Ősz-a sütőtök ideje
Látogatók száma: 177
Ma eszembe jutott ez a lelket melengető őszi leves és úgy gondoltam megosztom én hogyan készítem.
A sütőtököt meghámozom és kis kockákra vágom.Hagymát aprítok.
Kevés vajat olvasztok és hozzáadom a hagymát és a sütőtököt.Jól összeforgatom.Adok hozzá két kanálnyi paradicsompürét és ízesítem sóval,borssal.Kis ideig kevergetem,majd felöntöm vízzel.Belemorzsolok egy húsleves kockát és addig főzöm,míg a tök megpuhul.Langyosra hűtve turmixolom és felforrósítva még tejszínnel dúsítom.Pirított zsemle vagy kenyérkockákkal tálalom.Újabban nem olajban pirítom a zsemlét v. kenyeret,hanem a kenyérpirítóban és jól megfokhagymázva aprítom kockára.
A cikket írta: Anyu
Hozzászólások
időrendi sorrend
Pusz
Ugyanígy készítem a sárgarépapüré levest is és az édesburgonyapüré levest is,de vegyesen is szoktam,répa-édesburgonya és egy-két krumpli.Mindegyik finom!
Válasz erre: Ilona
Kedves Anyu!
Én minden évben termesztek sütőtököt, azt az amerikai fajtát, mert nagyon izletes. Sajnos az idén valahogy kimaradt a szórásból, kénytelen leszek venni. Te már leszedted? Azt mondják, akkor jó, ha m,egcsípte a dér..
Természetesen a sütőtök krémlevest is szeretem, hasonlóan csinálom, mint Te, de kipróbáltam már a pirítós helyett pörkölt tökmaggal is. Jó!
Jó étvágyat!
Üdv.Ilona
A főzős műsorok kapcsán jutott eszembe,hogy mi itt levők ha összefognánk,olyan csapatot hozhatnánk össze,hogy fel kéne kötni a gatyáját annak aki velünk ki merne állni:-)Ahogy tapasztalom vannak itt jól főzők.
Puszi,Anyu
Én minden évben termesztek sütőtököt, azt az amerikai fajtát, mert nagyon izletes. Sajnos az idén valahogy kimaradt a szórásból, kénytelen leszek venni. Te már leszedted? Azt mondják, akkor jó, ha m,egcsípte a dér..
Természetesen a sütőtök krémlevest is szeretem, hasonlóan csinálom, mint Te, de kipróbáltam már a pirítós helyett pörkölt tökmaggal is. Jó!
Jó étvágyat!
Üdv.Ilona