Rejtvény
2014. november 11.
Találd ki, mi ez? Annyit elárulok, "p"-vel kezdődik..Óh, nem az, ahova most kívánsz!
Ha kitalálod, kapsz egy tányérral!
Ez a világ legegyszerűbb, legsokoldalúbb és legtáplálóbb étele! Kedves közel azonos korú sorstársaim, boldog-boldogtalan gyerekkurunk fő tápláléka volt, Nagyanyám készítette kolbásszal, szalonnával, tejjel, szilvalekvárral.
Én a tejes változatot nemszerettem, ahogy jóapám mondta, az macskának való.
Hát persze hogy az!!
Ma megkívántam és a képi változatot csináltam.
A bejegyzést írta: Ilona
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: emillio
Kedves Ilona!
Ha jól sejtem, akkor te a kukorica kására, azaz a
puliszkára gondoltál! Ha nyertem, - akkor nyitom
az ablakot, hogy a fénypostával érkező nyereményem,
azaz a küldeményed be ne törje! Mint minden "P" betűs,
ez is kiválóan élvezhető! (:-D) Én előszeretettel fogyasztottam
jó sok dinsztelt hagymával jól meglocsolva....
Én is hagy-ma híve vagyok! :-)
Ha jól sejtem, akkor te a kukorica kására, azaz a
puliszkára gondoltál! Ha nyertem, - akkor nyitom
az ablakot, hogy a fénypostával érkező nyereményem,
azaz a küldeményed be ne törje! Mint minden "P" betűs,
ez is kiválóan élvezhető! (:-D) Én előszeretettel fogyasztottam
jó sok dinsztelt hagymával jól meglocsolva....
Válasz erre: Ilona
Szia, Tündér!
A nagyszüleim erdélyi származásúak voltak, ott a puliszka szinte nemzeti étel s mikor gyerekkorunkban a nyarakat náluk töltöttük falun, gyakran volt az asztalon..:-)
Ez kukoricalisztből vagy kukoricadarából készül, recept nem kell hozzá,csak egy fazék forrásban lévő víz, amibe a kukoricalisztet,-darát lassan belecsorgatjuk állandó keverés mellett, nehogy becsomósodjon. Szépen besűrősödik, vigyázni kell arra, hogy ne sokat kavarjunk bele, mert megdagad..Ha sós feltétet adnak hozzá, a főzővízbe is teszünk sót...
Puszi, ica
A forró gánicára cukrot szórtam és hideg tejjel nyakonöntöttem. Amíg meg nem langyította a forró a hideget, élveztem e kettő egyvelegét a számba... Ha már langyos lett a tej, öntöttem hozzá még hideget... Azóta sem ettem olyan jót! :-)
Apunak más feltéttel, mint a fotón látszik, készítette anyu...
A nagyszüleim erdélyi származásúak voltak, ott a puliszka szinte nemzeti étel s mikor gyerekkorunkban a nyarakat náluk töltöttük falun, gyakran volt az asztalon..:-)
Ez kukoricalisztből vagy kukoricadarából készül, recept nem kell hozzá,csak egy fazék forrásban lévő víz, amibe a kukoricalisztet,-darát lassan belecsorgatjuk állandó keverés mellett, nehogy becsomósodjon. Szépen besűrősödik, vigyázni kell arra, hogy ne sokat kavarjunk bele, mert megdagad..Ha sós feltétet adnak hozzá, a főzővízbe is teszünk sót...
Puszi, ica
Töredelemesen be kell valljam, még sose ettem ilyet! Pedig jól néz ki! Az én nagyanyám kását csinált sokszor, azt hiszem, azt tejjel kellett le,-vagy felönteni? Rég volt.
Jó étvágyat, máskor receptet is kérünk! :))
Pussz,
Tündér
Igen!
Nyitsd az ablakod! :-)