Burgonyapuffancs recept
Látogatók száma: 709
Kanalas krumplis lángos recept
Ezt az alakzatot hívom én krumpli-puffancsnak, illendőbb nevén burgonya-puffancsnak. A tésztája hasonlít a burgonyás lángos tésztájához, csak lágyabb.
Íme, nézzük, hogyan készíthetitek el ti is:
Először főzzünk meg héjában pár darab sárga burgonyát sós vízben, majd még melegen hámozzuk meg és tegyük egy keverőtálba vagy kelesztőtálba.
A tálban nyomjuk szét egy burgonya-nyomóval. Majd adjunk hozzá egy tojást, sót...
...egy tálkában felfuttatott élesztőt és lisztet, amennyit felvesz. Fakanállal közepes keménységű tésztát készítsünk. Ha körülbelül így néz majd ki, akkor jó is lesz!
Hagyjuk kelni 0,5 órát, majd kanállal szaggassunk belőle egy teflon serpenyőbe, forró olajba, kisebb, kerekded formákat. Nem szabad túl nagyot, mert akkor nem sül át. Ekkorákat:
Az olajban ha megsült az alsó fele, akkor fordítsuk meg a puffancsokat. Forró legyen az olaj, nagy lángon készítsük, akkor nem szívja magába az olajat annyira.
Szép barnára süssük őket!
Ha kész vannak, vegyük ki őket egy tálba, majd tányérra. Melegen a legfinomabb!
Ehetünk mellé lekvárt vagy cukrozott tejfölt, az a kedvencem. De ehetjük sósan is, fokhagymásan, vagy sajtos tejfölösen, mint az igazi lángosokat. A rendes lángossal szemben megvan az az előnye, hogy kevesebbet kell utána mosogatni, és kevesebb munkával jár!
Jó munkát és jó étvágyat!
A cikket írta: Virág
Hozzászólások
időrendi sorrend
Most is finom volt a krumplis lángos és a fánk is!
A.
A.
Tésztás vagyok, persze, hogy jó volt!! :))
Az is jó lehet! :)
Csakis finoman kinyújtva, pogácsaszaggatóval kiszúrva és az ujjaim között mintha csak fánkot akarnék egy kis mélyedésig húzom csak szét és úgy dobom a forró olajba.
Majd lehet, hogy kipróbálom így is, krumplisfánk. Kedvet kaptam! :)
Ma kimaradt a lángos, helyette Pasta Carbonarat ettem csipketeával :)) olaszosan :) fincsi volt!
És kanállal szaggatod ki, vagy ki van nyújtva és úgy?
Nekem azok egy kicsit zsírosak, és csak egy helyen kapni.
Ilyen már rég volt!
Ó, de régen ettem! Köszi, lehet csinálok gyorsan. Vagy lassan..
Az palotai piacon remek lángost sütnek! :)) talán arra futok délután... :)
Nos én minden kombinációval együtt készítettem el. Lehet akárminek is nevezni, de olyan a formája mint a fánk, de legyen lángos, nem bánom, de akkor is kerek, kis mélyedéssel a közepén, de nem úgy, hogy át is szakadjon. Nagyon guszta és finom. Most irigykedj, mert amíg te leírtad, én megsütöttem, és a kis torkos (ja az én vagyok) mind megeszi. Petőfi rostélyos készül hozzá, tehát nem a cukor a domináns a tésztában. :-)
Az is jó, ha van kitől beszerezni Ailat! :)
Mosogatni se kell utána annyit. :)
Irtó jó név a labdacs! :)
De a fánkba nem kéne cukor is? Vagy vaj, vagy valami?
Kedves Virág!
Nagyon jó, hogy képekkel tűzdeled az elkészítést, így akár kezdők is gond nélkül boldogulhatnak. Köszönjük.
Pussz, Tündér
Nagyon köszi!
Tudod ez azért van, mert én is mindig hiányolom a képeket a recepteknél, mert elég ritka az, ahol a folyamat is mutatva van. :)
Szia V!
Imádom a lángost, ezt már annyiszor elmondtam! Holnap beszerzek, ha addig élek is! :)) (mert hogy én nem fogom megcsinálni, az biztos :) Ínycsiklandó nagyon!!!
Puszivirág!
A
Mosogatni se kell utána annyit. :)
Én is szeretem a burgonya labdacsot... most mehetek vissza élesztőért! :-)
A lányom meg tócsnit szeretne, ahhoz nem kell élesztő!... Akkor mi legyen?
Mégis csak burgonya fánk! :-)... hogy neked se legyen igazad! :-)
Illik hozzá még a Petőfi rostélyos! :-)
De a fánkba nem kéne cukor is? Vagy vaj, vagy valami?
Nagyon jó, hogy képekkel tűzdeled az elkészítést, így akár kezdők is gond nélkül boldogulhatnak. Köszönjük.
Pussz, Tündér