újabb események régebbi események további események
22:22
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
20:54
Ilpaki módosította a naplóbejegyzését
20:38
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
20:10
Cutterrsn regisztrált a weboldalra
20:03
Glassftd regisztrált a weboldalra
17:48
Black Ice módosította a cikkét
17:11
Black Ice új cikket töltött fel
07:40
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
07:37
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
07:29
barnajozsefne1 új cikket töltött fel
05:33
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
20:47
Berni74 regisztrált a weboldalra
21:18
barnajozsefne1 új cikket töltött fel
21:12
barnajozsefne1 új cikket töltött fel
21:08
barnajozsefne1 új cikket töltött fel
21:00
barnajozsefne1 új cikket töltött fel
19:51
barnajozsefne1 regisztrált a weboldalra
12:41
Black Ice módosította a cikkét
11:37
Black Ice új cikket töltött fel
21:09
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába

Töltött krumpli

2013. február 11.

Vissza a naplóhoz

Ma a hólapátolás mellett olyan ebédet akartam késziteni, ami aránylag hamar elkészül, felhasználható az otthoni maradék sonka-felvágott szelet, szalonna..
Kinéztem a netről a töltött krumpli receptjét, igazán finomra sikeredett..

Töltött sült krumpli
Elkészítés:
Közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk.
Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb. 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.
A krumpliszemeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
10-12 krumplihoz kb. Egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk sós étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon. A krumplik tetejét is megsózzuk.
A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük. A sütési idő kb. 35-40 perc, de függ a krumplik nagyságától és a bevágások sűrűségétől is.
A sütés vége felé a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat, szalonna- és sonkaszeleteket, kolbászkarikákat rakunk. A megtöltött krumplikat még tíz percre visszatoljuk a sütőbe.
Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom.
Salátával kínáljuk !

Kép: Net

A bejegyzést írta: Ilona

Hozzászólások

időrendi sorrend

2013. február 11. 19:28
Hmm, ide is jöhet egy adag!
:-)

Pussz,

Tündér
2013. február 11. 18:00

megtekintés Válasz erre: - 2013. február 11. 17:32

Köszi Ilona!
Hú! Ez nagyon jól néz ki. Meg is éheztem! Holnap ez lesz az ebéd!
Ma még elpusztítom a maradék székely káposztámat.
pusz
Juli

Szia, Julika! Érdemes megcsinálni, jó és egyszerű..))

Puszi
2013. február 11. 17:59

megtekintés Válasz erre: - 2013. február 11. 17:47

Ez fini, Ica!

Úgy próbáltad már, hogy meghámozva sütöd a krumplit! Úgy próbáld!

puszi

Szia, Donna! Én mindét variációban megcsináltam már, de igazad van, a héj nélküli jobb, nem kell vele bajlódni..

Puszi
 
2013. február 11. 17:47
Ez fini, Ica!

Úgy próbáltad már, hogy meghámozva sütöd a krumplit! Úgy próbáld!

puszi
 
2013. február 11. 17:32
Köszi Ilona!
Hú! Ez nagyon jól néz ki. Meg is éheztem! Holnap ez lesz az ebéd!
Ma még elpusztítom a maradék székely káposztámat.
pusz
Juli
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: