Mascarponés batáta párizsi csirkemellel, házi majonézes mártással – a gyors, de igényes anyukák étele
Látogatók száma: 54
Próbálok olyan ételeket, ételsort összeállítani sokszor, amelyek gyorsan elkészülnek, hogy kicsit legyen idő nekünk anyukáknak a gyerekeinkre, akár magunkra vagy az utálatos házimunkák egyikére, ki mit vesz előre éppen.
A hűtőben hasaltak felszeletelve, megtisztítva férjem jóvoltából a szépséges mellszeletek. A batátát pedig hét közepén láttam meg és egészen más szerepet szántam neki, azután maradt is a zöldségtartó kosárban, na de ma színre lépett! Megpucoltam, legalább 1 kg-os volt egy darab! Sós vízben egyszerűen csak feltettem főni összedarabolva. Azután 2 ujjnyi olajat öntöttem egy serpenyőbe és alágyújtottam.
Közben a tojásokat és a tejet felvertem egy mélytányérban, sóztam. Tönkölylisztet öntöttem egy másik tányérba. A melleket először lisztbe, majd a tojásos keverékbe forgattam és már mehetett is a forró olajba. Pár perc és lehet átfordítani, szép zsemleszínűek legyenek. Gyorsan megsül a mell és omlós, szaftos marad!
Amikor éreztem,mhogy a batátám puha lett, leöntöttem róla a vizet és mascarponéval, sóval, borssal és szerecsendióval összepaszíroztam. Sárga krumplipürét kell kapnunk.
A mártáshoz a mustárt, porcukrot, egy tojás sárgáját, sót és szerecsendiót haberővel alaposan kikevertem, majd szép lassan csorgatva hozzá az olívaolajat, 2 nagy evőkanálnyi majonézt kaptam. Ehhez hozzáadtam 4 púpozott evőkanálnyi tejfölt és alaposan kikevertem. Akinek túl édes, sózza, ízesítse, ahogyan ízlik a családjának !
Amire szükségetek lesz :
– 1/2 kg csirkemell
– 2 tojás
– 3-4 ek. tej
– liszt (tönkölyt használtam)
– só
– olaj
Köret:
– 1 szép nagy batáta
– 2 púpos ek.mascarpone ( vagy 20%-os tejföl)
– szerecsendió
– só
-bors
Mártás:
– 1 db tojásnak a sárgája
– 1 ek. mustár
– csipet só
– fél kk. porcukor
– csipet őrölt szerecsendió
– 1 dl olívaolaj
– 4 púpozott evőkanál tejföl (20%-os)
A cikket írta: Kecskerét
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Tuszka
Megéheztem receptedet olvasva, kedves Kecskerét!
Nagyon tetszik, hogy nem száraz adathalmazban, hanem élvezhető, beszélgetős formában, megjegyzéseiddel színesítve tálalod a főznivalót! :) Mennyi mindent elárultál magatokról ebben az egy receptben! Férjed besegít a vásárláskor, gyermekeid vannak, Te pedig egy kedves-humoros, főzni szerető anyuka vagy.
Ghost hozzászólását olvasva szaporán bólogattam, mert én is azt gondolom, mindenki hozzátehet, kihagyhat az olvasott recepthez főzés közben saját ízlése szerint, de rossz ízűvé válik a beszélgetés, ha kritizáljuk a másik főztjét.
Várom a következő sütni-főzni-ennivalót! :)
Válasz erre: emillio
Kedves Kecskerét!
Tudomásom szerint a párizsias bundázás az
liszt -tojás -liszt! Különben nem marad meg
a híg tojás, és nem lesz kérge a húsnak! Nem
oktatni kívánlak, csak ezért éreztem hiányosnak
a leírt receptedet! Én is tettem fel erre az oldalra
23 receptet, melynek a legtöbbje saját kitalációm!
Én is szeretek sütni -főzni, mint te, és távol álljon
tőlem, hogy el akarjam venni a konyhaművészet
iránti szeretetedet! További jó szórakozást, neked
ezen az oldalon meg jó olvasást, és írást!
Üdv: emillio
Válasz erre: Sanda
Most voltam boltban,és láttam batátát.
899 Ft kilója.
Rögtön sejtettem, hogy nem olcsó mulatság.
Válasz erre: emillio
Legkevésbé sem volt szándékomban fikázni
a más receptjét, hisz mindenki a saját ízlése szerint
készíti az ételeit! Pusztán azt nem értem, hogy a lisztbe
mártott csirkemellről vajon nem mossa le a híg
tejes tojás a lisztet? Te nagyon véded a cikk íróját!
Csak nem te vagy a férje, és védeni akarod a mundér
becsületét? Én elmondtam a saját véleményem, - hisz
ezért van az oldal! De, ha a hsz-emből nem derült ki a
jó szándékom, - akkor sajnálom, máskor nem írom meg
a véleményem! Nem megsértődni kell, - hanem megbeszélni!
Azt hiszem, hogy valamit konyítok a sütéshez-főzéshez!
További jó ételrecepteket szívesen olvasok!
Csak a retorikádon kell javítani, ennyi az egész.
Válasz erre: Kecskerét
Mindenki másképp' főz, szerintem nincs olyan szabály, hogy "sózni kell" valamit. Ez a hús friss volt és szaftos, miért is sózzam? a kicsi gyerekeimnek meg nem szükséges.
A főzésben nincsenek szabályok, igények vannak, ízlések. Használhatunk fűszereket, avagy nem használunk, mindenki igénye szerint teheti. Én pl. max. a kevés sót preferálom. A legtöbben már elfelejtettük az ételek ízét, az igazi ízét.
A recept nem hiányos, esetleg te másképp' készítesz el ételeket.
Köszönöm a bunda ötletet, a diósat is kedveljük és a receptben leírtat is.
Az azt megelőző bunda receptedet nem értem, hiszen pont így írtam le, liszt, majd a tojásos keverék, ezt nevezik a párizsias elkészítési mód egyikének, így lett rajta bunda, a családom nagyon kedveli így.
Köszönjük a paszternákot nem szeretjük, savanyúnak pedig inkább a káposztasalátát, savanyú uborkát kedveljük, céklát, amelyek még az emésztést is segítik.
Köszönöm ,hogy erre jártál!
Tudomásom szerint a párizsias bundázás az
liszt -tojás -liszt! Különben nem marad meg
a híg tojás, és nem lesz kérge a húsnak! Nem
oktatni kívánlak, csak ezért éreztem hiányosnak
a leírt receptedet! Én is tettem fel erre az oldalra
23 receptet, melynek a legtöbbje saját kitalációm!
Én is szeretek sütni -főzni, mint te, és távol álljon
tőlem, hogy el akarjam venni a konyhaművészet
iránti szeretetedet! További jó szórakozást, neked
ezen az oldalon meg jó olvasást, és írást!
Üdv: emillio
Válasz erre: GhostWriter
A közreadott receptre azt mondani, hogy hiányos olyan, mint egy versből hiányolni sorokat: felesleges fikázása a művésznek.
Ha tetszik, megcsinálod, ha majdnem tetszik, módosítod.
Ha meg csak kötözködni akarsz, akkor hajrá le a térre, arccal előre.
Akinek nem inge, ne vegye magára.
Jöhet a többi recept, Kecske, ne törődj semmivel :)
a más receptjét, hisz mindenki a saját ízlése szerint
készíti az ételeit! Pusztán azt nem értem, hogy a lisztbe
mártott csirkemellről vajon nem mossa le a híg
tejes tojás a lisztet? Te nagyon véded a cikk íróját!
Csak nem te vagy a férje, és védeni akarod a mundér
becsületét? Én elmondtam a saját véleményem, - hisz
ezért van az oldal! De, ha a hsz-emből nem derült ki a
jó szándékom, - akkor sajnálom, máskor nem írom meg
a véleményem! Nem megsértődni kell, - hanem megbeszélni!
Azt hiszem, hogy valamit konyítok a sütéshez-főzéshez!
További jó ételrecepteket szívesen olvasok!
899 Ft kilója.
Rögtön sejtettem, hogy nem olcsó mulatság.
Válasz erre: Tuszka
Megéheztem receptedet olvasva, kedves Kecskerét!
Nagyon tetszik, hogy nem száraz adathalmazban, hanem élvezhető, beszélgetős formában, megjegyzéseiddel színesítve tálalod a főznivalót! :) Mennyi mindent elárultál magatokról ebben az egy receptben! Férjed besegít a vásárláskor, gyermekeid vannak, Te pedig egy kedves-humoros, főzni szerető anyuka vagy.
Ghost hozzászólását olvasva szaporán bólogattam, mert én is azt gondolom, mindenki hozzátehet, kihagyhat az olvasott recepthez főzés közben saját ízlése szerint, de rossz ízűvé válik a beszélgetés, ha kritizáljuk a másik főztjét.
Várom a következő sütni-főzni-ennivalót! :)
Nagyon tetszik, hogy nem száraz adathalmazban, hanem élvezhető, beszélgetős formában, megjegyzéseiddel színesítve tálalod a főznivalót! :) Mennyi mindent elárultál magatokról ebben az egy receptben! Férjed besegít a vásárláskor, gyermekeid vannak, Te pedig egy kedves-humoros, főzni szerető anyuka vagy.
Ghost hozzászólását olvasva szaporán bólogattam, mert én is azt gondolom, mindenki hozzátehet, kihagyhat az olvasott recepthez főzés közben saját ízlése szerint, de rossz ízűvé válik a beszélgetés, ha kritizáljuk a másik főztjét.
Várom a következő sütni-főzni-ennivalót! :)
Válasz erre: GhostWriter
A közreadott receptre azt mondani, hogy hiányos olyan, mint egy versből hiányolni sorokat: felesleges fikázása a művésznek.
Ha tetszik, megcsinálod, ha majdnem tetszik, módosítod.
Ha meg csak kötözködni akarsz, akkor hajrá le a térre, arccal előre.
Akinek nem inge, ne vegye magára.
Jöhet a többi recept, Kecske, ne törődj semmivel :)
Ha tetszik, megcsinálod, ha majdnem tetszik, módosítod.
Ha meg csak kötözködni akarsz, akkor hajrá le a térre, arccal előre.
Akinek nem inge, ne vegye magára.
Jöhet a többi recept, Kecske, ne törődj semmivel :)
Válasz erre: zsoltne.eva
A főzést-sütést - azon kívül, hogy szükséges - ezek szerint nem csak én szeretem szórakozásnak és kikapcsolódásnak tekinteni...
Akkor sikerül igazán jól valami, ha meg van hozzá a kedvem, főleg az alapanyag...
Olyan ételleírást kaptam tőled, amit magam is szeretek, a csirkemell és a burgonya, jó páros. Gyakran használom. Az édesburgonya (batáta) után jártam most, mert először hallottam. Jó, hogy magyar földben, termelt, magyar szakemberek által gondozott ez a burgonyafajta. Szoknom kell még a nevét. Édesburgonya. Nekem ez így bejön... Mascarpone helyett pedig a tejföl... a többi ízesítés dolga... ki, hogy szereti a majonézt elkészíteni... én inkább borssal, mint szerecsendióval... ízlések és szokások...
A csirkemellből változatos ételeket lehet készíteni. Amit a leírásodból hiányoltam, az a cs.mell fűszerezése... Nem bundázom anélkül...
Látom, gondjaid vannak az írás feltevésével, a tördeléssel,... mind így kezdtük,... majd belejössz.
Üdv. Éva
A batáta nálunk nagy kedvenc, és igen,kipróbáltam tejföllel, de sajnos savanyúvá tette, így döntöttem a mascarpone mellett. Süteménybe is használok batátát, jól megvannak a sütőtökkel pl. fahéjjal. Hmm, rengeteg az 5letem még! :-)
Köszönöm szépen, hogy itt jártál!
Válasz erre: Tündér
Szia Kecskerét!
Üdvözöllek közöttünk, érezd jól magad nálunk! Ha bármilyen kérdésed, kérésed van, keress engem üzenetben bátran! :)
Pussz,
Tündér
A főzésben nincsenek szabályok, igények vannak, ízlések. Használhatunk fűszereket, avagy nem használunk, mindenki igénye szerint teheti. Én pl. max. a kevés sót preferálom. A legtöbben már elfelejtettük az ételek ízét, az igazi ízét.
A recept nem hiányos, esetleg te másképp' készítesz el ételeket.
Köszönöm a bunda ötletet, a diósat is kedveljük és a receptben leírtat is.
Az azt megelőző bunda receptedet nem értem, hiszen pont így írtam le, liszt, majd a tojásos keverék, ezt nevezik a párizsias elkészítési mód egyikének, így lett rajta bunda, a családom nagyon kedveli így.
Köszönjük a paszternákot nem szeretjük, savanyúnak pedig inkább a káposztasalátát, savanyú uborkát kedveljük, céklát, amelyek még az emésztést is segítik.
Köszönöm ,hogy erre jártál!
Hát, meg kell, hogy valljam, - nekem ez a recept hiányosnak
tűnik! Igaza van a Zsévának, a csirkemellet is előtte fűszerezni
kell! Én sózom - borsozom, majd állni hagyom! Egy olyan 20
perc után lisztbe mártom, majd utána abba a keverékbe amit
előtte összeállítok! (Ha a lisztes csirkemell szeleteket csak csak
sós-tejes-tojásba mártanánk, és úgy sütnénk, akkor hogy lesz
rajta bunda?) Vagy a tojásos keverékbe teszek lisztet, vagy
zabpelyhet, vagy pedig a hagyományos módon panírozom.
De, javaslom neked, hogy egyszer úgy próbáld meg a panírozást,
hogy liszt, - tojás, - darált dió! Nem fogsz csalódni!
Köretként pedig csinálhatsz mellé mondjuk paszternák pürét!
Nagyon egészséges, és finom! Savanyúnak meg sült paprika salátát!
Jó étvágyat hozzá!
Üdv: emillio
Üdvözöllek közöttünk, érezd jól magad nálunk! Ha bármilyen kérdésed, kérésed van, keress engem üzenetben bátran! :)
Pussz,
Tündér