újabb események régebbi események további események
20:14
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
16:43
Ilona új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
16:37
Ilona új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
16:33
Ilona új cikket töltött fel
11:41
zsoltne.eva új hozzászólást írt Tündér naplóbejegyzéséhez
10:45
zsoltne.eva új hozzászólást írt egy cikkhez
09:50
Kőnig új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
21:41
Ilona új hozzászólást írt Tündér naplóbejegyzéséhez
19:11
Hayde regisztrált a weboldalra
14:09
Új kérdést került be a Kérdezd a férfit menüpontba
13:51
Anyu válaszolt egy szavazásra
10:12
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:05
zsoltne.eva új hozzászólást írt Ilona naplóbejegyzéséhez
06:48
zsoltne.eva új hozzászólást írt egy cikkhez
18:56
zsoltne.eva új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
17:57
zsoltne.eva új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
17:49
Ilona új cikket töltött fel
17:42
Ilona új hozzászólást írt zsoltne.eva naplóbejegyzéséhez
17:38
Ilona új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
16:52
zsoltne.eva új hozzászólást írt Ilona naplóbejegyzéséhez

Dióba forgatott lekváros derelye

2017. augusztus 10. - Látogatók száma: 49

Hozzávalók:

1. 3 db közepes burgonya
2. 500 g liszt
3. víz
4. 2 evőkanál étolaj
5. 0,5 üveg lekvár
6. 200 g darált dió
7. ízlés szerint fahéj
8. ízlés szerint szegfűszeg
9. ízlés szerint porcukor

A tetejére: porcukor vagy cukrozott tejföl

A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Egy tálba beleöntjük a lisztet. A héjától megtisztított burgonyát összetörjük, és kevés vízzel könnyen nyújtható tésztát készítünk. Fél cm vastagra nyújtjuk és derelyevágóval kockákra vágjuk. Megtöltjük őket lekvárral, a széleiket egy villával jól lenyomkodjuk.

Egy nagy fazék forrásba levő vízben, amibe egy kanál olajat teszünk, addig főzzük a derelyéket, amíg a víz tetejére fel nem jönnek. Szűrőkanállal kiszedjük, és jól lecsepegtetjük a derelyéket, majd nagy szeműre darált dióba megforgatjuk. A tálalásnál megszórhatjuk vaníliás porcukorral, vagy akár cukrozott tejfölt is tehetünk rá.

A cikket írta: emillio

1 szavazat

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2017. augusztus 12. 12:53
Kedves Főzőtárs!

"Ha olvasok egy olyan receptet
amelyik felkelti az érdeklődésemet, akkor az összes,
vagy legalábbis sok azonos című receptet olvasok
el, és hatásukra összeállítom a saját verziómat!" Nos valahogy így teszek én is :)Több receptedet kipróbáltam.A Bazsalikomos sajtkrémleves kedvenc lett.Én szeretek alkotni kísérletezni.Hajrá! Tedd bátran Te is!
Puszi
2017. augusztus 11. 13:46

megtekintés Válasz erre: Cathy - 2017. augusztus 11. 12:55

Tenyleg neki alltal sajat kezeddel derelyet kesziteni? Le a kalappal elotted! A dioba forgatas nagy otlet, es nagyon finom lehet! Legkozelebb ki is fogom probalni igy!

Kedves Cathy!

Ezek szerint te nem ismered az alkotás örömét?
Hát persze, hogy én csináltam! Én gyerekkorom
óta szeretek sütni-főzni! Ha egy kicsit utánanéznél,
akkor elég sok saját receptemmel találkozhatsz
ezen az oldalon! Ha olvasok egy olyan receptet
amelyik felkelti az érdeklődésemet, akkor az összes,
vagy legalábbis sok azonos című receptet olvasok
el, és hatásukra összeállítom a saját verziómat!
Ha elkészítettem, és ízlett, akkor felteszem ide, hogy
más vállalkozó kedvű olvasók is kipróbálhassák !
Olyan receptet biztos, hogy nem találsz itt tőlem,
amit úgy tennék fel, hogy szolgalelkűen lemásolnám
az eredetit! Ha meg valakinek a saját receptjét teszem
fel, (mert ilyen is előfordul,) akkor az az első, hogy közlöm
a recept alkotójának a nevét! (Lásd pl.: 2012.nov. 24.-én
feltett "Csülöktatár" című receptet, melyen megjelöltem
forrásként Bodrogi Gyula színművész urat!) Én ugyanis
soha semmikor nem plagizálok, mert nekem mindenben,
és mindenkor számít a becsületem! Örülök, hogy olvastál!

Pussz: emillio
2017. augusztus 11. 13:05

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2017. augusztus 11. 07:34

Ezt a felhasználót letiltotta a cikkíró.

Evike, ez az egy, az apro burgonyas gomboc, amit kepes vagyok (hajlando vagyok) sajat magam osszegyurni. Ferjem csaladjaban ezt balambérnak hivjak, es cukros màkkal, sok vajjal talaljak. Mint mondjuk a makos nudli, csak ez balamber.

Mely tiszteletem elotted is, amiert ezeket a burgonyas tesztas eteleket magad keszited.

Egy idoben en is nekialltam, de aztan valahogy lemondtam rola. Inkabb veszem keszen, pedig a sajat keszitesu mindig finomabb.
2017. augusztus 11. 12:55
Tenyleg neki alltal sajat kezeddel derelyet kesziteni? Le a kalappal elotted! A dioba forgatas nagy otlet, es nagyon finom lehet! Legkozelebb ki is fogom probalni igy!
2017. augusztus 11. 07:34
Ezt a felhasználót letiltotta a cikkíró.
2017. augusztus 10. 11:43
Jó ötlet!Ki fogom próbálni,mert az unokám nagyon szereti a derelyét és dióba forgatva nagyon finom lehet és dió, is van :) Én a pici víz helyett egy kanál zsírral szoktam összeállítani a tésztáját.
Puszi
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: