újabb események régebbi események további események

Lusta asszony piskótája ...

2015. március 16.

Vissza a naplóhoz

Tegnap olyan édesség utáni vágyam támadt, mint még tán sosem.
Régen sütöttem már, elhanyagolandó miért... :(
Nem volt kit szalajtsak boltba egy szelet sütiért, pedig sütit kellett ennem.
Gyorsan elő a tepsit, sütőpapírt bele, gáz sütő begyújtva, elő a tálat, keverő masinát, lisztet, sütőport, na meg a lényeget; a tojásokat.

Sütőt takarékra állítom, hogy el ne felejtsem.

8 tojást, két kanál langyos vizet és 10 kanál kristálycukrot alaposan fölhabosítottam, elkevertem a lisztet a sütőporral, majd a tojásos masszához szitáltam.
Mehetett a sütőbe.
Amíg sült, készült a krém.
Két zacskó kakaós pudingpor, 6 kanál kristálycukor, gondolomra tej a csomómentes elkeveréshez. Gondolomra hat deci tejjel hígítottam és felforraltam. Még melegen, gondolomra 4 dg margarint bele kevertem.

Kisült a piskóta, kész lett a krém is ...
Éppen érkezett jóember, aki a piskótát ketté vágta - mivel én rákanalaztam volna a letört piskótámra a krémet - majd krémmel betöltötte ... :)

A bejegyzést írta: D Klári

Hozzászólások

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: Ilona

Egy tojásos kakaós piskóta

hozzávalók / 6 adag
A tésztához

1 db tojás
25 dkg finomliszt
25 dkg cukor
4 dkg cukrozatlan kakaópor
2.5 dl tej
1 csomag sütőpor
5 ek disznózsír
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
1 evőkanál finomliszt (a tepsi kikenéséhez)

A tetejére

8 dl szénsavas narancsos üdítőital (nálam szörp-víz 1:7)
2 tasak vaníliás pudingpor
4 ek cukor

elkészítés

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
A cukrot a tojással habosra keverjük.
Belekeverjük a kakaót.
A lisztet a sütőporral összekeverjük, a zsírt megolvasztjuk, és felváltva adogatjuk hozzá a tejes-zsírral a csokis-tojásos-cukros masszához (én összeöntöttem a tejet és a zsírt).
Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, és 20-25 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A tetejéhez: pudinport kevés narancslében csomómentesen elkeverjük egy lábosban, hozzáadjuk a cukrot és a maradék narancslevet, és folyamatos kevergetés mellett sűrű zselévé főzzük.
Még melegen a piskótára kenjük, és megvárjuk, míg megdermed. (Én a zselé alá szeletelt barackot is tettem.)

Tegnap én is sütöttem kakaós kevertet... De kár, hogy nem találtam és elfelejtettem, hogy mit is tettél a tetejére, mert van málnaszörpöm és pudingom is, na mindegy a lényeg, hogy azért egy tojással növeltem (szétválasztva, mert én a fehérjét kemény habbá szoktam verni és a végén lazán belekeverni) a mennyiséget és zsír helyett, olvasztott margarint tettem bele, apró kockákra vágott almával növeltem a hatást, tehettem volna még bele apróra vágott diót, de azt előtte meg kellett volna törni... v. mazsolát... így is fincsi volt... Ja? És miért bajlódsz a kenéssel, ha sütőpapírral mindezt egyszerűbben is megoldhatnád?... Nálam nagyon bevált... és a tepsi is tisztább marad... Mostanában annyit mosogattam, hogy amivel csak lehet, ezen segítek... :-)

Puszi
... 8 kanál lisztet, két kanál keményítőt.

megtekintés Válasz erre: Müszélia

hát úgy könnyű!

Kezd szoros lenni ...

megtekintés Válasz erre: Sanda

Ne tudd meg...

:)

megtekintés Válasz erre: Ilona

Egy tojásos kakaós piskóta

hozzávalók / 6 adag
A tésztához

1 db tojás
25 dkg finomliszt
25 dkg cukor
4 dkg cukrozatlan kakaópor
2.5 dl tej
1 csomag sütőpor
5 ek disznózsír
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
1 evőkanál finomliszt (a tepsi kikenéséhez)

A tetejére

8 dl szénsavas narancsos üdítőital (nálam szörp-víz 1:7)
2 tasak vaníliás pudingpor
4 ek cukor

elkészítés

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
A cukrot a tojással habosra keverjük.
Belekeverjük a kakaót.
A lisztet a sütőporral összekeverjük, a zsírt megolvasztjuk, és felváltva adogatjuk hozzá a tejes-zsírral a csokis-tojásos-cukros masszához (én összeöntöttem a tejet és a zsírt).
Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, és 20-25 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A tetejéhez: pudinport kevés narancslében csomómentesen elkeverjük egy lábosban, hozzáadjuk a cukrot és a maradék narancslevet, és folyamatos kevergetés mellett sűrű zselévé főzzük.
Még melegen a piskótára kenjük, és megvárjuk, míg megdermed. (Én a zselé alá szeletelt barackot is tettem.)

Köszönöm Ilona! Ki fogom próbálni ... :)

megtekintés Válasz erre: D Klári

Nekem a mérleg a ruha dereka, bő, vagy szűk ... :)

Mennyinél akad ki?

Ne tudd meg...

megtekintés Válasz erre: D Klári

már nem mérem magam :)

hát úgy könnyű!

megtekintés Válasz erre: D Klári

Kedves Ilona.

Nem ismerem az 1 tojásos receptet, kérlek oszt meg velem ...
A 8 tojás nem a lustaság ára volt, hanem, h a tojásokat nem választottam szét, mint ahogy kellene, fiatal koromba is így csináltam, de aztán átálltam a "rendesre" piskóta készítéséra ... De most sietni kellett ...

Egy tojásos kakaós piskóta

hozzávalók / 6 adag
A tésztához

1 db tojás
25 dkg finomliszt
25 dkg cukor
4 dkg cukrozatlan kakaópor
2.5 dl tej
1 csomag sütőpor
5 ek disznózsír
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
1 evőkanál finomliszt (a tepsi kikenéséhez)

A tetejére

8 dl szénsavas narancsos üdítőital (nálam szörp-víz 1:7)
2 tasak vaníliás pudingpor
4 ek cukor

elkészítés

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
A cukrot a tojással habosra keverjük.
Belekeverjük a kakaót.
A lisztet a sütőporral összekeverjük, a zsírt megolvasztjuk, és felváltva adogatjuk hozzá a tejes-zsírral a csokis-tojásos-cukros masszához (én összeöntöttem a tejet és a zsírt).
Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, és 20-25 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A tetejéhez: pudinport kevés narancslében csomómentesen elkeverjük egy lábosban, hozzáadjuk a cukrot és a maradék narancslevet, és folyamatos kevergetés mellett sűrű zselévé főzzük.
Még melegen a piskótára kenjük, és megvárjuk, míg megdermed. (Én a zselé alá szeletelt barackot is tettem.)

megtekintés Válasz erre: Sanda

Én se.

Kiakadt a mérleg:-)

Nekem a mérleg a ruha dereka, bő, vagy szűk ... :)

Mennyinél akad ki?

megtekintés Válasz erre: D Klári

már nem mérem magam :)

Én se.

Kiakadt a mérleg:-)

megtekintés Válasz erre: Ilona

Kedves Klári!

Drágán váltottad meg a lustaságod..8 tojás..Igaz, Neked tojnak..
Elárulom, én is szoktam csinálni hasonló piskótát, de 1, azaz egy tojásból, kevesen ismerik ezt a receptet, de semmivel sem rosszabb, mintha nyolc tojásból csináltam volna.Ha meg nagyon igényes akarok lenni, akkor -mint Éva-megengedem magamnak a 4 tojást..
Az egytojásos nagyon jó piskóta alap, ezt töltöm csoki, citrom vagy bármilyen krémmel, de lekvárral is finom..

Kedves Ilona.

Nem ismerem az 1 tojásos receptet, kérlek oszt meg velem ...
A 8 tojás nem a lustaság ára volt, hanem, h a tojásokat nem választottam szét, mint ahogy kellene, fiatal koromba is így csináltam, de aztán átálltam a "rendesre" piskóta készítéséra ... De most sietni kellett ...

megtekintés Válasz erre: Müszélia

hány kiló vagy?

már nem mérem magam :)

megtekintés Válasz erre: damm.zsuzsanna

Klárikám! Úgy látszik Te is tűzrőlpattant háziasszony vagy, aki csak gondol egyet aztán ripsz, ropsz A családcsinálja. Sütés szempontjából ilyen az én nagylányom. A család csak mondja a kívánságot, Ő már csinálja is. Nagyon finomakat süt, egy cukrász veszett el benne

Zsuzsika, akkor Neked nem kell sütni, az jó. A segítség közel van.
Sütni, főzni csak az tud, aki szereti, amit csinál, meg azt is, akiknek csinálja.

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva

Ha megkívánom az édességet, akkor muszáj azonnal ennem... Annyit mint te nem tudnék rá várni, míg elkészítem... inkább átszaladok az Aranycipóba és kérek egy csokis minyont..., rendszerint az fogy el legelőször, kénytelen vagyok akkor venni egy fehérmázasat...

Amúgy nagyon szeretem a kétszínű kevert sütit, de ahhoz nekem nem kell több, mint 4 tojás... na és kakaó, meg liszt, sütőpor, cukor... meg én. :-)

A muszáj nekem is azonnal volt; majd nem, amíg én a boltba elérek, így azt ki is hagytam, mert eszembe sem jutott.

Kevert sütiket is szeretem, de leginkább a krémes töltelékűeket, ami nálam nyerő. Ismered a vasutas szeletet, az is kevert, 4 tojás meg, ami kell még hozzá, nem drága, ha kész a tetejére barack lekvár, gőz fölött felvert tojáshab és picit vissza a sütőbe ...
További kellemes felújítási munkálatokat.

megtekintés Válasz erre: emillio

Te kis édesszájú! (:-D)
Sokszor érzem én is, hogy muszáj valami édeset.....
...csak nem tudom, hogy melyik érzés erősebb bennem:
az édesség utáni vágy, - vagy a lustaság...
Amíg ők birkóznak, addig én egy kicsit ledőlök, és
koncentrálok! .... aztán tv-t nézek, - ha már gyúrtam rá!

Naná, hogy édesszájú ... :)
Ledőlésnek ára lehet, hacsak ott is nincs édesség ... a tv nézésen kívül.
Kedves Klári!

Drágán váltottad meg a lustaságod..8 tojás..Igaz, Neked tojnak..
Elárulom, én is szoktam csinálni hasonló piskótát, de 1, azaz egy tojásból, kevesen ismerik ezt a receptet, de semmivel sem rosszabb, mintha nyolc tojásból csináltam volna.Ha meg nagyon igényes akarok lenni, akkor -mint Éva-megengedem magamnak a 4 tojást..
Az egytojásos nagyon jó piskóta alap, ezt töltöm csoki, citrom vagy bármilyen krémmel, de lekvárral is finom..

megtekintés Válasz erre: Müszélia

hány kiló vagy?

Müszikém!
Illik ilyet kérdezni?Engedd,hogy a feledés homályában maradjon!Nem kell azt nekünk tudni:-)
hány kiló vagy?
Hiba csúszott a szövegbe. az a család csinálja nemtudomhogy került oda!
Klárikám! Úgy látszik Te is tűzrőlpattant háziasszony vagy, aki csak gondol egyet aztán ripsz, ropsz A családcsinálja. Sütés szempontjából ilyen az én nagylányom. A család csak mondja a kívánságot, Ő már csinálja is. Nagyon finomakat süt, egy cukrász veszett el benne
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: