újabb események régebbi események további események
14:04
Ilona módosította a cikkét
14:03
Ilona új cikket töltött fel
13:40
Juhász András Géza új hozzászólást írt Virág naplóbejegyzéséhez
08:51
Tündér módosította a naplóbejegyzését
08:50
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
08:49
Tündér módosította a naplóbejegyzését
10:10
Htesiesere regisztrált a weboldalra
13:30
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
09:20
Új cikk került fel a weboldalra
21:17
Virág módosította a cikkét
18:34
Ilona új cikket töltött fel
10:49
Black Ice módosította a cikkét
10:41
Black Ice új cikket töltött fel
08:07
Új cikk került fel a weboldalra
04:31
wadbikaiy válaszolt egy szavazásra
04:28
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
16:10
Juhász András Géza módosította a cikkét
15:19
Juhász András Géza új cikket töltött fel
11:22
jennaPuh regisztrált a weboldalra
06:23
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába

Töltött krumpli

2013. február 11.

Vissza a naplóhoz

Ma a hólapátolás mellett olyan ebédet akartam késziteni, ami aránylag hamar elkészül, felhasználható az otthoni maradék sonka-felvágott szelet, szalonna..
Kinéztem a netről a töltött krumpli receptjét, igazán finomra sikeredett..

Töltött sült krumpli
Elkészítés:
Közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk.
Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb. 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.
A krumpliszemeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
10-12 krumplihoz kb. Egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk sós étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon. A krumplik tetejét is megsózzuk.
A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük. A sütési idő kb. 35-40 perc, de függ a krumplik nagyságától és a bevágások sűrűségétől is.
A sütés vége felé a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat, szalonna- és sonkaszeleteket, kolbászkarikákat rakunk. A megtöltött krumplikat még tíz percre visszatoljuk a sütőbe.
Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom.
Salátával kínáljuk !

Kép: Net

A bejegyzést írta: Ilona

Hozzászólások

időrendi sorrend

2013. február 11. 19:28
Hmm, ide is jöhet egy adag!
:-)

Pussz,

Tündér
2013. február 11. 18:00

megtekintés Válasz erre: - 2013. február 11. 17:32

Köszi Ilona!
Hú! Ez nagyon jól néz ki. Meg is éheztem! Holnap ez lesz az ebéd!
Ma még elpusztítom a maradék székely káposztámat.
pusz
Juli

Szia, Julika! Érdemes megcsinálni, jó és egyszerű..))

Puszi
2013. február 11. 17:59

megtekintés Válasz erre: - 2013. február 11. 17:47

Ez fini, Ica!

Úgy próbáltad már, hogy meghámozva sütöd a krumplit! Úgy próbáld!

puszi

Szia, Donna! Én mindét variációban megcsináltam már, de igazad van, a héj nélküli jobb, nem kell vele bajlódni..

Puszi
 
2013. február 11. 17:47
Ez fini, Ica!

Úgy próbáltad már, hogy meghámozva sütöd a krumplit! Úgy próbáld!

puszi
 
2013. február 11. 17:32
Köszi Ilona!
Hú! Ez nagyon jól néz ki. Meg is éheztem! Holnap ez lesz az ebéd!
Ma még elpusztítom a maradék székely káposztámat.
pusz
Juli
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: