Túrósbatyu
Látogatók száma: 358
Bukta vagy nem bukta? Ez itt a kérdés.
Úgy alakult, hogy tegnap bukta volt egy koboldnak, mire kiderült, hogy Tünde nem tud buktát sütni. Persze rávágtam, hogy én igen. De ma kiderül, hogy ami nekem túrósbukta, az másnak batyu. Ez bukta.
Hozzávalók a tésztához:
kb 1 kg liszt,
1 ek. zsír,
1 egész tojás,
kb 4 deci tej, amiben felfuttatjuk a
kocka élesztőt,
csipet só,
1 kk. cukor.
Hozzávalók a töltelékhez:
4 csom. vanillincukor,
fél kg túró,
3 tojás,
fél csom. mazsola,
4 ek. kristálycukor,
1 citrom reszelt héja.
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozva szinte hagyományos kelt tésztát gyúrunk. Langyos helyen két-háromszorosára kelesztjük, majd fél centi vastagságúra és négyszög formára kinyújtjuk.
A töltelékhez először a tojások sárgáját kettéválasztjuk a fehérjéktől és a fehérjéből gépi habverővel kemény habot verünk. A túrót a tojássárgákkal, a vanillincukorral, kristálycukorral, reszelt citromhéjjal összekeverjük, majd ehhez hozzáadjuk fakanállal a kemény habot.
A kinyújtott tésztát kb 10x10 centis négyzetekre vágjuk, majd egy-egy evőkanálnyi tölteléket teszünk a közepébe, majd a négy sarkát összecsípve az éleket egymáshoz nyomkodva batyut alkotunk. Erről a műveletről videó:
http://www.facebook.com/video/video.php?v=429035073857651&ref=notif¬if_t=video_processed
Kizsírozott tepsibe, egymás mellé fektetjük, közel egymáshoz, hogy felfelé keljen majd és ne széltébe. Az egymáshoz érő batyuk oldalát olvasztott zsírral megkenjük, hogy ne ragadjanak össze, majd tojássárgájával megkenjük a tetejét és vanillincukorral megszórjuk.
A tepsiben is hagyjuk kelni egy rövid ideig, majd betesszük a sütőbe.
Azért... nem volt panasz... :)
1683 karakter
A cikket írta: Virág
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Kőnig
Mert jó szíved van:-)
Így virágot is kapok mellé:-) :-)
Így virágot is kapok mellé:-) :-)
Válasz erre: Kőnig
De a postás mindíg kétszer csenget,úgy süss:-)
Meg a Józsi is szereti:-) :-)
Válasz erre:
Egyszer csak csenget a postás, és kapod a buktát! :-))))
Meg a Józsi is szereti:-) :-)
Válasz erre: Kőnig
Ti itt sütitek a finomságokat,már úgy csorog a .,., nekem meg egyitek se küld kóstolót. Pedig az édes süti (is) a gyengém.
Sajnos elkéstem, igy buktam a buktát, pedig nagyon szeretem! De a Sandáét megcsinálom vigaszul, mert nagyon jól hangzik!
Pussz.
Ilona
Válasz erre: Sanda
Szivesen.
A tetejére a vaniliás cukrot elfelejtettem!
Válasz erre: Virág
Szia Sanda!
Ha szomorú vagyok nem eszek, ez inkább örömevés. :)
Puszi neked is. :)
Válasz erre:
Szia Sanda!
Utólagos engedelmeddel kinyomtattam ezt a receptet, amit a Virágnak ajánlottál.
Az almát és a vaníliás pudingot is imádom, nagy gáz nem lehet.
Ha megcsináltam majd megírom, hogy ízlett!
kösz, pusz
Juli
A tetejére a vaniliás cukrot elfelejtettem!
Válasz erre: Sanda
Nekem is van egy receptem.Nagyon finom,és elronthatatlan- még én is meg tudtam csinálni!
Forró almás táska hozzávalói:
50 dkg leveles tészta
50 dkg alma
1 csomag vaniliaizű pudingpor
-8 dkg cukor
1./Az almákat megpucoljuk,apró kockákra vágjuk,és megszórjuk a cukorral.Annyi vizet öntünk rá,amennyi éppen ellepi,és megpároljuk.
2./A pudingport elkeverjük 2 dl vizzel,és a megpárolt almához adjuk,majd sűrűre főzzük,és hűlni hagyjuk.
3./A leveles tésztát kinyújtjuk,és 10 részre osztjuk.
4./Mindegyik résznek a felére az almás krémből kupacokat teszünk.
5./A másik felét ráhajtjuk a krémre,és a széleket alaposan lenyomkodjuk.
6.6Előmelegitett sütőben.180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Érdemes megcsinálni,mert különösen még melegen,valami isteni!
Utólagos engedelmeddel kinyomtattam ezt a receptet, amit a Virágnak ajánlottál.
Az almát és a vaníliás pudingot is imádom, nagy gáz nem lehet.
Ha megcsináltam majd megírom, hogy ízlett!
kösz, pusz
Juli
Forró almás táska hozzávalói:
50 dkg leveles tészta
50 dkg alma
1 csomag vaniliaizű pudingpor
-8 dkg cukor
1./Az almákat megpucoljuk,apró kockákra vágjuk,és megszórjuk a cukorral.Annyi vizet öntünk rá,amennyi éppen ellepi,és megpároljuk.
2./A pudingport elkeverjük 2 dl vizzel,és a megpárolt almához adjuk,majd sűrűre főzzük,és hűlni hagyjuk.
3./A leveles tésztát kinyújtjuk,és 10 részre osztjuk.
4./Mindegyik résznek a felére az almás krémből kupacokat teszünk.
5./A másik felét ráhajtjuk a krémre,és a széleket alaposan lenyomkodjuk.
6.6Előmelegitett sütőben.180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Érdemes megcsinálni,mert különösen még melegen,valami isteni!
Ez mifelénk is batyu, hisz úgy néz ki, mint egy kis csomag, már csak a bot hiányzik belőle, amivel a válladra veheted. A bukta ilyen hosszúkás, téglalap alakú forma.
De sose a formája számít, hanem az íze, nevezzük akárhogy is!
Pussz,
Tündér
Válasz erre:
Meine Blümchen!
Bist du böse?
Annyira jól sikerült, hogy ha két tepsivel sütök, akkor sem maradt volna egy szem sem.
Sütésben is tökéletes vagyok...
millione küsse
Juli
Ich bin nicht böse! Ich bin schön und nett. :)))
Aber... du bist Superlative! :)
Küsschen, dein"e" Blümchen
Válasz erre: Virág
Egyetlen egy szem legény... lepény... bukta sem maradt a vidéken????
Bist du böse?
Annyira jól sikerült, hogy ha két tepsivel sütök, akkor sem maradt volna egy szem sem.
Sütésben is tökéletes vagyok...
millione küsse
Juli
Válasz erre:
Fölették, mielőtt fotózhattam volna.
Nem egyedül pusztítottam el a tepsi buktát!
Válasz erre: Virág
És fotó a tiédről Juli???
Jól jönne egy recept. Megírod? :)
A kényeztetés... az nagyon kell... Ajjaj, de még mennyireÍ! :D
Puszi! :)
Nem egyedül pusztítottam el a tepsi buktát!
Válasz erre:
Ezt kipróbálom, nem nehéz.Imádom túrós sütiket.))
joboszi
Tényleg nem nehéz, várom a visszajelzést, hogy miként sikerült!
Puszi!
Válasz erre: Sanda
Vigaszevés.
Ha szomorú vagyok nem eszek, ez inkább örömevés. :)
Puszi neked is. :)