újabb események régebbi események további események
16:06
Virág módosította a cikkét
16:05
Virág új cikket töltött fel
08:35
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
08:07
zsoltne.eva új bejegyzést írt a naplójába
07:56
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
20:40
D Klári módosította a naplóbejegyzését
20:37
D Klári új bejegyzést írt a naplójába
20:30
D Klári új cikket töltött fel
15:33
zsoltne.eva új bejegyzést írt a naplójába
14:44
Virág módosította a naplóbejegyzését
14:43
Virág új bejegyzést írt a naplójába
00:53
emillio új cikket töltött fel
22:59
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
20:53
Új cikk került fel a weboldalra
20:27
Új cikk került fel a weboldalra
00:05
Új cikk került fel a weboldalra
23:46
Új cikk került fel a weboldalra
23:22
Új cikk került fel a weboldalra
20:04
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
11:13
Új kérdést került be a Kérdezd a férfit menüpontba

Gyümölcsös rizsfelfújt

2012. február 28. - Látogatók száma: 239

Már sokféleképpen készítettünk rizsfelfújtat. Most szórjuk meg apróra vágott gyümölccsel. A legvégén pedig egy csepp lekvárral. A legjobb a házi készítésű.

Gyümölcsből: kajszibarack és apró körte, vagy bármi, amit kapunk. Befőttből is remek, vagy fagyasztottból. Egy egyszerűen elkészíthető desszert. Ha felszeleteljük remek vendégváró lehet.

Hozzávalók:

pár darab kajszibarack, apró körte,

kevés piros lekvár,

25dkg rizs,
4 tojás,
20dkg cukor,
3-4ek liszt,
- ezek mennyiségét igény szerint variálhatjuk.

Tepsi kikenéséhez olaj vagy zsír és zsemlemorzsa.

Én negyed zacskó kilós rizst főztem ki és 4 tojást használtam. Cukrot ízlés szerint.
A gyümölcsöket megmossuk, A körték magházát eltávolítjuk, a barackokat kimagozzuk majd apró darabokra vágjuk.

A tojások fehérjét különválasztjuk a sárgájától, majd a fehérjékből kemény habot verünk gépi habverővel, az ügyesebbek kézivel is megtehetik, de nekem az túl sokáig tart :)

A tojássárgákhoz hozzáadjuk a cukrot ízlés szerint, vaníliás cukrot, 3-4 evőkanál lisztet. Kb negyed kg-os rizsből készülthöz 4-6 tojást adok, kb 20dkg cukrot, de közben kóstoljátok meg, nehogy túl édes legyen vagy pont ellenkezőleg.

A kifőtt és lehűlt rizshez adjuk először a sárga krémet, majd óvatosan fakanállal hozzákeverjük a kemény tojáshabot.

Ezt a rizs-masszát egy kiolajozott, zsemlemorzsázott tepsibe öntjük és...

...rátesszük a felaprított gyümölcsöket.

Nem tudtam megállni, hogy egy kis lekvárt ne tegyek a tetejére a mama őszibaracklekvárjából és az én málnalekváromból.

Hát csak a színe kedvéért! :)

Próbáljátok ki!

Jó sütést!

A cikket írta: Virág

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2012. március 11. 00:14

megtekintés Válasz erre: Virág - 2012. március 10. 23:49

Nagyon helyes! :D

:-))
2012. március 10. 23:49

megtekintés Válasz erre: - 2012. március 10. 23:41

:-))

A nagy élvezetek mellett arra is figyelek ám:-)):D

Nagyon helyes! :D
2012. március 10. 23:41

megtekintés Válasz erre: Virág - 2012. március 10. 23:39

Nem lesz gond, csak ne felejtsd el a hasizmozást sem! :)

:-))

A nagy élvezetek mellett arra is figyelek ám:-)):D
2012. március 10. 23:39

megtekintés Válasz erre: - 2012. március 10. 23:33

Szia Virág!

Nagy édességfüggő vagyok:/ Csökkenteni akartam az adagot. ...de úgy tűnik, hogy ez még várat magára, ha mindig meglátok valami finomat...:-)) Tetszik ez a recept is!

Nem lesz gond, csak ne felejtsd el a hasizmozást sem! :)
 
2012. március 10. 23:33
Szia Virág!

Nagy édességfüggő vagyok:/ Csökkenteni akartam az adagot. ...de úgy tűnik, hogy ez még várat magára, ha mindig meglátok valami finomat...:-)) Tetszik ez a recept is!
2012. február 29. 11:15

megtekintés Válasz erre: Tündér - 2012. február 29. 11:04

Kedves Virág!

Ez nem csak ízbomba, hanem egy vizuális simogatás ilyen téli időben. Gyümölcs és édesség. Finom! Köszönjük!

Pussz, Tündér

Nagyon szívesen Tündér! :)
2012. február 29. 11:04
Kedves Virág!

Ez nem csak ízbomba, hanem egy vizuális simogatás ilyen téli időben. Gyümölcs és édesség. Finom! Köszönjük!

Pussz, Tündér
2012. február 28. 21:11

megtekintés Válasz erre: - 2012. február 28. 16:11

Éhes vagyok!!!!!!
)*
G

Tudod hol a hűtő. Egész délután azt fosztogatod. :)
 
2012. február 28. 16:11
Éhes vagyok!!!!!!
)*
G
2012. február 28. 13:45

megtekintés Válasz erre: anubis - 2012. február 28. 13:43

Ha közelebb lennél, minden nap ott ülnék nálad. Mondjuk, akkor már száz kiló fölött lennék, de ilyen finomságokat ehetnék mindig:)
Jó recept, ez az édesszájú brigád már a nyálát csorgatja...úgy látom, megvan a következő feladat.

:)

Majd küldök hozzá lekvárt, amit te főztél. :)
2012. február 28. 13:43
Ha közelebb lennél, minden nap ott ülnék nálad. Mondjuk, akkor már száz kiló fölött lennék, de ilyen finomságokat ehetnék mindig:)
Jó recept, ez az édesszájú brigád már a nyálát csorgatja...úgy látom, megvan a következő feladat.

:)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: