újabb események régebbi események további események
07:10
Virág módosította a cikkét
07:09
Virág új cikket töltött fel

Kaporszósz a' la Luca

2010. október 21. - Látogatók száma: 225

Szeretettel Orsinak, Józsikájának és Anubisnak! Kelt, 2010. Október 21. Orsolya napján. :)

Aprítsunk fel 4-5 gerezd fokhagymát egészen apróra és a kaporból is egy kis csokornyi adagot.
Egy vastag aljú edényben tegyünk fel olajat, - amennyit egy sima rántáshoz tennénk fel, pont annyit - majd ebbe a fokhagymát, ha elkezd sülni, akkor ugorhat mellé a kapor. Ha egy kicsit megsültek, - de nem égtek oda, és nem barnultak meg - akkor jöhet egy kevés liszt, mint bármely más rántásnál. Egy kevés só vagy vegeta is. Majd tejet öntsünk hozzá, folyamatos kevergetés mellett. Nem kell túl sokat és lassan. Ha kellően sűrű, akkor jöhet bele egy fél kiskanálnyi cukor és kész is. Felénk így készül a kaporszósz. De vannak akik nem édesen szeretik, ott a cukrot ki lehet hagyni. Én édesen szeretem. Van aki forrón szereti. :)))

Ui.: fokhagyma-granulátumból is készítettem már, nem volt rossz, csak nem szabad összekeverni a fokhagymaporral, mert akkor ehetetlen sós lesz. Ebben az esetben az olajban hagyom pár percig puhulni a granulátumot, mielőtt bármibe belefognék.

A recept itt látható még:

http://gyerekjtkafzs.blogspot.com/2010/08/sult-nyulcomb-kaporszosszal-es.html

A cikket írta: Virág

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. december 10. 16:54
Fincsi lehet..
2010. október 23. 19:03
Luca! Csúzlival is lőheted! Csak előtte szólj,hogy nyissam az ablakot! Pusszancs és köszi Orsolya
2010. október 23. 09:31

megtekintés Válasz erre: Postáska - 2010. október 23. 09:28

én szeretem magam, csak sosem jut "rám" időm :) kivéve a csajos napokat, de akkor meg nem főzök, hanem piperézek :)jó sokat :) de ma igenis kaporszószt fogok főzni....holnap meg pizzás-csigát, mert annak nagy sikere van. Puszi

Jusson! :)
A pizzás csigát szeretem én is, de megfogadtam, hogy kelt tésztát csak akkor sütök, ha vendégek jönnek. Minden télen attól hízok meg ugyanis.
2010. október 23. 09:28
én szeretem magam, csak sosem jut "rám" időm :) kivéve a csajos napokat, de akkor meg nem főzök, hanem piperézek :)jó sokat :) de ma igenis kaporszószt fogok főzni....holnap meg pizzás-csigát, mert annak nagy sikere van. Puszi
2010. október 23. 09:11

megtekintés Válasz erre: Postáska - 2010. október 22. 07:47

Tudom én azt hogy magamért is kellene, csak nincs kedvem sosem kétfelé főzni...bár az idén már egyszer előfordult..én tökfőzeléket ettem, a párom pedig zöldbabot...Tessék most megint csorog a nyálam :) megyek kavarok egy kávét...Pussz

Postáska... ennek semmi köze a kétfelé főzéshez. Ez az előkészületeivel együtt sem igényel többet mint 5 perc. Gyakorlatlanabbaknak is max 10.
Szeresd már ennyire magad, na! :)
2010. október 22. 07:47

megtekintés Válasz erre: Virág - 2010. október 21. 21:32

Nem az a lényeg, hogy merre lakom, hanem, hogy néha gondolj magadra és csak magadért is főzz valamit.
Gábor se szereti, én is csak magamnak készítem, nem muszáj egy hordónyit. :)
Én simán fűszeres sültkrumplihoz is nagyon szeretem.

Tudom én azt hogy magamért is kellene, csak nincs kedvem sosem kétfelé főzni...bár az idén már egyszer előfordult..én tökfőzeléket ettem, a párom pedig zöldbabot...Tessék most megint csorog a nyálam :) megyek kavarok egy kávét...Pussz
2010. október 21. 21:35

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2010. október 21. 20:22

Szia Luca! Imádom a kapormártást, és a fokhagymamártást is. A kettőt együtt még nem próbáltam. Fokhagymám van, már kaprot is vettem. Holnap, ha szerencsésen hazaérkezem, ez lesz az ebédem. A főtt husit majd hozzágondolom, megteszi feltétnek a főtt tojás, vagy a főtt burgonya mellé.
Kis inyenc!
Hát az aludttejes prószát ismered-e?
Pussz,
Éva

Jó főzést akkor holnapra! :)

Nem ismerem, de a neve alapján nem szeretem. :)
2010. október 21. 21:33

megtekintés Válasz erre: Orsolya - 2010. október 21. 20:01

Köszike én is sorba állok és melyik ablakot nyissam? Nekem jó lesz csúzlival is, csak ide repüljön, persze készen! Köszönöm a receptet Lucánk! Pusszantalak Orsolya

Orsikám, neked is csak azt tanácsolhatom, amit Postásunknak.
Amúgy meg hideg van a fénypostához. :)
2010. október 21. 21:32

megtekintés Válasz erre: Postáska - 2010. október 21. 17:31

Jaaaj, imádom a kaporszószt, de mivel a párom nem szereti, szinte sose főzök...merre is laksz Luca?? :)))

Nem az a lényeg, hogy merre lakom, hanem, hogy néha gondolj magadra és csak magadért is főzz valamit.
Gábor se szereti, én is csak magamnak készítem, nem muszáj egy hordónyit. :)
Én simán fűszeres sültkrumplihoz is nagyon szeretem.
2010. október 21. 20:22
Szia Luca! Imádom a kapormártást, és a fokhagymamártást is. A kettőt együtt még nem próbáltam. Fokhagymám van, már kaprot is vettem. Holnap, ha szerencsésen hazaérkezem, ez lesz az ebédem. A főtt husit majd hozzágondolom, megteszi feltétnek a főtt tojás, vagy a főtt burgonya mellé.
Kis inyenc!
Hát az aludttejes prószát ismered-e?
Pussz,
Éva
2010. október 21. 20:01
Köszike én is sorba állok és melyik ablakot nyissam? Nekem jó lesz csúzlival is, csak ide repüljön, persze készen! Köszönöm a receptet Lucánk! Pusszantalak Orsolya
2010. október 21. 17:31
Jaaaj, imádom a kaporszószt, de mivel a párom nem szereti, szinte sose főzök...merre is laksz Luca?? :)))
2010. október 21. 13:27

megtekintés Válasz erre: anubis - 2010. október 21. 13:23

Kéretik becsomagolni, és feladni postán, email-ben, faxon, vagy mindegy, csak érjen ide záros határidőn belül.
Éhen halok, és nem fogyózom!!

:-)

Tartok tőle, hogy kifolyna a csomagolásból. :) De majd jól zárható edénybe teszem. :)

Eredetileg - hivatalosan - húslevessel szokták felengedni, de nekem úgy nem ízlik. Én a tökfőzeléket is tejjel szeretem csak, és pörköltalappal.

Kéne mennem ebédet főzni.... itt az idő.
2010. október 21. 13:23
Kéretik becsomagolni, és feladni postán, email-ben, faxon, vagy mindegy, csak érjen ide záros határidőn belül.
Éhen halok, és nem fogyózom!!

:-)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: