újabb események régebbi események további események
09:22
wXavBLqjCthMSuKG regisztrált a weboldalra
12:27
Tündér módosította a naplóbejegyzését
12:26
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Paradicsomos húsgombóc recept

Látogatók száma: 1 004

A neten találtam vagy háromféle receptet, aztán konzultáltam Black Angyalommal, majd megalkottuk a tökéletes verziót.

Paradicsomos húsgombóc recept:

A gombóchoz:

Fél kiló darálthús
csészényi rizs
egy tojás
só, bors, kicsi paprika

Összekeverjük, diónyi gombócokat gyúrunk, és leveskockás vízben kifőzzük. Ezzel a lével hígítjuk a végén a szószt.

A szószhoz:

Olaj és liszt felhasználásával rántás, egy csipetnyi őrölt paprikával

egy liter paradicsom ivólé - Lidl-ben kapható a legjobb - de ez csak az én véleményem

Só vagy ételízesítő

Fűszer: bazsalikom és zellerzöld

Készítése, mint a sima paradicsomszósznak.

Egy kevés olajjal és liszttel világos rántást készítünk, amihez hozzáöntjük a paradicsomszószt. Ez még elég sűrű lesz, ha a fél literes sűrítmények valamelyikét használjuk. Ehhez öntjük még utána hozzá azt a lét, amiben kifőttek a húsgombócok.

+ egy tipp

Egy tapasztalt szakácsnő mondta, hogy ő a paradicsomszószba és a paradicsomlevesbe is mindig tesz egy csipet pirospaprikát, mert jobb színt ad az ételnek, és amúgy meg a kutya se veszi észre.

+ egy kép az egyik szakácsnőmről:

http://www.felesegek.hu/naplo/bejegyzesek/husgombockam_2814

A cikket írta: Virág

7 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Imádom! Sajnos a paradicsomtól mindig ég a gyomrom, ezért szoktam hozzá tört zsíroskrumplit csinálni, vagy egyszerű főtt krumplit..Én a paradicsomszószba teszek egy kis bazsalikomot, nagyon jó ízt ad neki..
Köszönöm Virág! Hurrá! Most már tudom, másnak miért nem ég le a paradicsomszósz amgí megfő a gombóc. Amúgy én a szószba teszek csipetnyi szurokfüvet is.
Szeretettel és jó étvággyal: Arkady

megtekintés Válasz erre: Virág

Akkor még párszor elmondom, jó? :)))))

:))))) Jóóóó!

megtekintés Válasz erre: Gősi Vali

szuper! :)))))))))))))))

Akkor még párszor elmondom, jó? :)))))

megtekintés Válasz erre: Virág

Örülök, hogy jöttééééééééééééééééél!!!!!!!!!!!!! :)

Milyen érzés? :)

szuper! :)))))))))))))))

megtekintés Válasz erre: Gősi Vali

Még nem - és ezt nem lehet úgysem elégszer mondani :) Örülök én is, nagyon! :)

Örülök, hogy jöttééééééééééééééééél!!!!!!!!!!!!! :)

Milyen érzés? :)

megtekintés Válasz erre: Virág

Köszönöm Vali!

Jó itt látni téged! Vagy ezt már mondtam? :))

Még nem - és ezt nem lehet úgysem elégszer mondani :) Örülök én is, nagyon! :)

megtekintés Válasz erre: Gősi Vali

Nagyon szeretjük, ugyanígy készítem. :) A diétám miatt két változzatban - az enyém rántás nélkül készül, és a gombóc rizs nélkül - szezámliszttel, v. zabpehely-liszttel, a család krumplipürével szereti, én anélkül vagyok kénytelen, bár imádom a krumplit :)

Köszönöm Vali!

Jó itt látni téged! Vagy ezt már mondtam? :))
Nagyon szeretjük, ugyanígy készítem. :) A diétám miatt két változzatban - az enyém rántás nélkül készül, és a gombóc rizs nélkül - szezámliszttel, v. zabpehely-liszttel, a család krumplipürével szereti, én anélkül vagyok kénytelen, bár imádom a krumplit :)

megtekintés Válasz erre: Virág

Köszi a tejszínes ötletet! Mostanában pont a gyomorégés miatt nem merészeltem ilyet főzni. Hálás köszönet!

Viszont nekem a konzerv paradicsomsűrítmények nem jöttek be, viszont a dobozos paradicsom ivólé igen. Olyannal még nem próbáltad? Azt szoktam paradicsomlevesnek is egy pici rántással.

Kedves Virág!

Én csak télen csinálom úgy, ahogy írtam, és akkor sem mindig Arany Fácán sűrítményből! Van, - ha kapok, - az olaszoknak egy fél literes egészen sűrű papírdobozos paradicsomlevük. Akkor azt teszem a rántásra, és pari ivólével hígítom, ha szükséges! Só, cukor, stb - stb... Nyáron,ill.: paradicsoméréskor meg passzírozom a parit, és abba főzöm meg a húsgombócokat! Utána berántom! Ez az igazi, de a konzervből gyorsabb, és nem olyan pepecselős!

Pussz: emillio

megtekintés Válasz erre: emillio

Kedves Virág!

Az én húsgombócom az úgy készül, hogy egy keverő tálba belerakom a darált húst, (legjobb, ha fele sertés, fele marhahús) egy pohárnyi előfőzött rizst, egy gerezd lereszelt fokhagymát,egy tojást, és egy közepes fej hagymát megdinsztelve. Sózom, borsozom, meghintem egy kanál őrölt pirospaprikával. Mindezeket jól összekeverem, és lobogó sós vízben kifőzöm. Ha megfőttek, szűrő kanállal kiszedem, félre rakom. Zsemle színű paprikás rántást készítek, beleteszek egy 150 gr.-os sűrített paradicsom konzervet, (én az arany fácánra esküszöm) és folytonos kevergetés mellett apránként felengedem a gombócok főzővizével. Cukorral és leveles zeller szárral ízesítem! Mártás sürűre készitem, és forrás után egy deci főző tejszínnel selymesítem! Ez azért is jó, mert a csersavat leköti, és aki érzékeny rá, az is bátran eheti! Bele rakom a kifőtt húsgombócokat, és össze forralom! Főtt burgonya illik mellé!

Jó étvágyat! emillio

Köszi a tejszínes ötletet! Mostanában pont a gyomorégés miatt nem merészeltem ilyet főzni. Hálás köszönet!

Viszont nekem a konzerv paradicsomsűrítmények nem jöttek be, viszont a dobozos paradicsom ivólé igen. Olyannal még nem próbáltad? Azt szoktam paradicsomlevesnek is egy pici rántással.

megtekintés Válasz erre: emillio

Kedves Virág!

Az én húsgombócom az úgy készül, hogy egy keverő tálba belerakom a darált húst, (legjobb, ha fele sertés, fele marhahús) egy pohárnyi előfőzött rizst, egy gerezd lereszelt fokhagymát,egy tojást, és egy közepes fej hagymát megdinsztelve. Sózom, borsozom, meghintem egy kanál őrölt pirospaprikával. Mindezeket jól összekeverem, és lobogó sós vízben kifőzöm. Ha megfőttek, szűrő kanállal kiszedem, félre rakom. Zsemle színű paprikás rántást készítek, beleteszek egy 150 gr.-os sűrített paradicsom konzervet, (én az arany fácánra esküszöm) és folytonos kevergetés mellett apránként felengedem a gombócok főzővizével. Cukorral és leveles zeller szárral ízesítem! Mártás sürűre készitem, és forrás után egy deci főző tejszínnel selymesítem! Ez azért is jó, mert a csersavat leköti, és aki érzékeny rá, az is bátran eheti! Bele rakom a kifőtt húsgombócokat, és össze forralom! Főtt burgonya illik mellé!

Jó étvágyat! emillio

Kedves Emillió!

A te húsgombócod és az itt felsoroltak semmiben sem különböznek az enyémtől. Én is így készítem. Ami újdonság az a tejszín, amit még soha nem alkalmaztam ennél az ételnél, de lehet abban valami, hogy az érzékeny gyomrúaknak javasolt.
Köszi a megerősítést.

Pussz,
Éva
Kedves Virág!

Az én húsgombócom az úgy készül, hogy egy keverő tálba belerakom a darált húst, (legjobb, ha fele sertés, fele marhahús) egy pohárnyi előfőzött rizst, egy gerezd lereszelt fokhagymát,egy tojást, és egy közepes fej hagymát megdinsztelve. Sózom, borsozom, meghintem egy kanál őrölt pirospaprikával. Mindezeket jól összekeverem, és lobogó sós vízben kifőzöm. Ha megfőttek, szűrő kanállal kiszedem, félre rakom. Zsemle színű paprikás rántást készítek, beleteszek egy 150 gr.-os sűrített paradicsom konzervet, (én az arany fácánra esküszöm) és folytonos kevergetés mellett apránként felengedem a gombócok főzővizével. Cukorral és leveles zeller szárral ízesítem! Mártás sürűre készitem, és forrás után egy deci főző tejszínnel selymesítem! Ez azért is jó, mert a csersavat leköti, és aki érzékeny rá, az is bátran eheti! Bele rakom a kifőtt húsgombócokat, és össze forralom! Főtt burgonya illik mellé!

Jó étvágyat! emillio

megtekintés Válasz erre: Müszélia

paradicsom nélkül egészen jó lehet.

Azt fasírtnak hívják, és éppen azt vacsizok. :))
paradicsom nélkül egészen jó lehet.

megtekintés Válasz erre: Sanyó

Nagyszerű étel lehet ez,egészen megkívántam!

Akkor elő a fakanalat! :)))
Nagyszerű étel lehet ez,egészen megkívántam!

megtekintés Válasz erre: Vázsonyi Judit

A húsgombócba.

Köszi! :)

megtekintés Válasz erre: Virág

A szószba vagy a húsba teszed? :)

A húsgombócba.

megtekintés Válasz erre: Vázsonyi Judit

Dinsztelt hagyma nélkül el sem tudom képzelni. :)

A szószba vagy a húsba teszed? :)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: