újabb események régebbi események további események
09:22
wXavBLqjCthMSuKG regisztrált a weboldalra
12:27
Tündér módosította a naplóbejegyzését
12:26
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Mascarponés batáta párizsi csirkemellel, házi majonézes mártással – a gyors, de igényes anyukák étele

Látogatók száma: 54

Próbálok olyan ételeket, ételsort összeállítani sokszor, amelyek gyorsan elkészülnek, hogy kicsit legyen idő nekünk anyukáknak a gyerekeinkre, akár magunkra vagy az utálatos házimunkák egyikére, ki mit vesz előre éppen.

A hűtőben hasaltak felszeletelve, megtisztítva férjem jóvoltából a szépséges mellszeletek. A batátát pedig hét közepén láttam meg és egészen más szerepet szántam neki, azután maradt is a zöldségtartó kosárban, na de ma színre lépett! Megpucoltam, legalább 1 kg-os volt egy darab! Sós vízben egyszerűen csak feltettem főni összedarabolva. Azután 2 ujjnyi olajat öntöttem egy serpenyőbe és alágyújtottam.

Közben a tojásokat és a tejet felvertem egy mélytányérban, sóztam. Tönkölylisztet öntöttem egy másik tányérba. A melleket először lisztbe, majd a tojásos keverékbe forgattam és már mehetett is a forró olajba. Pár perc és lehet átfordítani, szép zsemleszínűek legyenek. Gyorsan megsül a mell és omlós, szaftos marad!

Amikor éreztem,mhogy a batátám puha lett, leöntöttem róla a vizet és mascarponéval, sóval, borssal és szerecsendióval összepaszíroztam. Sárga krumplipürét kell kapnunk.
A mártáshoz a mustárt, porcukrot, egy tojás sárgáját, sót és szerecsendiót haberővel alaposan kikevertem, majd szép lassan csorgatva hozzá az olívaolajat, 2 nagy evőkanálnyi majonézt kaptam. Ehhez hozzáadtam 4 púpozott evőkanálnyi tejfölt és alaposan kikevertem. Akinek túl édes, sózza, ízesítse, ahogyan ízlik a családjának !

Amire szükségetek lesz :

– 1/2 kg csirkemell
– 2 tojás
– 3-4 ek. tej
– liszt (tönkölyt használtam)
– só
– olaj

Köret:

– 1 szép nagy batáta
– 2 púpos ek.mascarpone ( vagy 20%-os tejföl)
– szerecsendió
– só
-bors

Mártás:

– 1 db tojásnak a sárgája
– 1 ek. mustár
– csipet só
– fél kk. porcukor
– csipet őrölt szerecsendió
– 1 dl olívaolaj
– 4 púpozott evőkanál tejföl (20%-os)

A cikket írta: Kecskerét

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: Tuszka

Megéheztem receptedet olvasva, kedves Kecskerét!
Nagyon tetszik, hogy nem száraz adathalmazban, hanem élvezhető, beszélgetős formában, megjegyzéseiddel színesítve tálalod a főznivalót! :) Mennyi mindent elárultál magatokról ebben az egy receptben! Férjed besegít a vásárláskor, gyermekeid vannak, Te pedig egy kedves-humoros, főzni szerető anyuka vagy.

Ghost hozzászólását olvasva szaporán bólogattam, mert én is azt gondolom, mindenki hozzátehet, kihagyhat az olvasott recepthez főzés közben saját ízlése szerint, de rossz ízűvé válik a beszélgetés, ha kritizáljuk a másik főztjét.

Várom a következő sütni-főzni-ennivalót! :)

Köszönöm kedves Tuszka, szívesen leültetnélek egyszer az asztalunkhoz :-)

megtekintés Válasz erre: emillio

Kedves Kecskerét!

Tudomásom szerint a párizsias bundázás az
liszt -tojás -liszt! Különben nem marad meg
a híg tojás, és nem lesz kérge a húsnak! Nem
oktatni kívánlak, csak ezért éreztem hiányosnak
a leírt receptedet! Én is tettem fel erre az oldalra
23 receptet, melynek a legtöbbje saját kitalációm!
Én is szeretek sütni -főzni, mint te, és távol álljon
tőlem, hogy el akarjam venni a konyhaművészet
iránti szeretetedet! További jó szórakozást, neked
ezen az oldalon meg jó olvasást, és írást!

Üdv: emillio

A párizsias bundázásra is többféle módszer létezik, mint az általad említett és a receptemben lévő is. És de, így is lesz bundája a húsnak, mint a mellékelt képen is látható és mint ahogyan esszük évtizedek óta és tapasztaljuk :-) miért folyna le és miért is jönne le a liszt róla? liszt,aztán tojás és mehet sütésre. Nem áztatom, nem kapargatom, nem zúdítom rá...Eddig a só miatt érezted hiányosnak, most a bunda miatt...ezért érzem inkább rosszindulatúnak a jöttödet. Sajnálom, ha így érzel, én csak főzök.

megtekintés Válasz erre: Sanda

Most voltam boltban,és láttam batátát.

899 Ft kilója.

Rögtön sejtettem, hogy nem olcsó mulatság.

hát mi sem sűrűn esszük, de annyira finom :-D

megtekintés Válasz erre: emillio

Legkevésbé sem volt szándékomban fikázni
a más receptjét, hisz mindenki a saját ízlése szerint
készíti az ételeit! Pusztán azt nem értem, hogy a lisztbe
mártott csirkemellről vajon nem mossa le a híg
tejes tojás a lisztet? Te nagyon véded a cikk íróját!
Csak nem te vagy a férje, és védeni akarod a mundér
becsületét? Én elmondtam a saját véleményem, - hisz
ezért van az oldal! De, ha a hsz-emből nem derült ki a
jó szándékom, - akkor sajnálom, máskor nem írom meg
a véleményem! Nem megsértődni kell, - hanem megbeszélni!
Azt hiszem, hogy valamit konyítok a sütéshez-főzéshez!
További jó ételrecepteket szívesen olvasok!

Elhiszem, hogy nincs benned rossz szándék.
Csak a retorikádon kell javítani, ennyi az egész.
Egek, ez csak egy étel! csak főztem, nem politizáltam, nem ármánykodtam, nem áskálódtam. aki gondolja elkészíti, aki nem, ne készítse el, de itt tényleg ne legyen rosszindulatúskodás, az én felületemen ne...én csak főzök és főzök !! Óóóó, mit tettél batáta és csirkemell :-))))
Együnk és élvezzük,ne veszekedjünk!

megtekintés Válasz erre: Kecskerét

Mindenki másképp' főz, szerintem nincs olyan szabály, hogy "sózni kell" valamit. Ez a hús friss volt és szaftos, miért is sózzam? a kicsi gyerekeimnek meg nem szükséges.
A főzésben nincsenek szabályok, igények vannak, ízlések. Használhatunk fűszereket, avagy nem használunk, mindenki igénye szerint teheti. Én pl. max. a kevés sót preferálom. A legtöbben már elfelejtettük az ételek ízét, az igazi ízét.
A recept nem hiányos, esetleg te másképp' készítesz el ételeket.
Köszönöm a bunda ötletet, a diósat is kedveljük és a receptben leírtat is.
Az azt megelőző bunda receptedet nem értem, hiszen pont így írtam le, liszt, majd a tojásos keverék, ezt nevezik a párizsias elkészítési mód egyikének, így lett rajta bunda, a családom nagyon kedveli így.
Köszönjük a paszternákot nem szeretjük, savanyúnak pedig inkább a káposztasalátát, savanyú uborkát kedveljük, céklát, amelyek még az emésztést is segítik.
Köszönöm ,hogy erre jártál!

Kedves Kecskerét!

Tudomásom szerint a párizsias bundázás az
liszt -tojás -liszt! Különben nem marad meg
a híg tojás, és nem lesz kérge a húsnak! Nem
oktatni kívánlak, csak ezért éreztem hiányosnak
a leírt receptedet! Én is tettem fel erre az oldalra
23 receptet, melynek a legtöbbje saját kitalációm!
Én is szeretek sütni -főzni, mint te, és távol álljon
tőlem, hogy el akarjam venni a konyhaművészet
iránti szeretetedet! További jó szórakozást, neked
ezen az oldalon meg jó olvasást, és írást!

Üdv: emillio

megtekintés Válasz erre: GhostWriter

A közreadott receptre azt mondani, hogy hiányos olyan, mint egy versből hiányolni sorokat: felesleges fikázása a művésznek.
Ha tetszik, megcsinálod, ha majdnem tetszik, módosítod.
Ha meg csak kötözködni akarsz, akkor hajrá le a térre, arccal előre.

Akinek nem inge, ne vegye magára.

Jöhet a többi recept, Kecske, ne törődj semmivel :)

Legkevésbé sem volt szándékomban fikázni
a más receptjét, hisz mindenki a saját ízlése szerint
készíti az ételeit! Pusztán azt nem értem, hogy a lisztbe
mártott csirkemellről vajon nem mossa le a híg
tejes tojás a lisztet? Te nagyon véded a cikk íróját!
Csak nem te vagy a férje, és védeni akarod a mundér
becsületét? Én elmondtam a saját véleményem, - hisz
ezért van az oldal! De, ha a hsz-emből nem derült ki a
jó szándékom, - akkor sajnálom, máskor nem írom meg
a véleményem! Nem megsértődni kell, - hanem megbeszélni!
Azt hiszem, hogy valamit konyítok a sütéshez-főzéshez!
További jó ételrecepteket szívesen olvasok!
Most voltam boltban,és láttam batátát.

899 Ft kilója.

Rögtön sejtettem, hogy nem olcsó mulatság.

megtekintés Válasz erre: Tuszka

Megéheztem receptedet olvasva, kedves Kecskerét!
Nagyon tetszik, hogy nem száraz adathalmazban, hanem élvezhető, beszélgetős formában, megjegyzéseiddel színesítve tálalod a főznivalót! :) Mennyi mindent elárultál magatokról ebben az egy receptben! Férjed besegít a vásárláskor, gyermekeid vannak, Te pedig egy kedves-humoros, főzni szerető anyuka vagy.

Ghost hozzászólását olvasva szaporán bólogattam, mert én is azt gondolom, mindenki hozzátehet, kihagyhat az olvasott recepthez főzés közben saját ízlése szerint, de rossz ízűvé válik a beszélgetés, ha kritizáljuk a másik főztjét.

Várom a következő sütni-főzni-ennivalót! :)

MEGALIKE!
Megéheztem receptedet olvasva, kedves Kecskerét!
Nagyon tetszik, hogy nem száraz adathalmazban, hanem élvezhető, beszélgetős formában, megjegyzéseiddel színesítve tálalod a főznivalót! :) Mennyi mindent elárultál magatokról ebben az egy receptben! Férjed besegít a vásárláskor, gyermekeid vannak, Te pedig egy kedves-humoros, főzni szerető anyuka vagy.

Ghost hozzászólását olvasva szaporán bólogattam, mert én is azt gondolom, mindenki hozzátehet, kihagyhat az olvasott recepthez főzés közben saját ízlése szerint, de rossz ízűvé válik a beszélgetés, ha kritizáljuk a másik főztjét.

Várom a következő sütni-főzni-ennivalót! :)
Mennyibe kerül ez a batáta?

megtekintés Válasz erre: GhostWriter

A közreadott receptre azt mondani, hogy hiányos olyan, mint egy versből hiányolni sorokat: felesleges fikázása a művésznek.
Ha tetszik, megcsinálod, ha majdnem tetszik, módosítod.
Ha meg csak kötözködni akarsz, akkor hajrá le a térre, arccal előre.

Akinek nem inge, ne vegye magára.

Jöhet a többi recept, Kecske, ne törődj semmivel :)

Köszönöm kedves Ghost, örülök,ha a receptem elnyerte a tetszésedet! Mindenképpen folytatom a főzést, hiszen a kis családom éhen is halna :-)
A közreadott receptre azt mondani, hogy hiányos olyan, mint egy versből hiányolni sorokat: felesleges fikázása a művésznek.
Ha tetszik, megcsinálod, ha majdnem tetszik, módosítod.
Ha meg csak kötözködni akarsz, akkor hajrá le a térre, arccal előre.

Akinek nem inge, ne vegye magára.

Jöhet a többi recept, Kecske, ne törődj semmivel :)

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva

A főzést-sütést - azon kívül, hogy szükséges - ezek szerint nem csak én szeretem szórakozásnak és kikapcsolódásnak tekinteni...
Akkor sikerül igazán jól valami, ha meg van hozzá a kedvem, főleg az alapanyag...

Olyan ételleírást kaptam tőled, amit magam is szeretek, a csirkemell és a burgonya, jó páros. Gyakran használom. Az édesburgonya (batáta) után jártam most, mert először hallottam. Jó, hogy magyar földben, termelt, magyar szakemberek által gondozott ez a burgonyafajta. Szoknom kell még a nevét. Édesburgonya. Nekem ez így bejön... Mascarpone helyett pedig a tejföl... a többi ízesítés dolga... ki, hogy szereti a majonézt elkészíteni... én inkább borssal, mint szerecsendióval... ízlések és szokások...

A csirkemellből változatos ételeket lehet készíteni. Amit a leírásodból hiányoltam, az a cs.mell fűszerezése... Nem bundázom anélkül...

Látom, gondjaid vannak az írás feltevésével, a tördeléssel,... mind így kezdtük,... majd belejössz.

Üdv. Éva

A csirkemellet frissen kaptuk, mi szeretjük az ízét , nem sózom, igény szerint sózza aki szeretné,- sütés után - a kicsiknek nem szükséges, eleget sóznak majd, olykor inkább fokhagymás tejbe áztatom egy éjre, vagy akármi más pácban érlelem, és másnap készítem el. Édesanyám is sózza, ez is a főzés szabadságát jelzi.
A batáta nálunk nagy kedvenc, és igen,kipróbáltam tejföllel, de sajnos savanyúvá tette, így döntöttem a mascarpone mellett. Süteménybe is használok batátát, jól megvannak a sütőtökkel pl. fahéjjal. Hmm, rengeteg az 5letem még! :-)
Köszönöm szépen, hogy itt jártál!

megtekintés Válasz erre: Tündér

Szia Kecskerét!

Üdvözöllek közöttünk, érezd jól magad nálunk! Ha bármilyen kérdésed, kérésed van, keress engem üzenetben bátran! :)

Pussz,

Tündér

Köszönöm figyelmességedet! pusziiik
Mindenki másképp' főz, szerintem nincs olyan szabály, hogy "sózni kell" valamit. Ez a hús friss volt és szaftos, miért is sózzam? a kicsi gyerekeimnek meg nem szükséges.
A főzésben nincsenek szabályok, igények vannak, ízlések. Használhatunk fűszereket, avagy nem használunk, mindenki igénye szerint teheti. Én pl. max. a kevés sót preferálom. A legtöbben már elfelejtettük az ételek ízét, az igazi ízét.
A recept nem hiányos, esetleg te másképp' készítesz el ételeket.
Köszönöm a bunda ötletet, a diósat is kedveljük és a receptben leírtat is.
Az azt megelőző bunda receptedet nem értem, hiszen pont így írtam le, liszt, majd a tojásos keverék, ezt nevezik a párizsias elkészítési mód egyikének, így lett rajta bunda, a családom nagyon kedveli így.
Köszönjük a paszternákot nem szeretjük, savanyúnak pedig inkább a káposztasalátát, savanyú uborkát kedveljük, céklát, amelyek még az emésztést is segítik.
Köszönöm ,hogy erre jártál!
Kedves Kecskerét!

Hát, meg kell, hogy valljam, - nekem ez a recept hiányosnak
tűnik! Igaza van a Zsévának, a csirkemellet is előtte fűszerezni
kell! Én sózom - borsozom, majd állni hagyom! Egy olyan 20
perc után lisztbe mártom, majd utána abba a keverékbe amit
előtte összeállítok! (Ha a lisztes csirkemell szeleteket csak csak
sós-tejes-tojásba mártanánk, és úgy sütnénk, akkor hogy lesz
rajta bunda?) Vagy a tojásos keverékbe teszek lisztet, vagy
zabpelyhet, vagy pedig a hagyományos módon panírozom.
De, javaslom neked, hogy egyszer úgy próbáld meg a panírozást,
hogy liszt, - tojás, - darált dió! Nem fogsz csalódni!
Köretként pedig csinálhatsz mellé mondjuk paszternák pürét!
Nagyon egészséges, és finom! Savanyúnak meg sült paprika salátát!
Jó étvágyat hozzá!

Üdv: emillio
Szia Kecskerét!

Üdvözöllek közöttünk, érezd jól magad nálunk! Ha bármilyen kérdésed, kérésed van, keress engem üzenetben bátran! :)

Pussz,

Tündér
Te aztán tudsz élni...
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: