Kedvencem:)
2010. augusztus 4. - Látogatók száma: 151
Hozzávalók : -4 db kisebb csirkemell . - 2 db karcsú póréhagyma . - 20dkg húsos szalonna . - 4 evőkanálnyi olaj. - só , és bors. ..........
Érdemes olyan csirkemellet vennünk ami kivan csontozva.
Majd a csirkemellet felszúrjunk hosszába és a nyílásba helyezünk a vágott póréhagymát.
A megtöltött csirkemellet sóval , őrölt borssal bedörzsöljünk végül pedig a szalonnaszeletekbe beburkoljunk. Utána olajjal megkenjünk a tepsit ,és előmelegített sütőbe 220 C - fokon 40 - 50 percig szép pirosra süsünk.
Én még a melegében burgonyapürével körítve tálalom .Mivel én Tokaj hegyaljai lány vagyok szeretettel ajánlom a csirkéhez illő bort.Tokaji Szamorodni 2000 . évjárat.
Aperitifként is kitűnő étvágygerjesztő ,de első sorban sültekhez ,házi disznótoroshoz ,birkapörkölthöz , halhoz, ajánlom.
A bor illata a száraz kenyérhéjra és a zöld dióra emlékeztet .
Sok sikert a főzéshez. :)
Ha valaki nem szereti a póréhagymát akkor sajttal is készítheti úgy is nagyon finom.
Póréhagyma : A Földközi -tenger medencéjében kb 4000 éve termesztették de viszont kevesen tudják azt hogy gyógynövény is . A póréhagyma gátolja a belekben a rothadást és a gombák szaporodását .
Ezért előszeretettel alkalmazzák természetes bélgyógyászati szerként.
A cikket írta: cuki1
Hozzászólások
időrendi sorrend