újabb események régebbi események további események
19:05
zsoltne.eva módosította a naplóbejegyzését
19:01
zsoltne.eva új bejegyzést írt a naplójába
18:45
D Klári új cikket töltött fel
18:41
D Klári új bejegyzést írt a naplójába
12:27
Anyu új cikket töltött fel
20:34
Yolla új cikket töltött fel
16:13
Anyu új cikket töltött fel
15:04
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
23:08
L. Alexa módosította a cikkét
23:07
L. Alexa új cikket töltött fel
22:38
Új cikk került fel a weboldalra
22:36
Új cikk került fel a weboldalra
22:03
Ilona módosította a cikkét
21:53
Ilona új cikket töltött fel
21:34
Yolla új cikket töltött fel
19:59
L. Alexa új cikket töltött fel
16:09
Yolla válaszolt egy szavazásra
14:26
Yolla új bejegyzést írt a naplójába
10:37
Yolla új cikket töltött fel
21:33
L. Alexa új bejegyzést írt a naplójába

Burgonyapuffancs recept

2012. február 3. - Látogatók száma: 648

Kanalas krumplis lángos recept

Ezt az alakzatot hívom én krumpli-puffancsnak, illendőbb nevén burgonya-puffancsnak. A tésztája hasonlít a burgonyás lángos tésztájához, csak lágyabb.

Íme, nézzük, hogyan készíthetitek el ti is:

Először főzzünk meg héjában pár darab sárga burgonyát sós vízben, majd még melegen hámozzuk meg és tegyük egy keverőtálba vagy kelesztőtálba.

A tálban nyomjuk szét egy burgonya-nyomóval. Majd adjunk hozzá egy tojást, sót...

...egy tálkában felfuttatott élesztőt és lisztet, amennyit felvesz. Fakanállal közepes keménységű tésztát készítsünk. Ha körülbelül így néz majd ki, akkor jó is lesz!

Hagyjuk kelni 0,5 órát, majd kanállal szaggassunk belőle egy teflon serpenyőbe, forró olajba, kisebb, kerekded formákat. Nem szabad túl nagyot, mert akkor nem sül át. Ekkorákat:

Az olajban ha megsült az alsó fele, akkor fordítsuk meg a puffancsokat. Forró legyen az olaj, nagy lángon készítsük, akkor nem szívja magába az olajat annyira.

Szép barnára süssük őket!

Ha kész vannak, vegyük ki őket egy tálba, majd tányérra. Melegen a legfinomabb!

Ehetünk mellé lekvárt vagy cukrozott tejfölt, az a kedvencem. De ehetjük sósan is, fokhagymásan, vagy sajtos tejfölösen, mint az igazi lángosokat. A rendes lángossal szemben megvan az az előnye, hogy kevesebbet kell utána mosogatni, és kevesebb munkával jár!

Jó munkát és jó étvágyat!

A cikket írta: Virág

7 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2012. február 12. 22:50

megtekintés Válasz erre: J. Erzsi - 2012. február 9. 20:34

Most is finom volt a krumplis lángos és a fánk is!

A.

Köszi! :))
2012. február 9. 20:34
Most is finom volt a krumplis lángos és a fánk is!

A.
2012. február 5. 19:13

megtekintés Válasz erre: Ailet - 2012. február 5. 14:01

Tésztás vagyok, persze, hogy jó volt!! :))

Neked egy olasz Cica kéne. :))))
2012. február 5. 14:01

megtekintés Válasz erre: Virág - 2012. február 5. 11:17

Az is jó lehet! :)

Tésztás vagyok, persze, hogy jó volt!! :))
2012. február 5. 11:18

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2012. február 5. 07:05

Csakis finoman kinyújtva, pogácsaszaggatóval kiszúrva és az ujjaim között mintha csak fánkot akarnék egy kis mélyedésig húzom csak szét és úgy dobom a forró olajba.

Köszi!
Majd lehet, hogy kipróbálom így is, krumplisfánk. Kedvet kaptam! :)
2012. február 5. 11:17

megtekintés Válasz erre: Ailet - 2012. február 4. 23:33

Ma kimaradt a lángos, helyette Pasta Carbonarat ettem csipketeával :)) olaszosan :) fincsi volt!

Az is jó lehet! :)
2012. február 5. 07:05

megtekintés Válasz erre: Virág - 2012. február 4. 21:49

És kanállal szaggatod ki, vagy ki van nyújtva és úgy?

Csakis finoman kinyújtva, pogácsaszaggatóval kiszúrva és az ujjaim között mintha csak fánkot akarnék egy kis mélyedésig húzom csak szét és úgy dobom a forró olajba.
2012. február 4. 23:33

megtekintés Válasz erre: Virág - 2012. február 4. 21:49

Nekem azok egy kicsit zsírosak, és csak egy helyen kapni.

Ma kimaradt a lángos, helyette Pasta Carbonarat ettem csipketeával :)) olaszosan :) fincsi volt!
2012. február 4. 21:50

megtekintés Válasz erre: - 2012. február 4. 15:49

Ilyen már rég volt!

Majd most lesz, ehhez majdnem van is minden itthon!
2012. február 4. 21:50

megtekintés Válasz erre: MindenHatÓ - 2012. február 4. 15:01

Ó, de régen ettem! Köszi, lehet csinálok gyorsan. Vagy lassan..

Azt hiszem, hogy én holnap. :) Talán, vagy holnapután.
2012. február 4. 21:49

megtekintés Válasz erre: Ailet - 2012. február 4. 11:00

Az palotai piacon remek lángost sütnek! :)) talán arra futok délután... :)

Nekem azok egy kicsit zsírosak, és csak egy helyen kapni.
2012. február 4. 21:49

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2012. február 4. 10:50

Nos én minden kombinációval együtt készítettem el. Lehet akárminek is nevezni, de olyan a formája mint a fánk, de legyen lángos, nem bánom, de akkor is kerek, kis mélyedéssel a közepén, de nem úgy, hogy át is szakadjon. Nagyon guszta és finom. Most irigykedj, mert amíg te leírtad, én megsütöttem, és a kis torkos (ja az én vagyok) mind megeszi. Petőfi rostélyos készül hozzá, tehát nem a cukor a domináns a tésztában. :-)

És kanállal szaggatod ki, vagy ki van nyújtva és úgy?
 
2012. február 4. 15:49
Ilyen már rég volt!
2012. február 4. 15:01
Ó, de régen ettem! Köszi, lehet csinálok gyorsan. Vagy lassan..
2012. február 4. 11:00

megtekintés Válasz erre: Virág - 2012. február 4. 10:18

Az is jó, ha van kitől beszerezni Ailat! :)
Mosogatni se kell utána annyit. :)

Az palotai piacon remek lángost sütnek! :)) talán arra futok délután... :)
2012. február 4. 10:50

megtekintés Válasz erre: Virág - 2012. február 4. 10:17

Irtó jó név a labdacs! :)

De a fánkba nem kéne cukor is? Vagy vaj, vagy valami?

Nos én minden kombinációval együtt készítettem el. Lehet akárminek is nevezni, de olyan a formája mint a fánk, de legyen lángos, nem bánom, de akkor is kerek, kis mélyedéssel a közepén, de nem úgy, hogy át is szakadjon. Nagyon guszta és finom. Most irigykedj, mert amíg te leírtad, én megsütöttem, és a kis torkos (ja az én vagyok) mind megeszi. Petőfi rostélyos készül hozzá, tehát nem a cukor a domináns a tésztában. :-)
2012. február 4. 10:20

megtekintés Válasz erre: Tündér - 2012. február 4. 09:00

Kedves Virág!

Nagyon jó, hogy képekkel tűzdeled az elkészítést, így akár kezdők is gond nélkül boldogulhatnak. Köszönjük.

Pussz, Tündér

Szia Tündér!

Nagyon köszi!
Tudod ez azért van, mert én is mindig hiányolom a képeket a recepteknél, mert elég ritka az, ahol a folyamat is mutatva van. :)
2012. február 4. 10:18

megtekintés Válasz erre: Ailet - 2012. február 3. 23:00

Szia V!

Imádom a lángost, ezt már annyiszor elmondtam! Holnap beszerzek, ha addig élek is! :)) (mert hogy én nem fogom megcsinálni, az biztos :) Ínycsiklandó nagyon!!!

Puszivirág!
A

Az is jó, ha van kitől beszerezni Ailat! :)
Mosogatni se kell utána annyit. :)
2012. február 4. 10:17

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2012. február 4. 07:50

Én is szeretem a burgonya labdacsot... most mehetek vissza élesztőért! :-)
A lányom meg tócsnit szeretne, ahhoz nem kell élesztő!... Akkor mi legyen?
Mégis csak burgonya fánk! :-)... hogy neked se legyen igazad! :-)
Illik hozzá még a Petőfi rostélyos! :-)

Irtó jó név a labdacs! :)

De a fánkba nem kéne cukor is? Vagy vaj, vagy valami?
2012. február 4. 09:00
Kedves Virág!

Nagyon jó, hogy képekkel tűzdeled az elkészítést, így akár kezdők is gond nélkül boldogulhatnak. Köszönjük.

Pussz, Tündér
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: