újabb események régebbi események további események
09:22
wXavBLqjCthMSuKG regisztrált a weboldalra
12:27
Tündér módosította a naplóbejegyzését
12:26
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Erotikus

Ff. gasztroblogger

Látogatók száma: 385

Férfi gasztroklub.

Éhes Simon krumplival álmodik. Na hölgyeim (ff-ak), akkor ma bemutatott az első gasztrocsodám, a paprikás krumplit.
Hozzávalók négy személyre. De aki kevesebbet akar, az osszon, aki többet, használja a szorzótáblát!
Hozzávalók:
1,5 kg újburgonya
15 dkg parasztkolbász
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
5 evőkanál olaj
1 evőkanál pirospaprika
1 kávéskanál őrölt kömény
1 dl tejföl
...és mindenek felett egy feleség, de legalábbis bejárónő, aki tudja, hogy mi maradt még ki a receptünkből. Amikor leülünk a TV elé, és elkezdjük a főzést, a konyhába küldjük a feleségünket. A távkapcsolót a kezünkbe fogva, segítő jelleggel ki-ki kiabálunk. Ha már nagyon korog a gyomrunk, felhangosítjuk a TV-t. Az illatok terjedésével, az első rottyanáskor kiszaladunk a konyhába, és mint rendes férjek vagy épp csak alkalmi szeretők, megsimogatjuk a készítő fenekét. Amit mint ff. gasztroblogger javaslok, a só és a paprika helyett, hogy rebegjünk a kedvesünk fülébe egy-két dicsérő és hízelgő szót, lehetőleg ne a készülő étekkel kapcsolatban, hanem formás alakját dicsérjük. Ha ezt kellő átéléssel tesszük, akkor az étel sikeréért többet tettünk, mintha beleszórtuk volna a világ összes vegetáját a paprikásunkba.
Az elkészítés:
Az újburgonyát hideg vízbe tegyük, héját kapargassuk le, mint valami fényes körmű vakond, utána jól mossuk meg, az apróbbakat hagyhatjuk egyben, a többit vágjuk ketté. A kolbászt pár pillanatra vízbe mártjuk, így könnyebben lehúzhatjuk a bőrét. Ezt a technikát máshol - főleg a hálószobában - ne használjuk! Majd felkarikázzuk. Ezt se! A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk és kicsumázzuk, szeletekre szeleteljük. A paradicsomot pár pillanatra szűrőkanállal forró vízbe mártjuk. Forró vizet a kopaszra!!! És lehúzzuk a héját, majd cikkekre vágjuk. Lábasban felforrósítjuk az olajat és beletesszük a hagymát. Jól figyelünk, mert nem minden arany ami fénylik, de itt aranysárgára pirítjuk a kis hagymácskánkat. Hozzádobjuk a kolbászunkat... (hölgyeim, ne nyúljanak mellé) a fokhagymát, a pirospaprikát, az őrölt köményt, kevés vízzel felöntjük, és elkeverjük. Hozzáadjuk az újburgonyát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, megsózzuk, lefedjük, és lassú tűzön kb. harminc perc alatt puhára főzzük. Tálaláskor a tetejére kevés tejfölt teszünk.
Az elkészült paprikás krumplit, mély tányérba tálaljuk. Ha kiszedtük hűlni, akkor egy-két percünk van a hűtőig elrohanunk, és egy üveg sört bontani. Jobb helyeken ez automatikusan kerül az asztalra. Ha már a finom illatok elvarázsoltak bennünket, akkor kezdjünk neki az evésnek. De ne kapkodjunk, és menet közben pár bólogató mozdulattal, és "hm... ez jóóó" jelzéssel köszönjük meg az asztalra került étket.

Ha a bloggerkedést fokozni akarjuk, akkor a végén kérdezzük meg a feleségünket/asszonyt, hogy elmosogathatunk-e édesem? Ha ezt megtesszük, akkor a megalapoztuk a másnapi ebédünket is (és az aznapi éjszakánkat).

Jó étvágyat hölgyeim és uraim!

A cikket írta: Simon

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: maresz058

Szia !


Az erotikát, a hangulat, és "pár" adhatja, a recept jó!!. Hát erotikusan, talán kicsit lehetne rajta javítani, ennyitől nem biztos, hogy kapsz reggelit???!!!!

Maresz

A ff. gasztrobloggerek túlélők.
simon
Szia !


Az erotikát, a hangulat, és "pár" adhatja, a recept jó!!. Hát erotikusan, talán kicsit lehetne rajta javítani, ennyitől nem biztos, hogy kapsz reggelit???!!!!

Maresz
Köszi lányok!
simon
Már csak azt nem értem, mi egy paprikás krumpliban az erotikus?
Szia Simon!

Jó dolog, amikor a fazekadban humor is van!

:)

Pussz,

Tündér
Bár csak a próféta szólt volna belőled... Jót mulattam, miközben minden bele, meg mellé való rendelkezésedre állt ehhez az egyszerű, de nagyszerű magyar étekhez... Én sem készíteném különbül... :-)
... a többi ajánlásod már nem nekem szól, hanem a mellém, v. mögém kerülőnek... No ő sem tudhatta, amikor beleszólt a főzési tudományomba, hogy mit kap vagy mit nem kap ezért... Nem is tette zsebre?! :-)
(Azt csak mellékesen jegyzem meg, ha kicsit hígabban főzöm a paprikás krumplit ezért vagy azért, akkor szoktam bele egy tojásból kis galuskákat beleszaggatni...)
No ez volt az a pont, amikor kiakasztott a "drágám", mert ő ugyan még az anyja (nővére) nokedliját sem ette meg anno... Késő bánat - mondtam és mert még mindig nem, egyre határozottabban... és amikor még ekkor sem, akkor kizavartam szerelni tovább az autóját, - mondván, azt eszel ezek után, amit találsz és Pont.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: