Lusta asszony piskótája ...
2015. március 16.
Tegnap olyan édesség utáni vágyam támadt, mint még tán sosem.
Régen sütöttem már, elhanyagolandó miért... :(
Nem volt kit szalajtsak boltba egy szelet sütiért, pedig sütit kellett ennem.
Gyorsan elő a tepsit, sütőpapírt bele, gáz sütő begyújtva, elő a tálat, keverő masinát, lisztet, sütőport, na meg a lényeget; a tojásokat.
Sütőt takarékra állítom, hogy el ne felejtsem.
8 tojást, két kanál langyos vizet és 10 kanál kristálycukrot alaposan fölhabosítottam, elkevertem a lisztet a sütőporral, majd a tojásos masszához szitáltam.
Mehetett a sütőbe.
Amíg sült, készült a krém.
Két zacskó kakaós pudingpor, 6 kanál kristálycukor, gondolomra tej a csomómentes elkeveréshez. Gondolomra hat deci tejjel hígítottam és felforraltam. Még melegen, gondolomra 4 dg margarint bele kevertem.
Kisült a piskóta, kész lett a krém is ...
Éppen érkezett jóember, aki a piskótát ketté vágta - mivel én rákanalaztam volna a letört piskótámra a krémet - majd krémmel betöltötte ... :)
A bejegyzést írta: D Klári
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Ilona
Egy tojásos kakaós piskóta
hozzávalók / 6 adag
A tésztához
1 db tojás
25 dkg finomliszt
25 dkg cukor
4 dkg cukrozatlan kakaópor
2.5 dl tej
1 csomag sütőpor
5 ek disznózsír
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
1 evőkanál finomliszt (a tepsi kikenéséhez)
A tetejére
8 dl szénsavas narancsos üdítőital (nálam szörp-víz 1:7)
2 tasak vaníliás pudingpor
4 ek cukor
elkészítés
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
A cukrot a tojással habosra keverjük.
Belekeverjük a kakaót.
A lisztet a sütőporral összekeverjük, a zsírt megolvasztjuk, és felváltva adogatjuk hozzá a tejes-zsírral a csokis-tojásos-cukros masszához (én összeöntöttem a tejet és a zsírt).
Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, és 20-25 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A tetejéhez: pudinport kevés narancslében csomómentesen elkeverjük egy lábosban, hozzáadjuk a cukrot és a maradék narancslevet, és folyamatos kevergetés mellett sűrű zselévé főzzük.
Még melegen a piskótára kenjük, és megvárjuk, míg megdermed. (Én a zselé alá szeletelt barackot is tettem.)
Puszi
Válasz erre: Müszélia
hát úgy könnyű!
Válasz erre: Sanda
Ne tudd meg...
Válasz erre: Ilona
Egy tojásos kakaós piskóta
hozzávalók / 6 adag
A tésztához
1 db tojás
25 dkg finomliszt
25 dkg cukor
4 dkg cukrozatlan kakaópor
2.5 dl tej
1 csomag sütőpor
5 ek disznózsír
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
1 evőkanál finomliszt (a tepsi kikenéséhez)
A tetejére
8 dl szénsavas narancsos üdítőital (nálam szörp-víz 1:7)
2 tasak vaníliás pudingpor
4 ek cukor
elkészítés
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
A cukrot a tojással habosra keverjük.
Belekeverjük a kakaót.
A lisztet a sütőporral összekeverjük, a zsírt megolvasztjuk, és felváltva adogatjuk hozzá a tejes-zsírral a csokis-tojásos-cukros masszához (én összeöntöttem a tejet és a zsírt).
Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, és 20-25 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A tetejéhez: pudinport kevés narancslében csomómentesen elkeverjük egy lábosban, hozzáadjuk a cukrot és a maradék narancslevet, és folyamatos kevergetés mellett sűrű zselévé főzzük.
Még melegen a piskótára kenjük, és megvárjuk, míg megdermed. (Én a zselé alá szeletelt barackot is tettem.)
Válasz erre: D Klári
Nekem a mérleg a ruha dereka, bő, vagy szűk ... :)
Mennyinél akad ki?
Válasz erre: D Klári
már nem mérem magam :)
Válasz erre: D Klári
Kedves Ilona.
Nem ismerem az 1 tojásos receptet, kérlek oszt meg velem ...
A 8 tojás nem a lustaság ára volt, hanem, h a tojásokat nem választottam szét, mint ahogy kellene, fiatal koromba is így csináltam, de aztán átálltam a "rendesre" piskóta készítéséra ... De most sietni kellett ...
hozzávalók / 6 adag
A tésztához
1 db tojás
25 dkg finomliszt
25 dkg cukor
4 dkg cukrozatlan kakaópor
2.5 dl tej
1 csomag sütőpor
5 ek disznózsír
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
1 evőkanál finomliszt (a tepsi kikenéséhez)
A tetejére
8 dl szénsavas narancsos üdítőital (nálam szörp-víz 1:7)
2 tasak vaníliás pudingpor
4 ek cukor
elkészítés
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
A cukrot a tojással habosra keverjük.
Belekeverjük a kakaót.
A lisztet a sütőporral összekeverjük, a zsírt megolvasztjuk, és felváltva adogatjuk hozzá a tejes-zsírral a csokis-tojásos-cukros masszához (én összeöntöttem a tejet és a zsírt).
Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, és 20-25 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A tetejéhez: pudinport kevés narancslében csomómentesen elkeverjük egy lábosban, hozzáadjuk a cukrot és a maradék narancslevet, és folyamatos kevergetés mellett sűrű zselévé főzzük.
Még melegen a piskótára kenjük, és megvárjuk, míg megdermed. (Én a zselé alá szeletelt barackot is tettem.)
Válasz erre: Sanda
Én se.
Kiakadt a mérleg:-)
Mennyinél akad ki?
Válasz erre: D Klári
már nem mérem magam :)
Kiakadt a mérleg:-)
Válasz erre: Ilona
Kedves Klári!
Drágán váltottad meg a lustaságod..8 tojás..Igaz, Neked tojnak..
Elárulom, én is szoktam csinálni hasonló piskótát, de 1, azaz egy tojásból, kevesen ismerik ezt a receptet, de semmivel sem rosszabb, mintha nyolc tojásból csináltam volna.Ha meg nagyon igényes akarok lenni, akkor -mint Éva-megengedem magamnak a 4 tojást..
Az egytojásos nagyon jó piskóta alap, ezt töltöm csoki, citrom vagy bármilyen krémmel, de lekvárral is finom..
Nem ismerem az 1 tojásos receptet, kérlek oszt meg velem ...
A 8 tojás nem a lustaság ára volt, hanem, h a tojásokat nem választottam szét, mint ahogy kellene, fiatal koromba is így csináltam, de aztán átálltam a "rendesre" piskóta készítéséra ... De most sietni kellett ...
Válasz erre: Müszélia
hány kiló vagy?
Válasz erre: damm.zsuzsanna
Klárikám! Úgy látszik Te is tűzrőlpattant háziasszony vagy, aki csak gondol egyet aztán ripsz, ropsz A családcsinálja. Sütés szempontjából ilyen az én nagylányom. A család csak mondja a kívánságot, Ő már csinálja is. Nagyon finomakat süt, egy cukrász veszett el benne
Sütni, főzni csak az tud, aki szereti, amit csinál, meg azt is, akiknek csinálja.
Válasz erre: zsoltne.eva
Ha megkívánom az édességet, akkor muszáj azonnal ennem... Annyit mint te nem tudnék rá várni, míg elkészítem... inkább átszaladok az Aranycipóba és kérek egy csokis minyont..., rendszerint az fogy el legelőször, kénytelen vagyok akkor venni egy fehérmázasat...
Amúgy nagyon szeretem a kétszínű kevert sütit, de ahhoz nekem nem kell több, mint 4 tojás... na és kakaó, meg liszt, sütőpor, cukor... meg én. :-)
Kevert sütiket is szeretem, de leginkább a krémes töltelékűeket, ami nálam nyerő. Ismered a vasutas szeletet, az is kevert, 4 tojás meg, ami kell még hozzá, nem drága, ha kész a tetejére barack lekvár, gőz fölött felvert tojáshab és picit vissza a sütőbe ...
További kellemes felújítási munkálatokat.
Válasz erre: emillio
Te kis édesszájú! (:-D)
Sokszor érzem én is, hogy muszáj valami édeset.....
...csak nem tudom, hogy melyik érzés erősebb bennem:
az édesség utáni vágy, - vagy a lustaság...
Amíg ők birkóznak, addig én egy kicsit ledőlök, és
koncentrálok! .... aztán tv-t nézek, - ha már gyúrtam rá!
Ledőlésnek ára lehet, hacsak ott is nincs édesség ... a tv nézésen kívül.
Drágán váltottad meg a lustaságod..8 tojás..Igaz, Neked tojnak..
Elárulom, én is szoktam csinálni hasonló piskótát, de 1, azaz egy tojásból, kevesen ismerik ezt a receptet, de semmivel sem rosszabb, mintha nyolc tojásból csináltam volna.Ha meg nagyon igényes akarok lenni, akkor -mint Éva-megengedem magamnak a 4 tojást..
Az egytojásos nagyon jó piskóta alap, ezt töltöm csoki, citrom vagy bármilyen krémmel, de lekvárral is finom..
Válasz erre: Müszélia
hány kiló vagy?
Illik ilyet kérdezni?Engedd,hogy a feledés homályában maradjon!Nem kell azt nekünk tudni:-)