újabb események régebbi események további események
07:31
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Túrósbatyu

2013. március 25. - Látogatók száma: 358

Bukta vagy nem bukta? Ez itt a kérdés.

Úgy alakult, hogy tegnap bukta volt egy koboldnak, mire kiderült, hogy Tünde nem tud buktát sütni. Persze rávágtam, hogy én igen. De ma kiderül, hogy ami nekem túrósbukta, az másnak batyu. Ez bukta.

Hozzávalók a tésztához:

kb 1 kg liszt,
1 ek. zsír,
1 egész tojás,
kb 4 deci tej, amiben felfuttatjuk a
kocka élesztőt,
csipet só,
1 kk. cukor.

Hozzávalók a töltelékhez:

4 csom. vanillincukor,
fél kg túró,
3 tojás,
fél csom. mazsola,
4 ek. kristálycukor,
1 citrom reszelt héja.

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozva szinte hagyományos kelt tésztát gyúrunk. Langyos helyen két-háromszorosára kelesztjük, majd fél centi vastagságúra és négyszög formára kinyújtjuk.

A töltelékhez először a tojások sárgáját kettéválasztjuk a fehérjéktől és a fehérjéből gépi habverővel kemény habot verünk. A túrót a tojássárgákkal, a vanillincukorral, kristálycukorral, reszelt citromhéjjal összekeverjük, majd ehhez hozzáadjuk fakanállal a kemény habot.
A kinyújtott tésztát kb 10x10 centis négyzetekre vágjuk, majd egy-egy evőkanálnyi tölteléket teszünk a közepébe, majd a négy sarkát összecsípve az éleket egymáshoz nyomkodva batyut alkotunk. Erről a műveletről videó:

http://www.facebook.com/video/video.php?v=429035073857651&ref=notif&notif_t=video_processed

Kizsírozott tepsibe, egymás mellé fektetjük, közel egymáshoz, hogy felfelé keljen majd és ne széltébe. Az egymáshoz érő batyuk oldalát olvasztott zsírral megkenjük, hogy ne ragadjanak össze, majd tojássárgájával megkenjük a tetejét és vanillincukorral megszórjuk.
A tepsiben is hagyjuk kelni egy rövid ideig, majd betesszük a sütőbe.

Azért... nem volt panasz... :)

1683 karakter

A cikket írta: Virág

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2013. március 28. 13:17

megtekintés Válasz erre: Kőnig - 2013. március 28. 13:12

Mert jó szíved van:-)
Így virágot is kapok mellé:-) :-)

Virágot? No... várjunk csak! :D
2013. március 28. 13:16
Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm szépen a sok hozzászólást! :)
2013. március 28. 13:12
Mert jó szíved van:-)
Így virágot is kapok mellé:-) :-)
2013. március 27. 00:56

megtekintés Válasz erre: Kőnig - 2013. március 26. 22:49

De a postás mindíg kétszer csenget,úgy süss:-)
Meg a Józsi is szereti:-) :-)

Majd úgy sütök, hogy mindkettőtöknek jusson! :-)))
2013. március 26. 22:49

megtekintés Válasz erre: - 2013. március 26. 20:38

Egyszer csak csenget a postás, és kapod a buktát! :-))))

De a postás mindíg kétszer csenget,úgy süss:-)
Meg a Józsi is szereti:-) :-)
2013. március 26. 20:38

megtekintés Válasz erre: Kőnig - 2013. március 26. 20:24

Ti itt sütitek a finomságokat,már úgy csorog a .,., nekem meg egyitek se küld kóstolót. Pedig az édes süti (is) a gyengém.

Egyszer csak csenget a postás, és kapod a buktát! :-))))
2013. március 26. 20:24
Ti itt sütitek a finomságokat,már úgy csorog a .,., nekem meg egyitek se küld kóstolót. Pedig az édes süti (is) a gyengém.
2013. március 26. 14:39
Kedves Virág!
Sajnos elkéstem, igy buktam a buktát, pedig nagyon szeretem! De a Sandáét megcsinálom vigaszul, mert nagyon jól hangzik!

Pussz.
Ilona
2013. március 26. 14:31

megtekintés Válasz erre: Sanda - 2013. március 26. 14:25

Szivesen.

A tetejére a vaniliás cukrot elfelejtettem!

Köszi! :-))
2013. március 26. 14:30

megtekintés Válasz erre: Virág - 2013. március 26. 10:04

Szia Sanda!

Ha szomorú vagyok nem eszek, ez inkább örömevés. :)

Puszi neked is. :)

De azért ennyit ne egyél!http://index.hu/x.php?id=inxv&url=http%3A%2F%2Fvelvet.hu%2Fblogok%2Fgumicukor%2F2013%2F03%2F26%2Feuropa_legkoverebb_tinije_a_szeke_rabja%2F
2013. március 26. 14:25

megtekintés Válasz erre: - 2013. március 26. 13:57

Szia Sanda!

Utólagos engedelmeddel kinyomtattam ezt a receptet, amit a Virágnak ajánlottál.
Az almát és a vaníliás pudingot is imádom, nagy gáz nem lehet.
Ha megcsináltam majd megírom, hogy ízlett!
kösz, pusz
Juli

Szivesen.

A tetejére a vaniliás cukrot elfelejtettem!
2013. március 26. 13:57

megtekintés Válasz erre: Sanda - 2013. március 26. 13:25

Nekem is van egy receptem.Nagyon finom,és elronthatatlan- még én is meg tudtam csinálni!
Forró almás táska hozzávalói:
50 dkg leveles tészta
50 dkg alma
1 csomag vaniliaizű pudingpor
-8 dkg cukor

1./Az almákat megpucoljuk,apró kockákra vágjuk,és megszórjuk a cukorral.Annyi vizet öntünk rá,amennyi éppen ellepi,és megpároljuk.
2./A pudingport elkeverjük 2 dl vizzel,és a megpárolt almához adjuk,majd sűrűre főzzük,és hűlni hagyjuk.
3./A leveles tésztát kinyújtjuk,és 10 részre osztjuk.
4./Mindegyik résznek a felére az almás krémből kupacokat teszünk.
5./A másik felét ráhajtjuk a krémre,és a széleket alaposan lenyomkodjuk.
6.6Előmelegitett sütőben.180 fokon 20 perc alatt megsütjük.

Érdemes megcsinálni,mert különösen még melegen,valami isteni!

Szia Sanda!

Utólagos engedelmeddel kinyomtattam ezt a receptet, amit a Virágnak ajánlottál.
Az almát és a vaníliás pudingot is imádom, nagy gáz nem lehet.
Ha megcsináltam majd megírom, hogy ízlett!
kösz, pusz
Juli
2013. március 26. 13:25
Nekem is van egy receptem.Nagyon finom,és elronthatatlan- még én is meg tudtam csinálni!
Forró almás táska hozzávalói:
50 dkg leveles tészta
50 dkg alma
1 csomag vaniliaizű pudingpor
-8 dkg cukor

1./Az almákat megpucoljuk,apró kockákra vágjuk,és megszórjuk a cukorral.Annyi vizet öntünk rá,amennyi éppen ellepi,és megpároljuk.
2./A pudingport elkeverjük 2 dl vizzel,és a megpárolt almához adjuk,majd sűrűre főzzük,és hűlni hagyjuk.
3./A leveles tésztát kinyújtjuk,és 10 részre osztjuk.
4./Mindegyik résznek a felére az almás krémből kupacokat teszünk.
5./A másik felét ráhajtjuk a krémre,és a széleket alaposan lenyomkodjuk.
6.6Előmelegitett sütőben.180 fokon 20 perc alatt megsütjük.

Érdemes megcsinálni,mert különösen még melegen,valami isteni!
2013. március 26. 13:08
Szia Virág!

Ez mifelénk is batyu, hisz úgy néz ki, mint egy kis csomag, már csak a bot hiányzik belőle, amivel a válladra veheted. A bukta ilyen hosszúkás, téglalap alakú forma.
De sose a formája számít, hanem az íze, nevezzük akárhogy is!

Pussz,

Tündér
2013. március 26. 10:48

megtekintés Válasz erre: - 2013. március 26. 10:29

Meine Blümchen!
Bist du böse?
Annyira jól sikerült, hogy ha két tepsivel sütök, akkor sem maradt volna egy szem sem.
Sütésben is tökéletes vagyok...

millione küsse
Juli

Meine Juli!

Ich bin nicht böse! Ich bin schön und nett. :)))
Aber... du bist Superlative! :)

Küsschen, dein"e" Blümchen
2013. március 26. 10:29

megtekintés Válasz erre: Virág - 2013. március 26. 10:23

Egyetlen egy szem legény... lepény... bukta sem maradt a vidéken????

Meine Blümchen!
Bist du böse?
Annyira jól sikerült, hogy ha két tepsivel sütök, akkor sem maradt volna egy szem sem.
Sütésben is tökéletes vagyok...

millione küsse
Juli
2013. március 26. 10:23

megtekintés Válasz erre: - 2013. március 26. 10:14

Fölették, mielőtt fotózhattam volna.
Nem egyedül pusztítottam el a tepsi buktát!

Egyetlen egy szem legény... lepény... bukta sem maradt a vidéken????
2013. március 26. 10:14

megtekintés Válasz erre: Virág - 2013. március 26. 10:03

És fotó a tiédről Juli???
Jól jönne egy recept. Megírod? :)

A kényeztetés... az nagyon kell... Ajjaj, de még mennyireÍ! :D

Puszi! :)

Fölették, mielőtt fotózhattam volna.
Nem egyedül pusztítottam el a tepsi buktát!
2013. március 26. 10:05

megtekintés Válasz erre: - 2013. március 26. 09:36

Ezt kipróbálom, nem nehéz.Imádom túrós sütiket.))

joboszi

Szia Joboszi!

Tényleg nem nehéz, várom a visszajelzést, hogy miként sikerült!

Puszi!
2013. március 26. 10:04

megtekintés Válasz erre: Sanda - 2013. március 26. 07:32

Vigaszevés.

Szia Sanda!

Ha szomorú vagyok nem eszek, ez inkább örömevés. :)

Puszi neked is. :)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: