Kaporszósz a' la Luca
Látogatók száma: 226
Szeretettel Orsinak, Józsikájának és Anubisnak! Kelt, 2010. Október 21. Orsolya napján. :)
Aprítsunk fel 4-5 gerezd fokhagymát egészen apróra és a kaporból is egy kis csokornyi adagot.
Egy vastag aljú edényben tegyünk fel olajat, - amennyit egy sima rántáshoz tennénk fel, pont annyit - majd ebbe a fokhagymát, ha elkezd sülni, akkor ugorhat mellé a kapor. Ha egy kicsit megsültek, - de nem égtek oda, és nem barnultak meg - akkor jöhet egy kevés liszt, mint bármely más rántásnál. Egy kevés só vagy vegeta is. Majd tejet öntsünk hozzá, folyamatos kevergetés mellett. Nem kell túl sokat és lassan. Ha kellően sűrű, akkor jöhet bele egy fél kiskanálnyi cukor és kész is. Felénk így készül a kaporszósz. De vannak akik nem édesen szeretik, ott a cukrot ki lehet hagyni. Én édesen szeretem. Van aki forrón szereti. :)))
Ui.: fokhagyma-granulátumból is készítettem már, nem volt rossz, csak nem szabad összekeverni a fokhagymaporral, mert akkor ehetetlen sós lesz. Ebben az esetben az olajban hagyom pár percig puhulni a granulátumot, mielőtt bármibe belefognék.
A recept itt látható még:
http://gyerekjtkafzs.blogspot.com/2010/08/sult-nyulcomb-kaporszosszal-es.html
A cikket írta: Virág
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Postáska
én szeretem magam, csak sosem jut "rám" időm :) kivéve a csajos napokat, de akkor meg nem főzök, hanem piperézek :)jó sokat :) de ma igenis kaporszószt fogok főzni....holnap meg pizzás-csigát, mert annak nagy sikere van. Puszi
A pizzás csigát szeretem én is, de megfogadtam, hogy kelt tésztát csak akkor sütök, ha vendégek jönnek. Minden télen attól hízok meg ugyanis.
Válasz erre: Postáska
Tudom én azt hogy magamért is kellene, csak nincs kedvem sosem kétfelé főzni...bár az idén már egyszer előfordult..én tökfőzeléket ettem, a párom pedig zöldbabot...Tessék most megint csorog a nyálam :) megyek kavarok egy kávét...Pussz
Szeresd már ennyire magad, na! :)
Válasz erre: Virág
Nem az a lényeg, hogy merre lakom, hanem, hogy néha gondolj magadra és csak magadért is főzz valamit.
Gábor se szereti, én is csak magamnak készítem, nem muszáj egy hordónyit. :)
Én simán fűszeres sültkrumplihoz is nagyon szeretem.
Válasz erre: zsoltne.eva
Szia Luca! Imádom a kapormártást, és a fokhagymamártást is. A kettőt együtt még nem próbáltam. Fokhagymám van, már kaprot is vettem. Holnap, ha szerencsésen hazaérkezem, ez lesz az ebédem. A főtt husit majd hozzágondolom, megteszi feltétnek a főtt tojás, vagy a főtt burgonya mellé.
Kis inyenc!
Hát az aludttejes prószát ismered-e?
Pussz,
Éva
Nem ismerem, de a neve alapján nem szeretem. :)
Válasz erre: Orsolya
Köszike én is sorba állok és melyik ablakot nyissam? Nekem jó lesz csúzlival is, csak ide repüljön, persze készen! Köszönöm a receptet Lucánk! Pusszantalak Orsolya
Amúgy meg hideg van a fénypostához. :)
Válasz erre: Postáska
Jaaaj, imádom a kaporszószt, de mivel a párom nem szereti, szinte sose főzök...merre is laksz Luca?? :)))
Gábor se szereti, én is csak magamnak készítem, nem muszáj egy hordónyit. :)
Én simán fűszeres sültkrumplihoz is nagyon szeretem.
Kis inyenc!
Hát az aludttejes prószát ismered-e?
Pussz,
Éva
Válasz erre: anubis
Kéretik becsomagolni, és feladni postán, email-ben, faxon, vagy mindegy, csak érjen ide záros határidőn belül.
Éhen halok, és nem fogyózom!!
:-)
Eredetileg - hivatalosan - húslevessel szokták felengedni, de nekem úgy nem ízlik. Én a tökfőzeléket is tejjel szeretem csak, és pörköltalappal.
Kéne mennem ebédet főzni.... itt az idő.
Éhen halok, és nem fogyózom!!
:-)