újabb események régebbi események további események
09:22
wXavBLqjCthMSuKG regisztrált a weboldalra
12:27
Tündér módosította a naplóbejegyzését
12:26
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Rejtvény

2014. november 11.

Vissza a naplóhoz

Találd ki, mi ez? Annyit elárulok, "p"-vel kezdődik..Óh, nem az, ahova most kívánsz!
Ha kitalálod, kapsz egy tányérral!
Ez a világ legegyszerűbb, legsokoldalúbb és legtáplálóbb étele! Kedves közel azonos korú sorstársaim, boldog-boldogtalan gyerekkurunk fő tápláléka volt, Nagyanyám készítette kolbásszal, szalonnával, tejjel, szilvalekvárral.
Én a tejes változatot nemszerettem, ahogy jóapám mondta, az macskának való.
Hát persze hogy az!!

Ma megkívántam és a képi változatot csináltam.

A bejegyzést írta: Ilona

Hozzászólások

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: emillio

Kedves Ilona!

Ha jól sejtem, akkor te a kukorica kására, azaz a
puliszkára gondoltál! Ha nyertem, - akkor nyitom
az ablakot, hogy a fénypostával érkező nyereményem,
azaz a küldeményed be ne törje! Mint minden "P" betűs,
ez is kiválóan élvezhető! (:-D) Én előszeretettel fogyasztottam
jó sok dinsztelt hagymával jól meglocsolva....

:D

Én is hagy-ma híve vagyok! :-)
Kedves Ilona!

Ha jól sejtem, akkor te a kukorica kására, azaz a
puliszkára gondoltál! Ha nyertem, - akkor nyitom
az ablakot, hogy a fénypostával érkező nyereményem,
azaz a küldeményed be ne törje! Mint minden "P" betűs,
ez is kiválóan élvezhető! (:-D) Én előszeretettel fogyasztottam
jó sok dinsztelt hagymával jól meglocsolva....

megtekintés Válasz erre: Ilona

Szia, Tündér!
A nagyszüleim erdélyi származásúak voltak, ott a puliszka szinte nemzeti étel s mikor gyerekkorunkban a nyarakat náluk töltöttük falun, gyakran volt az asztalon..:-)
Ez kukoricalisztből vagy kukoricadarából készül, recept nem kell hozzá,csak egy fazék forrásban lévő víz, amibe a kukoricalisztet,-darát lassan belecsorgatjuk állandó keverés mellett, nehogy becsomósodjon. Szépen besűrősödik, vigyázni kell arra, hogy ne sokat kavarjunk bele, mert megdagad..Ha sós feltétet adnak hozzá, a főzővízbe is teszünk sót...

Puszi, ica

Az én apám meg a munkája mellett kukoricaföldet is művelt, kukorica volt a fizetség, amit miután lemorzsoltunk, levittük öregmeszesre, a malomba. Az első ilyen őrölt lisztből készítette anyu a puliszkát, ő úgy nevezte, gánica. Én nagyon szerettem...
A forró gánicára cukrot szórtam és hideg tejjel nyakonöntöttem. Amíg meg nem langyította a forró a hideget, élveztem e kettő egyvelegét a számba... Ha már langyos lett a tej, öntöttem hozzá még hideget... Azóta sem ettem olyan jót! :-)
Apunak más feltéttel, mint a fotón látszik, készítette anyu...
Szia, Tündér!
A nagyszüleim erdélyi származásúak voltak, ott a puliszka szinte nemzeti étel s mikor gyerekkorunkban a nyarakat náluk töltöttük falun, gyakran volt az asztalon..:-)
Ez kukoricalisztből vagy kukoricadarából készül, recept nem kell hozzá,csak egy fazék forrásban lévő víz, amibe a kukoricalisztet,-darát lassan belecsorgatjuk állandó keverés mellett, nehogy becsomósodjon. Szépen besűrősödik, vigyázni kell arra, hogy ne sokat kavarjunk bele, mert megdagad..Ha sós feltétet adnak hozzá, a főzővízbe is teszünk sót...

Puszi, ica
Szia Icuka!

Töredelemesen be kell valljam, még sose ettem ilyet! Pedig jól néz ki! Az én nagyanyám kását csinált sokszor, azt hiszem, azt tejjel kellett le,-vagy felönteni? Rég volt.

Jó étvágyat, máskor receptet is kérünk! :))

Pussz,

Tündér
Szia, Évi!
Igen!
Nyitsd az ablakod! :-)
Puliszka?... Tejjel én kukorica gánicaként ismerem... Lehet, hogy ez ugyanaz?
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: