újabb események régebbi események további események
07:15
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:12
Tündér módosította a naplóbejegyzését
01:46
Ascentdmx regisztrált a weboldalra
18:27
Stanmorecxl regisztrált a weboldalra
05:45
Broncohia regisztrált a weboldalra
02:08
Drywalljtn regisztrált a weboldalra
18:59
Blenderqpg regisztrált a weboldalra
17:17
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
23:48
Plasticpxz regisztrált a weboldalra
10:59
Amazonnnlff regisztrált a weboldalra
01:34
BillyDiurn regisztrált a weboldalra
21:28
Broncojjz regisztrált a weboldalra
21:23
Horoszkóp új hozzászólást írt egy cikkhez
21:22
Horoszkóp új hozzászólást írt egy cikkhez
21:20
Horoszkóp új hozzászólást írt egy cikkhez
21:16
Horoszkóp új hozzászólást írt egy cikkhez
21:14
Horoszkóp új hozzászólást írt egy cikkhez
21:11
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
21:09
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
20:37
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába

Legénykaja 2. rész - cukorborsós szelet

2010. április 16. - Látogatók száma: 323

Ez sem annyira bonyolult recept, ráadásul az egyik kedvencem, mert viszonylag könnyű elkészíteni, ezért hát hamar el is fogy a tányéromról...utána merni pedig nem merek, mert vissza kell fognom magamat az elhízás lelassításában...

Nem fárasztanálak a hozzávalókkal, hiszen zömében nők olvashatják, akik ugye tőlem jobban járatosabbak a konyhai hadszíntér hadműveleteiben, inkább rögtön belevágok a tőlem megszokott tételes felsorolással, olyan szinopszis szinten:

1. végy egy porcelán poharat, merd tele rizzsel

2. közben melegíts kevés olajat egy közepes lábosban

3. amikor már eléggé meleg az olaj, akkor dobj bele néhány rizsszemet, s ha elkezd táncolni, akkor mehet bele kisebb adagokban a többi

4. amikor rendesen megpirítottad, de nem megégetted a rizst, öntsél hozzá ugyanazzal a pohárral 2 pohár hideg vizet, de vigyázz mert felcsap a gőz...tehát állj kicsit távolabb

5. kevergesd, s ízesítsd kedvenc ételízesítőddel illetve sózd meg...persze kóstold is meg, nehogy elsózd

6. közben gyújtsd be a sütődet, s amikor egyet "rottyan" a rizsed, akkor tedd be az előmelegített sütődbe a közepén elhelyezett rácsra, s ne feledd rátenni a a fedőt a lábosodra. Pontosan nézz az órádra és 40 percig "süsd"

7. közben az előre besózott 4-6 szelet (amit ha akarsz vékonyra klopfolsz) tarját süsd meg a tepsidben, de fontos, hogy szórj rá fokhagyma darabkákat a sülés vége felé, mert ha már az elején teszed, akkor megkeseredik

8. most jön a lényeg: mirelit cukorborsót (a lehető legmárkásabbat!) vízben felforralsz, s a lisztből egy kis pirospaprikával rántást csinálsz, majd ezt belehabarod, s már kész is a mártásunk.

9. mire ezekkel végzel, már nyugodtan kiveheted a finomra puhult, de nem ragadós rizsedet a sütőből

10. tálalás: egy merőkanállal formázott rizsadag, 1-2 szelet sült tarja, s a rizs mellé mert cukorborsós "szósz"

Hát ez valami istenire sikerült, nemde?

Kóstold meg, s ha ízlik, akkor jussak eszedbe, ha pedig nem, akkor valamit elrontottál!

A cikket írta: aszir

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. április 25. 16:10

megtekintés Válasz erre: boszorkány - 2010. április 25. 09:17

Parasztétel, tehát az Alföld ;-))

Akkor sem értem, hiszen híres paprika "lelőhelyek" az Alföldön vannak, nemde? Nem szeretitek annyira fogyasztani, mint termeszteni?
2010. április 25. 09:17

megtekintés Válasz erre: aszir - 2010. április 25. 08:34

Na ugye: tejfölös Alföld kontra paprikás Dunántúl, de mi az eredője vajh?

Parasztétel, tehát az Alföld ;-))
2010. április 25. 08:34

megtekintés Válasz erre: boszorkány - 2010. április 25. 08:29

;-)) Ó, ma dolgozom. De ha elhoznád.... XDXDXD
Én alföldi gyerök vagyok, mindig is itt éltem, de a krumplilevesben van pirospaprika. Na, akkor valamit elcseszhettem??!! ;-)) ( Ja, de a végén azért betejfölözöm;-)) )

Na ugye: tejfölös Alföld kontra paprikás Dunántúl, de mi az eredője vajh?
2010. április 25. 08:29

megtekintés Válasz erre: aszir - 2010. április 24. 21:57

akár ma is jöhettél volna, igaz mindössze egy spagettit főztem ki+szalonnát pirítottam+tejfölt tettem rá, persze előtte egy ún. kínai gyors-levest forraltam magamnak, annyira nem volt rossz, holnap viszont egy jó krumpli levest főzök, de nem tejfölöset, mint az Alföldiek, hanem pirospaprikásat, mint a Dunántúliak:-) Hány órára legyek kész? Mert akkorra megterítenék illendően...

;-)) Ó, ma dolgozom. De ha elhoznád.... XDXDXD
Én alföldi gyerök vagyok, mindig is itt éltem, de a krumplilevesben van pirospaprika. Na, akkor valamit elcseszhettem??!! ;-)) ( Ja, de a végén azért betejfölözöm;-)) )
2010. április 24. 21:57

megtekintés Válasz erre: boszorkány - 2010. április 24. 11:15

Szólj,ha főzöl,megyek megkóstolom! ;-))

akár ma is jöhettél volna, igaz mindössze egy spagettit főztem ki+szalonnát pirítottam+tejfölt tettem rá, persze előtte egy ún. kínai gyors-levest forraltam magamnak, annyira nem volt rossz, holnap viszont egy jó krumpli levest főzök, de nem tejfölöset, mint az Alföldiek, hanem pirospaprikásat, mint a Dunántúliak:-) Hány órára legyek kész? Mert akkorra megterítenék illendően...
2010. április 24. 11:15
Szólj,ha főzöl,megyek megkóstolom! ;-))
2010. április 18. 17:29

megtekintés Válasz erre: csillagszemu63 - 2010. április 18. 11:05

Én már elkészítettem és azt kell, hogy mondjam, tényleg nagyon finom.

ennek igazán nagyon örülök, hisz ezek szerint Te voltál az első, aki nem csak olvasta, hanem ki is próbálta<<<<köszönöm szépen
2010. április 18. 11:05
Én már elkészítettem és azt kell, hogy mondjam, tényleg nagyon finom.
2010. április 17. 10:56
Köszi, de csak akkor minősítsd, ha már megfőzted és ízlett a családnak is!
2010. április 17. 10:55

megtekintés Válasz erre: matyómacsó - 2010. április 17. 09:17

Látom Gábor, Juditot már levetted a lábáról a főzőtudományoddal. Lehet, hogy nekem se ártana ellesni egy-két trükköt a feleségemtől. Az a baj olyan jól csinálja, most törjek a babérjaira? :-)

értelek én, de nem ellesni kell, mert az nem elég: inkább kérd meg álljon melléd, s te saját magad próbáld, az ő utasításai szerint, hiszen tanulni sohasem szégyen...

(tudod, lehet oktatni és lerajzolni, hogyan biciklizzünk, de attól még nem fogsz tudni, csak ha csinálod)
2010. április 17. 09:17
Látom Gábor, Juditot már levetted a lábáról a főzőtudományoddal. Lehet, hogy nekem se ártana ellesni egy-két trükköt a feleségemtől. Az a baj olyan jól csinálja, most törjek a babérjaira? :-)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: