - 2012. január 16. 10:04

Ha sós akkor lángos, a húsos palacsintát... lasagne, olasz tésztás ételek, töltött tészták, hú, mit is mondjak még? :) Sós sütiket, meg a pogácsát. :)

Hortobágyi?
2012. január 16. 10:20
Én a palacsinta tésztát csak lekeverem. A barátom meg kisüti. Én csak nézem. Nagyon nehezen, de visszafogom magam, az igyekezetét értékelem.
Még jó, hogy csak kis mennyiség! :-)
2012. január 16. 10:04

megtekintés Válasz erre: Virág - 2012. január 15. 22:33

Majd sósat is készítek neked. :)

Melyikeket kedveled?

Ha sós akkor lángos, a húsos palacsintát... lasagne, olasz tésztás ételek, töltött tészták, hú, mit is mondjak még? :) Sós sütiket, meg a pogácsát. :)
2012. január 15. 22:33

megtekintés Válasz erre: Ailet - 2012. január 15. 16:12

Csillagozom Virág, de... a palacsintát inkább magában, vagy sósan szeretem, viszont a gyümit natúron és a túrót édesen!!!! Külön külön nagyon imádom!!! Most be is neveznék egy gyümölcsadagra! :) (viszont guszta a képen! )

Puszivirág!

Majd sósat is készítek neked. :)

Melyikeket kedveled?
2012. január 15. 22:32

megtekintés Válasz erre: J. Erzsi - 2012. január 15. 14:43

Finom szokott lenni. Ha vendégeknek sütöd szórd meg a végén vaníliás porcukorral!

Anyu.

Jó ötlet, köszi! :)
2012. január 15. 16:12
Csillagozom Virág, de... a palacsintát inkább magában, vagy sósan szeretem, viszont a gyümit natúron és a túrót édesen!!!! Külön külön nagyon imádom!!! Most be is neveznék egy gyümölcsadagra! :) (viszont guszta a képen! )

Puszivirág!
2012. január 15. 14:43
Finom szokott lenni. Ha vendégeknek sütöd szórd meg a végén vaníliás porcukorral!

Anyu.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: