újabb események régebbi események további események
09:09
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
09:08
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
08:42
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
14:04
Ilona módosította a cikkét
14:03
Ilona új cikket töltött fel
13:40
Juhász András Géza új hozzászólást írt Virág naplóbejegyzéséhez
08:51
Tündér módosította a naplóbejegyzését
08:50
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
08:49
Tündér módosította a naplóbejegyzését
10:10
Htesiesere regisztrált a weboldalra
13:30
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
09:20
Új cikk került fel a weboldalra
21:17
Virág módosította a cikkét
18:34
Ilona új cikket töltött fel
10:49
Black Ice módosította a cikkét
10:41
Black Ice új cikket töltött fel
08:07
Új cikk került fel a weboldalra
04:31
wadbikaiy válaszolt egy szavazásra
04:28
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
16:10
Juhász András Géza módosította a cikkét

Paradicsomos húsgombóc recept

2011. augusztus 21. - Látogatók száma: 990

A neten találtam vagy háromféle receptet, aztán konzultáltam Black Angyalommal, majd megalkottuk a tökéletes verziót.

Paradicsomos húsgombóc recept:

A gombóchoz:

Fél kiló darálthús
csészényi rizs
egy tojás
só, bors, kicsi paprika

Összekeverjük, diónyi gombócokat gyúrunk, és leveskockás vízben kifőzzük. Ezzel a lével hígítjuk a végén a szószt.

A szószhoz:

Olaj és liszt felhasználásával rántás, egy csipetnyi őrölt paprikával

egy liter paradicsom ivólé - Lidl-ben kapható a legjobb - de ez csak az én véleményem

Só vagy ételízesítő

Fűszer: bazsalikom és zellerzöld

Készítése, mint a sima paradicsomszósznak.

Egy kevés olajjal és liszttel világos rántást készítünk, amihez hozzáöntjük a paradicsomszószt. Ez még elég sűrű lesz, ha a fél literes sűrítmények valamelyikét használjuk. Ehhez öntjük még utána hozzá azt a lét, amiben kifőttek a húsgombócok.

+ egy tipp

Egy tapasztalt szakácsnő mondta, hogy ő a paradicsomszószba és a paradicsomlevesbe is mindig tesz egy csipet pirospaprikát, mert jobb színt ad az ételnek, és amúgy meg a kutya se veszi észre.

+ egy kép az egyik szakácsnőmről:

http://www.felesegek.hu/naplo/bejegyzesek/husgombockam_2814

A cikket írta: Virág

7 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2014. április 8. 12:08
Imádom! Sajnos a paradicsomtól mindig ég a gyomrom, ezért szoktam hozzá tört zsíroskrumplit csinálni, vagy egyszerű főtt krumplit..Én a paradicsomszószba teszek egy kis bazsalikomot, nagyon jó ízt ad neki..
2014. április 8. 11:28
Köszönöm Virág! Hurrá! Most már tudom, másnak miért nem ég le a paradicsomszósz amgí megfő a gombóc. Amúgy én a szószba teszek csipetnyi szurokfüvet is.
Szeretettel és jó étvággyal: Arkady
2013. február 13. 13:06

megtekintés Válasz erre: Virág - 2013. február 12. 23:01

Akkor még párszor elmondom, jó? :)))))

:))))) Jóóóó!
2013. február 12. 23:01

megtekintés Válasz erre: Gősi Vali - 2013. február 12. 22:41

szuper! :)))))))))))))))

Akkor még párszor elmondom, jó? :)))))
2013. február 12. 22:41

megtekintés Válasz erre: Virág - 2013. február 12. 17:29

Örülök, hogy jöttééééééééééééééééél!!!!!!!!!!!!! :)

Milyen érzés? :)

szuper! :)))))))))))))))
2013. február 12. 17:29

megtekintés Válasz erre: Gősi Vali - 2013. február 12. 16:10

Még nem - és ezt nem lehet úgysem elégszer mondani :) Örülök én is, nagyon! :)

Örülök, hogy jöttééééééééééééééééél!!!!!!!!!!!!! :)

Milyen érzés? :)
2013. február 12. 16:10

megtekintés Válasz erre: Virág - 2013. február 11. 21:17

Köszönöm Vali!

Jó itt látni téged! Vagy ezt már mondtam? :))

Még nem - és ezt nem lehet úgysem elégszer mondani :) Örülök én is, nagyon! :)
2013. február 11. 21:17

megtekintés Válasz erre: Gősi Vali - 2013. február 11. 19:46

Nagyon szeretjük, ugyanígy készítem. :) A diétám miatt két változzatban - az enyém rántás nélkül készül, és a gombóc rizs nélkül - szezámliszttel, v. zabpehely-liszttel, a család krumplipürével szereti, én anélkül vagyok kénytelen, bár imádom a krumplit :)

Köszönöm Vali!

Jó itt látni téged! Vagy ezt már mondtam? :))
2013. február 11. 19:46
Nagyon szeretjük, ugyanígy készítem. :) A diétám miatt két változzatban - az enyém rántás nélkül készül, és a gombóc rizs nélkül - szezámliszttel, v. zabpehely-liszttel, a család krumplipürével szereti, én anélkül vagyok kénytelen, bár imádom a krumplit :)
2012. október 11. 18:32

megtekintés Válasz erre: Virág - 2012. október 10. 18:02

Köszi a tejszínes ötletet! Mostanában pont a gyomorégés miatt nem merészeltem ilyet főzni. Hálás köszönet!

Viszont nekem a konzerv paradicsomsűrítmények nem jöttek be, viszont a dobozos paradicsom ivólé igen. Olyannal még nem próbáltad? Azt szoktam paradicsomlevesnek is egy pici rántással.

Kedves Virág!

Én csak télen csinálom úgy, ahogy írtam, és akkor sem mindig Arany Fácán sűrítményből! Van, - ha kapok, - az olaszoknak egy fél literes egészen sűrű papírdobozos paradicsomlevük. Akkor azt teszem a rántásra, és pari ivólével hígítom, ha szükséges! Só, cukor, stb - stb... Nyáron,ill.: paradicsoméréskor meg passzírozom a parit, és abba főzöm meg a húsgombócokat! Utána berántom! Ez az igazi, de a konzervből gyorsabb, és nem olyan pepecselős!

Pussz: emillio
2012. október 10. 18:02

megtekintés Válasz erre: emillio - 2012. október 10. 14:18

Kedves Virág!

Az én húsgombócom az úgy készül, hogy egy keverő tálba belerakom a darált húst, (legjobb, ha fele sertés, fele marhahús) egy pohárnyi előfőzött rizst, egy gerezd lereszelt fokhagymát,egy tojást, és egy közepes fej hagymát megdinsztelve. Sózom, borsozom, meghintem egy kanál őrölt pirospaprikával. Mindezeket jól összekeverem, és lobogó sós vízben kifőzöm. Ha megfőttek, szűrő kanállal kiszedem, félre rakom. Zsemle színű paprikás rántást készítek, beleteszek egy 150 gr.-os sűrített paradicsom konzervet, (én az arany fácánra esküszöm) és folytonos kevergetés mellett apránként felengedem a gombócok főzővizével. Cukorral és leveles zeller szárral ízesítem! Mártás sürűre készitem, és forrás után egy deci főző tejszínnel selymesítem! Ez azért is jó, mert a csersavat leköti, és aki érzékeny rá, az is bátran eheti! Bele rakom a kifőtt húsgombócokat, és össze forralom! Főtt burgonya illik mellé!

Jó étvágyat! emillio

Köszi a tejszínes ötletet! Mostanában pont a gyomorégés miatt nem merészeltem ilyet főzni. Hálás köszönet!

Viszont nekem a konzerv paradicsomsűrítmények nem jöttek be, viszont a dobozos paradicsom ivólé igen. Olyannal még nem próbáltad? Azt szoktam paradicsomlevesnek is egy pici rántással.
2012. október 10. 17:50

megtekintés Válasz erre: emillio - 2012. október 10. 14:18

Kedves Virág!

Az én húsgombócom az úgy készül, hogy egy keverő tálba belerakom a darált húst, (legjobb, ha fele sertés, fele marhahús) egy pohárnyi előfőzött rizst, egy gerezd lereszelt fokhagymát,egy tojást, és egy közepes fej hagymát megdinsztelve. Sózom, borsozom, meghintem egy kanál őrölt pirospaprikával. Mindezeket jól összekeverem, és lobogó sós vízben kifőzöm. Ha megfőttek, szűrő kanállal kiszedem, félre rakom. Zsemle színű paprikás rántást készítek, beleteszek egy 150 gr.-os sűrített paradicsom konzervet, (én az arany fácánra esküszöm) és folytonos kevergetés mellett apránként felengedem a gombócok főzővizével. Cukorral és leveles zeller szárral ízesítem! Mártás sürűre készitem, és forrás után egy deci főző tejszínnel selymesítem! Ez azért is jó, mert a csersavat leköti, és aki érzékeny rá, az is bátran eheti! Bele rakom a kifőtt húsgombócokat, és össze forralom! Főtt burgonya illik mellé!

Jó étvágyat! emillio

Kedves Emillió!

A te húsgombócod és az itt felsoroltak semmiben sem különböznek az enyémtől. Én is így készítem. Ami újdonság az a tejszín, amit még soha nem alkalmaztam ennél az ételnél, de lehet abban valami, hogy az érzékeny gyomrúaknak javasolt.
Köszi a megerősítést.

Pussz,
Éva
2012. október 10. 14:18
Kedves Virág!

Az én húsgombócom az úgy készül, hogy egy keverő tálba belerakom a darált húst, (legjobb, ha fele sertés, fele marhahús) egy pohárnyi előfőzött rizst, egy gerezd lereszelt fokhagymát,egy tojást, és egy közepes fej hagymát megdinsztelve. Sózom, borsozom, meghintem egy kanál őrölt pirospaprikával. Mindezeket jól összekeverem, és lobogó sós vízben kifőzöm. Ha megfőttek, szűrő kanállal kiszedem, félre rakom. Zsemle színű paprikás rántást készítek, beleteszek egy 150 gr.-os sűrített paradicsom konzervet, (én az arany fácánra esküszöm) és folytonos kevergetés mellett apránként felengedem a gombócok főzővizével. Cukorral és leveles zeller szárral ízesítem! Mártás sürűre készitem, és forrás után egy deci főző tejszínnel selymesítem! Ez azért is jó, mert a csersavat leköti, és aki érzékeny rá, az is bátran eheti! Bele rakom a kifőtt húsgombócokat, és össze forralom! Főtt burgonya illik mellé!

Jó étvágyat! emillio
2012. június 17. 21:06

megtekintés Válasz erre: Müszélia - 2012. június 16. 09:37

paradicsom nélkül egészen jó lehet.

Azt fasírtnak hívják, és éppen azt vacsizok. :))
2012. június 16. 09:37
paradicsom nélkül egészen jó lehet.
2012. január 8. 23:38

megtekintés Válasz erre: Sanyó - 2012. január 8. 20:49

Nagyszerű étel lehet ez,egészen megkívántam!

Akkor elő a fakanalat! :)))
2012. január 8. 20:49
Nagyszerű étel lehet ez,egészen megkívántam!
2011. augusztus 25. 11:55

megtekintés Válasz erre: Vázsonyi Judit - 2011. augusztus 24. 08:31

A húsgombócba.

Köszi! :)
2011. augusztus 24. 08:31

megtekintés Válasz erre: Virág - 2011. augusztus 23. 15:37

A szószba vagy a húsba teszed? :)

A húsgombócba.
2011. augusztus 23. 15:37

megtekintés Válasz erre: Vázsonyi Judit - 2011. augusztus 22. 20:06

Dinsztelt hagyma nélkül el sem tudom képzelni. :)

A szószba vagy a húsba teszed? :)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: