újabb események régebbi események további események
09:22
wXavBLqjCthMSuKG regisztrált a weboldalra
12:27
Tündér módosította a naplóbejegyzését
12:26
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Ki ne tudná?

2015. december 10.

Vissza a naplóhoz

Mennyire egyszerű és nagyszerű étek, mégis milyen ritkán készítjük el, én legalábbis így vagyok ezzel... majd elfelejtettem, pedig akkor is sikerélményem volt, amikor először készítettem a sóletet... Most meg? Egyenesen eget rengető!

Hozzávalók: Egy olyan edény, amit nem sajnálsz betenni a sütőbe, fedővel együtt... A belevalók kinek-kinek kedve szerint... Bízd az időre, de azért nem árt egyszer két óra magasságában ellenőrizni, hogy nem főtte e el a levét.
A mennyiség nem válhat a minőség rovására... és akkor a végeredmény garantált...

A saját fotó a bizonyíték,... amit végre sikerült feltennem... :-)

A bejegyzést írta: zsoltne.eva

Hozzászólások

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: emillio

Kedves Zséva!

Kérdezed, hogy ki ne tudná? Nos, szerintem te! Az igazi
sóletet beáztatott cserépedényben (mondjuk római, vagy
pataki tálban) és kemencében készítik! Tehát nem akármilyen
edényben! Az más kérdés, hogy zománcozott edényben is
lehet készíteni, - de abban más lesz az íze! A másik fontos dolog
a füstölt libacomb és mell, plusz a jól megsikált tojások héjastól!
És persze a tarkabab, és a gersli! A főzés 200 fokon, időnként
az elfőtt vizet pótolni kell! Ilyen az eredeti zsidó sólet receptje!
Isteni lesz! Jó étvágyat!

Pussz: emillio

Jó reggelt, Emillió!

Nem vagyok én a jónak elrontója, a sólet így is isteni lett, az étvágyam meg kitűnő,
s mivel mindennel, mi hozzá kelhetett nem rendelkezhetek, megelégedtem azzal, ami van, egy zománcozott edénnyel... Képzeld! Lesikálható!... Még az eredeti zsidó sóletbe való is valami egyébbel pótolható. Gyakorlat teszi a mestert!

Pussz, Éva
Kedves Zséva!

Kérdezed, hogy ki ne tudná? Nos, szerintem te! Az igazi
sóletet beáztatott cserépedényben (mondjuk római, vagy
pataki tálban) és kemencében készítik! Tehát nem akármilyen
edényben! Az más kérdés, hogy zománcozott edényben is
lehet készíteni, - de abban más lesz az íze! A másik fontos dolog
a füstölt libacomb és mell, plusz a jól megsikált tojások héjastól!
És persze a tarkabab, és a gersli! A főzés 200 fokon, időnként
az elfőtt vizet pótolni kell! Ilyen az eredeti zsidó sólet receptje!
Isteni lesz! Jó étvágyat!

Pussz: emillio

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva

Látod?... Itt van a sok almám, ráadásul én is szeretem a máglyarakást..., azt hiszem holnap összedobok egy kis tepsivel... Köszi az ötletet! :-)

Én ezt is egyszerűsítettem, nem kalácsból csinálom, hanem helytte 5 zsemlét vékonyra szelek, ez pont egy tepsirevaló..

megtekintés Válasz erre: Ilona

Gratulálok a fotóhoz! Most, a képet látva töredelmesen bevallom, bár már előbb is észrevettem, hogy a tojást kifelejtettem...Az igazság az, hogy nagyon kevés ételt csinálok könyvből, talán ha elolvasom, akkor rájöttem volna..
De így jártam a napokban a máglyarakásommal is. Mikor összeállítottam, éreztem, hogy valami hiányzik, mert kicsit laposabb volt, mint máskor. Aztán, mikor megsütöttem, akkor jöttem rá, hogy az almát nem tettem bele. Van így az ember...Egyébként imádom a máglyarakást is, egyszerű és finom. Alma nélkül is jó lett...:-)

Látod?... Itt van a sok almám, ráadásul én is szeretem a máglyarakást..., azt hiszem holnap összedobok egy kis tepsivel... Köszi az ötletet! :-)

megtekintés Válasz erre: Sanda

Ilonám, én a helyedben azért egy kicsit aggódnék...

Ha, ha, Sandám, értem én :-)) Az aggodalom már bennem is felvetődött..

megtekintés Válasz erre: Ilona

Gratulálok a fotóhoz! Most, a képet látva töredelmesen bevallom, bár már előbb is észrevettem, hogy a tojást kifelejtettem...Az igazság az, hogy nagyon kevés ételt csinálok könyvből, talán ha elolvasom, akkor rájöttem volna..
De így jártam a napokban a máglyarakásommal is. Mikor összeállítottam, éreztem, hogy valami hiányzik, mert kicsit laposabb volt, mint máskor. Aztán, mikor megsütöttem, akkor jöttem rá, hogy az almát nem tettem bele. Van így az ember...Egyébként imádom a máglyarakást is, egyszerű és finom. Alma nélkül is jó lett...:-)

Ilonám, én a helyedben azért egy kicsit aggódnék...
Gratulálok a fotóhoz! Most, a képet látva töredelmesen bevallom, bár már előbb is észrevettem, hogy a tojást kifelejtettem...Az igazság az, hogy nagyon kevés ételt csinálok könyvből, talán ha elolvasom, akkor rájöttem volna..
De így jártam a napokban a máglyarakásommal is. Mikor összeállítottam, éreztem, hogy valami hiányzik, mert kicsit laposabb volt, mint máskor. Aztán, mikor megsütöttem, akkor jöttem rá, hogy az almát nem tettem bele. Van így az ember...Egyébként imádom a máglyarakást is, egyszerű és finom. Alma nélkül is jó lett...:-)

megtekintés Válasz erre: Ilona

Nagyon jól néz ki! Gerslit tettél bele? Képzeld, én vagy három éve nem csináltam és vagy kéthete nekiestem, mert volt jó füstölhúsom. Olyan finom lett,-mivel elosztogattam-hogy még a sógorom is felhívott! , hogy egyszerre befalta az egészet és a keresztfiam is megköszönte, pedig nem szokása..:-)

Igy el is hiszem, hogy a Tiéd is finom!

Puszi

Igen... Tettem bele. Itt nálunk a "Reálban" kaptam hántolt árpát... nem is tudtam, hogy az a gersli... de ráéreztem... A nélkül talán el sem készítettem volna, mert utánaolvastam az eredeti receptnek... persze nélküle is el lehet készíteni... Olyan jól sikerült, csülökkel, füstölt tarjával, csirke felsőcombbal, hogy legszívesebben én is elosztogattam volna, de akkor mi marad nekem?... nagy étkű a szomszédom! Így csak egy kis kóstolót kapott az asszonya és a receptjét... :-)


Puszi
Nagyon jól néz ki! Gerslit tettél bele? Képzeld, én vagy három éve nem csináltam és vagy kéthete nekiestem, mert volt jó füstölhúsom. Olyan finom lett,-mivel elosztogattam-hogy még a sógorom is felhívott! , hogy egyszerre befalta az egészet és a keresztfiam is megköszönte, pedig nem szokása..:-)

Igy el is hiszem, hogy a Tiéd is finom!

Puszi
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: