újabb események régebbi események további események
10:21
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
10:19
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
10:17
Tündér módosította a naplóbejegyzését
10:15
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
10:09
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
10:05
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
10:02
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
10:00
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
09:55
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
09:51
Tündér módosította a naplóbejegyzését
09:49
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
09:41
Tündér módosította a naplóbejegyzését
09:24
Tündér egy új programot töltött fel
09:19
Tündér egy új programot töltött fel
09:16
Tündér egy új programot töltött fel
09:12
Tündér egy új programot töltött fel
09:06
Tündér egy új programot töltött fel
08:57
Tündér egy új programot töltött fel
08:54
Tündér egy új programot töltött fel
08:49
Tündér egy új programot töltött fel
nyomtatás

Impresszum

Szerzők

 • Proconer Informatika Kft., kiadó, szellemi jogtulajdonos, adatkezelő
 • Hajdú Imre, ötlet és menedzselés, főszerkesztő
 • László Norbert, programozás
 • Szabóné Sándor Krisztina, menedzselés
 • Vadai Emese, ötlet
 • Hajdú Ervin Ottó, grafikai előkészítés

Kapcsolat

PROCONER Informatika Kft.
Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Nár u. 37.
Adószám: 22908229-2-06
Telefon: +36-20 967-00-72
Web: www.proconer.hu
E-mail: info@felesegek.hu

*telefon hívásokat csak munkaidőben, hét közben 8-16 óráig fogadunk!

Szerzői jogok

Azzal, hogy belépsz a www.feleségek.hu, vagy www.felesegek.hu (továbbiakban csak feleségek.hu) valamelyik weboldalára, azzal egyúttal elfogadod az alábbi feltételeket – még akkor is, ha nem regisztrált felhasználója, vagy előfizetője vagy oldalainknak!
Amennyiben a feleségek.hu oldalainkra új cikket, írást, hozzászólást, vagy képet helyezel el, rendelkezned kell azok szerzői jogaival*, azok hiányában mindennemű jogi felelősséget rád hárítunk és egyúttal e nyilatkozat elfogadásával visszavonhatatlanul –még regisztrációd visszavonása esetén is– a jogi felelősség természetesen a tied. Továbbá hozzájárulsz az előbbiek oldlainkon való nyilvánosságra hozatalához, valamint hozzájárulsz cikkeid, írásaid, vagy hozzászólásaid –a weboldalaink jogtulajdonosa általi– minden más formában való nyilvánosságra való hozásához, egyúttal lemondasz az *eddig felsoroltakhoz –szerzői jogaidhoz– kapcsolódó mindennemű anyagi követeléseidről! A szerzői jogaid korlátozottan, részeiben megmaradnak. Abban az esetben – ha a regisztrációd után adatlapodon teljes nevet, címet és telefonszámot adtál meg, akkor – ha a webes megjelenésen kívül más formában is megjelenítjük írásod, cikked, stb., akkor téged, mint (társ)szerzőt az ottani impresszumban fel fogunk tüntetni! **A szerzői jogaid abban az esetben teljes egészében megmaradnak, ha rendelkezel az egyes cikkeidnél az oldalra való feltöltés előtti megelőző jogalappal -írásodat bizonyíthatóan már máshol, más formában publikáltad, vagy a feltöltés előtt jelezted a kiadónak, hogy külön engedélyed nélkül nem enegdélyezel semilyen más megjelenést-.
A feleségek.hu weboldalainkon található tartalom – az oda való feltöltéssel, a **kivételektől eltekintve– a Proconer Informatika Kft. – mint kiadó – szellemi jogtulajdona, annak felhasználásával teljes joggal ő rendelkezik.
A Proconer Informatika Kft. fenntart minden jogot a feleségek.hu weboldal bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolására és terjesztésére!
A Proconer Informatika Kft. írásos hozzájárulása nélkül tilos a feleségek.hu weboldalakon megjelent cikkek, írások, grafikák, fotók, adatszerkezetek, struktúrák és eljárások, programok egészének, vagy részeinek feldolgozása, másolása, terjesztése, vagy értékesítése, kivéve, ha azt az író saját maga külön is meg kívánja jeleníteni, "ki kívánja adni", vagy **írása tekintetében rendelkezik megelőző jogalappal. Az ilyen egyéb megjelenítésekhez, kiadásokhoz a Proconer Informatika Kft. előzetes írásos engedélye szükséges. A Feleségek.hu, mint elsődleges online megjelenítő, ragaszkodik a más kiadványokban megjelenéskor a nevének -Feleségek.hu- feltüntetéséhez, mint forrás. A Proconer Informatika Kft. a szerző részére az írásos engedélyt -a kiadáshoz- minden esetben köteles megadni, kivéve, ha az konkurens online médiában jelenne meg, vagy ha a kiadás kifejezetten sérti az érdekeit. Érdeksérelem esetén, azt az író felé nyomós indokokkal írásban kell igazolni!
A weboldal egyes részeit – kizárólag saját felhasználás céljából – saját gépedre mentheted.
Ha akarod az egyes anyagokat kinyomtathatod, de ebben az esetben sem vagy jogosult további felhasználásra, nem vagy jogosult terjesztésére, adatbázisban történő tárolására, az anyagok letölthetővé tételére, kereskedelmi forgalomba hozatalára.
A feleségek.hu oldalai teljes egészében a mi (szerzők és jogtulajdonos) tulajdonunk. A hirdetéseink is a szerzői jogvédelem alatt állnak., azokból ne vágj ki részeket, semmilyen módon se hozz nyilvánosságra belőlük – még részeket se –, újraközvetítésük tilos! Írásos engedélyünk nélkül a feleségek.hu tartalmát se tükrözni, se másolni, se újraközvetíteni, semmilyen technikai trükkel, még változatlan formában se szabad!
Amennyiben oldalainkon magad, vagy mások szerzői jogaival kapcsolatos észrevéteid vannak, kérjük jelezd az elérhetőségünkben megjelőlt e-mail címen! Kétes szerzői jogokkal felhelyezett cikkek és képek megjelenését –a dolog tudomásunkra jutása után– azonnal felfüggesztjük a vita lezárásáig!

Felhasználási feltételek

A feleségek.hu oldalt azért indítottuk el, hogy tanulságos történeteken, cikkeken, írásokon keresztül adjunk tippeket azoknak a feleségeknek, társaknak, akik változtatni akarnak házaséletükben, kapcsolatukban. Példát próbálunk adni, ha a megszokás helyett valami újat szeretnének bevinni kapcsolatukba. Esetleg más példáján keresztül akarjuk megmutatni, hogy ami velünk feleségekkel történik, az másoknál is probléma, esetünk nem egyedi. Oldalunkon szakítottunk azzal a két iránnyal, ami jelenleg a megszokott ezekben a témákban. Nem egy „orvos, vagy pszichológus válaszolt” csináltunk, de nem is egy hagyományos fórumot akartunk létrehozni. A felhasználóink által írott történetek reméljük tanulságosak lesznek és használható példával járnak majd elől minden olvasónk számára! A történeteket persze az élet írja –azokat ha a felhasználó feltölti, nem minden esetben moderáljuk–, ha azok nem sikerednek a legtökéletesebbekre, akkor azt gondoljuk, hogy azzal sincs gond. Minden felhasználóknak adunk lehetőséget, hogy saját történetein, vagy esetleg kitalált történetein keresztül kiírhassa magából gondjait, problémáit és adott esetben még válaszokat is várhat ezek megoldására.
Természetesen, mint minden közösségi weboldalon, itt is van egy-két alapszabály, amit be kell tartanotok!

1.) Felhasználási útmutató:

1.1.) Az oldalaink használói
Oldalainkra, ha elmúltál 18 éves, egy nyitó oldalon keresztül juthatsz. Ez az oldal, ha engedélyezted a cookie-k használatát webböngésződben, akkor csak egyszer jelenik meg neked!
Belépéseddel az oldalra, még nem lettél az oldalaink teljes jogú használója. Azt a regisztrációddal érheted el.
A feleségek.hu oldalinkat - nevénél fogva is - főleg feleségeknek, de általában nőknek ajánljuk - maximálisan figyelembe véve az intimitást és az anonimitást -. Természetesen nem zárjuk ki férfi felhasználóinkat sem, sőt bizonyos részeket csak nekik készítettünk, azokhoz csak nekik van felhasználói joguk hozzáférni. Azonban, ahogy vannak az oldalakon csak férfiaknak szánt részek, úgy vannak olyan részei is az oldalnak, amiket -az oldal felhasználóinak kifejezett kérésére- csak nők nézhetnek meg -nyílván az intimitás megőrzése végett-. Minden férfi és női felhasználónktól kérjük megértésüket! Ahogy látjátok is, az oldal jellegénél fogva kényes és nagyon személyes kérdéseket is feszegethet! Ezért is amennyiben az oldalaink ezirányú felhasználási feltételei valakinek nem felelnek meg, kérjük ne akarjon a feleségek.hu felhasználói csapatába tartozni! Ez egy zárt baráti közösség, ahova nem akrunk és nem is tudunk mindenkit befogadni.

1.2.) Regisztráció
A regisztrációd egy felhasználónév megadásával és jelszó megadásával kezdődik. A jogi kérdések miatt, az elérhetőség szempontjából szükséges az e-mail címed megadása, továbbá kérjük válassz egy nemet, hogy bizonyos esetekben szűrve legyenek számodra a "csak nőknek" szóló információk.
Továbbá kérjük olvasd el, és erősítsd meg, hogy elfogadod oldalunk működési elveit, szabályzatát, majd a „Regisztráció” gombbal küldd el regisztrációdat.
Ha sikeresen regisztráltál, akkor a megadott e-mail címre kapsz tőlünk egy megerősítő e-mailt. Ebben kapsz egy aktiváló kódot, amivel a weboldalon keresztül meg tudod erősíteni a regisztrációdat. Ha a kapott e-mailen keresztül akarod megerősíteni a regisztrációdat, akkor a „Regisztráció megerősítése” linkre kattintva kihagyhatod az aktiváló kód beírását.
Regisztráció törlése
Amennyiben törölni szeretnéd a regisztrációdat, kattints ide! A törléskor kérjük, hogy ismételten add meg a jelszavad és nyomj a "Törlés" gombra. A regisztrációd törlésével a cikkeid nem törlődnek (ott a neved megmarad, mint szerző), de a naplód igen, és törlünk a pontversenyből is. A törléssel az aktuális adatbázisból törlődnek az adataid, de a mentésekből csak azok kiforgási sebességével (180nap) törlődnek véglegesen, amennyiben a mentésekből is azonnal szeretnéd az adataidat töröltetni, az nekünk túlzott erőforrás venne igénybe, amit ingyenesen nem vagyunk kötelesek, és nem is tudunk megtenni. Igény esetén jelezd kérésedet felénk, külön ajánlatot adunk rá.

1.3.) Bejelentkezés
A kiválasztott felhasználóneveddel és jelszavaddal be tudsz lépni oldalainkra. Belépésed után már nem csak olvasni tudod oldalunkat, de írásokat, képeket is fel tudsz majd tölteni, valamint egyéb szolgáltatásainkat is használhatod.
Ha elfelejtetted jelszavad, akkor kérhetsz új jelszót, a regisztrált e-mail címedre!
Az oldalról eljuthatsz a "Felhasználó feltételekhez" és az "Adatvédelmi nyilatkozathoz", ha ismételten el akarod azokat olvasni.

1.4.) Adatlapom
Adatlapodon láthatod a megadott adataidat, avatar képedet. Innen is eljuthatsz cikkeidhez, naplódhoz. A szerkesztés gomb lenyomása után javíthatod adataidat, itt változtathatsz jelszavadon, vagy itt tölthetsz fel magadról egyéb információkat (kép, bemutatkozás).
Az adatlapodon jogodban áll szövegesen írni magadról, az itt megadott információkat nem kezeljük, ha azok nyilvánosságra kerülnek, azokért felelősséget nem vállalunk!
Ha szeretnéd, hogy cikkeidnél a saját neved jelenjen meg –ne nick neved–, akkor kérjük, hogy a "meg szeretném adni a teljes nevem elérhetőségemet, hogy mint szerzőt feltüntessenek írásaimnál", töltsd ki (neved, pontos címed)!
Továbbá, lehetőséged van más adatlapjára jutva -ide általában a cikkei végén megjelölt nicknevénre kattintással juthatsz- nézelődni az ő írásai között.

1.5.) Írásaim
Az írásaim menüpontban láthatod –felsorolás szerűen– legfrissebb 10 írásodat és legfrissebb hozzászólásaidat. Az összes cikkre kattintva blokkszerűen láthatod az összes írásodat.
Továbbá itt láthatod legfrissebb hozzászólásaidat.

1.6.) Naplóm
Ha oldalunkon naplót szeretnél vezetni, akkor azt itt teheted meg.
A napló oldalon egy naptárat is használhatsz. A naptárban az aktuális napot bekarikáztuk. Azokat a napokat, amikor történt naplóbejegyzés, a naptári napok jobb alsó sarkában, kis lila háromszöggel jelöltük meg.
Ha egy új bejegyzést akarsz írni, akkor azt két féle képpen teheted meg. Az egyik, hogy az új bejegyzés gombra kattintasz. Ez az adott napra kínál bejegyzési lehetőséget. A másik, ha régebbi napokra akarsz hozzáírni a naplódhoz, akkor a naptár adott napjára kattintva nyílik meg a bejegyzés oldala.
A naplódba egy-egy bejegyzéshez egy-egy képet is feltölthetsz. A képet a „Tallózás” gombbal választhatod ki a saját gépeden lévő képfájlokból.
A naplódat vezetheted titkosan és mások számára is olvashatóan is.
Ha publikussá teszed a naplót, akkor azt mindenki láthatja és hozzá is szólhat bejegyzéseidhez. A mentés gombbal rögzítheted bejegyzésed.
Ahogy mások a te naplódhoz, természetesen úgy te is hozzá tudsz szólni mások publikus naplójához.
Esetlegesen, neked nem tetsző hozzászólásokat törölheted a naplódból, vagy lehetőséged van a felhasználót véglegesen kizárni a hozzászólók közül. Ezekről a törlésekről a hozzászóló nem kap üzenetet.

1.7.) Kedvenceim
Ez alatt a menüpont alatt gyűjtheted össze kedvenc cikkeidet, cikkíróidat.
Amennyiben találtál oldalainkon egy-egy jó történetet, akkor a cikk oldalán a „Funkciók” címke alatt található „Kedvenc cikkekhez” gombbal adhatod hozzá a kedvenceidhez azt.
A cikk végén a „Kedvenc cikkíróhoz” gombbal pedig, mint cikkírót adhatod a kedvenceidhez.

1.8.) Üzeneteim
Ha új üzeneted van az utolsó bejelentkezésed óta, akkor az „Üzeneteim” menü sárgára vált. Ha belépsz a menübe, akkor bejelölheted milyen típusú értesítést szeretnél kapni a jövőben. Az „Értesítés új eseményeimről” bepipálása esetén, értesítést kapsz, ha írásaidhoz valaki hozzászólt, vagy válaszolt azokra. Az „E-mail üzenet küldése új rendszerüzenet esetén” bepipálása után a rendszerüzeneteket elküldjük a megadott e-mail címedre.
Továbbá a menüpont alatt láthatod az új üzeneteidet. Üzenetekre kattintva megnézheted azok tartalmát. Törlés, az üzenet mögötti jelölő négyzet bepipálásával -esetleg mind kijelölésével- és a törlés gombra nyomva történhet.
A "váltás az elküldött üzenetekre" gomb segítségével láthatod az elküldött leveleidet, visszaváltás a "váltás a beérkezett üzenetekre" gombbal történhet!

1.9.) Kérdezd a férfit
Ha nő vagy, akkor feltehetsz kérdéseket a férfiaknak. Kérdés feltevéshez kattints az „Új kérdés” gombra.
Ha új kérdést tett fel valaki, akkor a férfiak oldalain aktív sárga lesz a „Kérdezd a férfit” menü. Ez jelzi nekik, hogy új kérdést tett fel valamelyik női felhasználónk. Ők a válaszolok gombra kattintás után tudnak neked válaszolni. (Nem megválaszolt kérdések, "Válaszolok": bordó alapon sárgás betűk, megválaszolt kérdések, "Válaszok": halvány háttérben bordó betűk).
Kérdésedet felteheted publikusan és nem. Ha publikus, akkor mindenki látja a kérdéseket és a válaszokat is (a kérdésfeltevő nevét nem, de a válaszadó nevét igen). Amennyiben egy kérdést nem publikusan teszel fel, akkor arra csak te fogsz választ kapni. A többi felhasználónk még (a nők se) a kérdésedet se láthatja!
Saját kérdéseidre a neked nem tetsző válaszokat törölheted. Ezekről a törlésekről a válaszoló nem kap üzenetet.
A kérdéseket a jobb felső sarokban lévő „Kérdések rendezése”-vel, dátum, válaszok száma és legfrissebb válaszok szerint rendezheted.

1.10.) Szavazások
A feleségek.hu oldalakon felhasználóink által javasolt szavazásokra lehet szavaznotok. (Elérés: a szavazások menüből az "új szavazás javaslat" gombbal.) Ezeket a javaslatokat az adminisztrátorok bírálják el és engedélyezik, esetleg időkorlátot állítanak fel hozzájuk. A szavzások kérésénél lehetőséged van egy-egy szavazást mindenkinek és csak nőknek kiírni. A „Szavazások” menü alatt megnézheted az összes szavazást.
Szavazni a kérdés/válasz előtti „rádiógomb” bekattintásával, majd a „Szavazok” gomb megnyomásával tudsz.
Egy kiírt szavazásra csak egyszer tudsz szavazni.
A szavazások eredményét az „Eredmény” gombbal nézheted meg.
A szavazásokat a jobb felső sarokba lévő „Szavazások rendezése” szerint állíthatod idő, szavazatszám és friss szavazatok sorrendjébe.
Lezárult szavazásokat csak nézni lehet, szavazni rájuk már nem.

1.11.) Pontverseny
A feleségek.hu oldalain női tagjainknak havi pontversenyt írunk ki. 2011-től kezdődően a hónap végéig -az adott hónapban-, legalább három írást a fő oldalainkra (nem klubcikk) publikáló hölgy tagjaink írásainak átlagát figyeljük. A győztes a hónap végén a legmagasabb átlagpontszámú írónk lesz. A pontverseny nyertesei a „Pontverseny” oldalon megjelölt ajándékban részesülnek.
(A cikkek külön-külön pontszámítása az 1.19. pontnak megfelelően történik!)

1.12.) Tartalomjegyzék
A tartalomjegyzék egy felsorolás szerű lista, az oldalon található témakörökről és rovatokról. Az altémakörök mellett láthatod az egyes altémákban, rovatokban megírt történetek számát. A kiválasztott rovatra kattintva blokkszerűen megnyílnak a témában lévő cikkek betekintő képei.

1.13.) Cikkek rendezése, keresés
Az oldalunk történeteit általában (főoldal, adatlap, írásaim, naplóm, kedvenceim, értesítéseim, pontverseny és tartalomjegyzék) a jobb felső sarokban lévő „Cikkek rendezése”-vel, dátum, látogatottság és értékelés szerint rendezheted. Ha ezt a funkciót használod, akkor a főoldalról az összes cikket rendezheted, egy rovat oldalról a rovatban lévő cikkeket lehet rendezned a felkínáltak szerint.
A „keresés” lehetőségével akkor élj, ha valamilyen szóra szeretnél rákeresni történeteinkben. Kereséskor tudsz az összes cikkben, rovatokban keresni és tudsz csak a cikkek címei közt keresgélni.

1.14.) A rovatok cikkoldalai (blokkos nézet)
A "Témakörök" felirat altt vannak felsorolva az oldl fő témái. Ha a "Támakörök" feliratra kattintasz, akkor az összes cikk megjelenik "blokkos" nézetben. Ha egy témakör alatt egy rovatra kattintasz, akkor a cikkek blokkos előnézeti képei jelennek meg . Ez a blokkos nézet még különböző szűréseknél is előjöhet.
Az egyes cikkek blokkos nézetében felül jelöljük a megírás dátumát, és a tartalom minősítését (ha eltér az átlagos cikkektől, pl: pornográf, vagy promóciós), valamint, hogy van-e a cikkhez kép feltöltve (gémkapocs piktogram). Alul jelöljük a cikk értékelését (csillag piktogramok), hányan olvasták az adott cikket (szem piktogram), hányan pontozták (csillag piktogram) és hányan szóltak hozzá (gondolat piktogram).
A blokk jobb oldalán egy-egy le és fel nyilacska van, amivel a cikkekbe lehet beleolvasni. A beleolvasás végén „Folytatáshoz kattints a cikkre” szöveg jelenik meg, ami azt jelzi, hogy ha tovább akarod olvasni a cikket, akkor arra rá kell kattintanod!

1.15.) Cikkoldal
Itt olvashatod el a történeteket teljes hosszában.
A „Funkció” címke alatt a „Cikk módosítása”, „Hozzászólások”, „Kedvenc cikkekhez”, „Nyomtatás” és „Küldés e-mailben” gombok találhatók.
Ha nem szóltak hozzá, akkor tudod módosítani a saját cikkedet. Innen is meg tudod nézni a hozzászólásokat. Ha tetszett egy cikk, akkor hozzáadhatod a kedvenceidhez, vagy kinyomtathatod, esetleg elküldheted e-mailben egy ismerősödnek.
A „Képek” címke a feltöltött képeidet mutatja. Ha több képed is van (maximum 5), akkor a kép alatti kis számra kattintva válthat azok között. Egy képet kinagyítani, egy képre kattintással lehet.
A képek alatt a „Szavazás” címke jelenik meg. Itt tetszésed szerint szavazhatsz. Egy már általad „leszavazott” szavazásra már nem tudsz szavazni, csak az eredményt láthatod.
Ezen az oldalon láthatod a cikkajánlónkat. Az egyes cikkekre kattintva, rájuk is ugorhatsz.
A cikkoldalon értékelheted a cikket. A cikkek alatti csilagokon az egeret mozgatva sárgíthatod be az általad gondolt számú csillagot. Legjobb az 5 csillag, legrosszabb az 1.
A cikkek alatt tudsz hozzászólni azokhoz. Küldés gombbal aktiválhatod hozzászólásodat.

1.16.) Új cikk írása, cikkfeltöltése
Új cikket az altéma oldalakról, az adott témákhoz tölthetsz fel, a jobb felső sarokban lévő „Új cikk feltöltése” gombbal.
A „Cikk feltöltés”-nél alapból azt a rovatot kínáljuk fel, ahol épp tartózkodsz, de ezt megváltoztathatod, ha mégsem oda szeretnéd tenni a történetedet.
A cikkednek adj címet.
A bevezető legyen a történeted rövid előzetese (maximum 255 karakter).
A történetednek legalább 1000 karakternek kell lennie. Kérjük, hogy a legyen tanulságos más feleségeknek is.
A megírtakhoz maximum 5 képet tölthetsz fel. A képet a „Tallózás” gombbal választhatod ki a saját gépeden lévő képfájlokból.
Amennyiben valamilyen szűrést szeretnél alkalmazni, hogy ki olvashatja, értékelheti és ki szólhasson hozzá a cikkedhez, ezt kiválaszthatod.
Ha a cikkedet pornográfnak találod, kérjük jelöld be. Amennyiben egy cikk erősen promóciós tartalmú, akkor azt jelezd a moderátorok felé.
A cikkednél lehetőséged van bejelölni, hogy megjelenjen a nick neved, vagy ne!
A cikkedet a „publikálom” gombbal véglegesítheted.

1.17.) Cikk módosítása, törlése
Egy cikkedet a cikkoldalról tudod módosítani. Természetesen a módosítást csak a szerző teheti meg. Utólag szabadon 2 hétig javíthatsz a cikkeden, illeszthetsz be képeket, ezután a Tündér engedélyét kell kérned a módosításhoz. A feleségek.hu weboldalainkon található tartalom – az oda való feltöltéssel, a **kivételektől eltekintve– a Proconer Informatika Kft. – mint kiadó – szellemi jogtulajdona, annak törléséhez az ő engedélye szükséges.

1.18.) Piszkozataim
Egy cikket nem feltétlen kell befejezned azonnal. Mivel oldalainkon tiltva van a beillesztés, így lehetőséget biztosítunk, hogy piszkozatokat készíts. A piszkozataidat az új cikk írása alatt a "mentés piszkozatként" gombbal teheted át a piszkozataid közé. A piszkozatokat az "Írásaim" menü alatt találhatod meg. Egy már megkezdett írást a piszkozatokból az írásra kattintva, majd a "cikk folytatás" gomb segítségével tudsz tovább szerkeszteni!

1.19.) Pontozás, toplisták
A cikkoldalon a cikkek elolvasása után –ha még nem pontoztad– pontozhatod az egyes cikkeket. A cikk alján lévő besárgult csillagok jelentik a cikk eddigi értékét, és a mellette lévő szám a rá leadott szavazatok számát.
A cikkek alján lévő szürke csillagok fölé víve az egeret és azt mozgatva változathatod a csillagok színét narancssárgára. Ahány csillagot akarsz adni a történetnek (5 a legjobb), annyit színezz át és ott nyomd meg az egered bal gombját, ahol az értéket megfelelőnek találod.
A blokkos nézet oldalon a cikkek alján találhatod a cikked átlagértékelését, pontszámát. Ha az egeret egy ideig rajta hagyod a csillagokon, akkor megjelenik számmal kiírva is az eredményed. Ez az eredmény számít a havi pontversenybe és a "Cikk pontozási toplista" eredményeibe is.
A számítás figyelembe veszi a pontozó felhasználók által adott átlagpontot 1-5-ig, és plusz maximum 1 ponttal jutalmazza 1/3 - 1/3 - 1/3 részben a látogatottságot (max 200db = 0,33pont), hozzászólók számát (max 30db = 0,33pon), és pontózók számát (max 30db = 0,33pont).
Az oldalon 4 féle toplista működik:
Abszolút cikk olvasottsági toplista
Az egyes írók összes művének összesített olvasottsága.
Relatív cikk olvasottsági toplista
Az egyes írok olvasottsága, elosztva az írásaik számával.
Cikk pontozási toplista
Az írók összes cikkének átlagpontszáma.
Napló olvasottsági toplista
A naplóírók minden naplóbejegyzésének összesített nézőszáma.

1.20.) Hozzászólások
Hozzászólásokat a cikkoldalon (korlátozva a naplónál is) tehetsz az egyes írásokhoz. A hozzászólásokra lehet válaszolni és meg lehet nézni a lefolytatott bárbeszédet. A párbeszédeknél meg lehet nézni, hogy mire volt válasz a hozzászólás. A válasz erre mező végén a lefele néző kis háromszögre kattintva lenyílik az előző hozzászólás.
A nem odaillő hozzászólást jelentheted a moderátornak, a hozzászólás jobb felső sarkában lévő gomb segítségével. Ha rákattintasz a „Jelentem a moderátornak” gombra, akkor ott rövid leírást is küldhetsz a moderátor fele, hogy mi a probléma az adott hozzászólással.
Hozzászólásokat 2018 eleje óta nem engedélyezi az oldal.

1.21.) Jelentem a moderátornak
Egy nem az oldalunkra illő cikket jelenthetsz a moderátornak, a cikkoldalon lévő „Funkciók” címkében lévő „Jelentem a moderátornak” gombbal. A gombra kattintás után egy rövid leírást kell küldened a moderátornak, hogy mi a probléma az adott cikkel. Ugyanígy a hozzászólásoknál is küldhetsz jelzést egy-egy rossz hozzászólásról a moderátorunknak.

1.22.) Javaslataim
A bal alsó sarokban lévő „Javaslataim”-ra kattintva teheted meg az oldallal kapcsolatos javaslataidat.
Felvetheted, hogy legyen új témakör.
Kérheted, hogy rakjunk be új rovatot valamelyik témakör alá.
Indításra tehetsz javaslatot egy-egy szavazásra az adminoknak. Itt kiválaszthatod, hogy azt hol szeretnéd megjeleníteni és milyen kérdésekre várod a válaszokat?
Továbbá, ha akármi más ötleted van az oldallal kapcsolatban, akkor az „egyéb” helyen írhatod meg nekünk és a „Küldés” gombbal tudod az adminjainknak elküldeni azt.

1.23.) Impresszum
Itt találhatod meg az oldal szerzőit, találhatod meg cégünk címét, elérhetőségeit. Leírjuk a szerzők jogait, a felhasználási feltételeket és az adatvédelmi nyilatkozatunkat.

1.24.) Médiaajánlat
A médiaajánlatunkban nézheted meg, hogy milyen hirdetési lehetőségeid vannak. Kiválaszthatod hol, melyik rovatban, és mennyi ideig szeretnél nálunk hirdetni. Itt kaphatsz ajánlatot és itt rendelheted meg tőlünk a hirdetési helyeidet.

1.25.) Promóciós cikk
Azok a cikkek, amelyek jelölten (blokkos nézet, jobb felső sarok, zöld jelölés) promóciós írást tartalmaznak. Ha írásodat promóciósnak minősíted, jelezd a moderátoroknak!

1.26.) Pornográf cikk
Azok a cikkek, amelyek jelölten (blokkos nézet, jobb felső sarok, piros jelölés) pornográf írást tartalmaznak. Ha írásodat pornográfnak minősíted, jelőld be a cikked végén lévő rádió gombbal!

1.27.) Kedvenc videóink
Ebbe rovatba rakjuk be kedvenc videóitokat, valamint innen küldhettek barátaitoknak poénos mosolyogtató e-maileket. Amennyiben valami érdekes mások számára is publikálható videóra találsz, küldd el a "javasolj videót" gombbal. Illesztd be a lenyíló ablakba a videó linkjét, vagy embed-jét és kattints a "küldés" gombra!

1.28.) Klubok
A "Klubok" menüpont alatt mindenki létrehozhat, alapíthat saját klubokat. A felhasználó saját klubjaiban klubcikkekekt tölthet fel, hozzászólhat mások cikkeihez, írhat az üzenőfalra. Az itt megjelent írások, csak a saját klubtagoknak lesznek láthatók!
Az alapító kezelheti saját klubtagjait, mint fő admin, admin jogot adhat klubon belül másoknak, meghívhat a klubba másokat, és elfogadhat jelentkezéseket, továbbá törölhet klubtagokat a klubból!

1.29.) Csevegő
A "Csevegő" menüpont alatt, megnyithatod a közös csevegőt. Ott online tudsz másokkal társalogni, csetelni.
A küldés sorban lehet az üzeneteidet beírni, és a "küldés" gombbal tudod az üzenetedet felrakni a közös üzenőfalra. Az üzenőfal mellett vannak azok, akik (nem rejtve) be vannak jelentkezve. A csevegőbe bejelentkezett felhasználókra kattintva, megjelenik egy sárga ablak, amiből el tudsz jutni az egyes felhasználók adatlapjára, meghívhatod őket csevegésre (ekkor ipos lesz a meghívott felhasználó "csevegő" menüje), vagy privát csevegést tudsz velük kezdeményezni. A pivát csevegés a közös csevegő ablak alatt nyílik meg. Ott egymás alatt vannak azok a felhsználók, akikkel privát csevegésben vagy. Váltani a nevükre való kattintással lehet, törölni a törlés gombbal, bezárás a bezárás gombbal törénik.

1.31.) Bal oldali fülek, görgető gombok, tabuláló gombok
A „kedvencekhez” füllel a kedvencekhez adhatod hozzá az oldalunkat.
Az „ajánlom az oldalt” füllel tudod barátaidnak javasolni oldalainkat.
Az "üzenem a Tündérnek" fül ad lehetőséget, hogy közvetlen üzenj Tündérnek!
A "Segítség" gombra kattintva az adott oldalhoz lévő leírásra ugorhatsz.
A „vissza” gomb az oldalaokról való visszaugrást segíti.
A blokkos nézetű cikkek jobb oldalán le és fel (cikkben előre/hátra) nyilacskákkal tudsz mozogni.
A főoldalon a „Lapozgató” jobb szélén pluszba találhatsz egyegy tabuláló gombot, amivel az események között laponként tudsz lapozni.

1.32.) E-könyv
Az e-könyvre vonatkozó teljes impresszumot megtekintheted a http://www.felesegek.hu/ebook/impresszum felületen.

1.33.) Felhasználói minősítési rendszer
A rendszer a felhasználóink által alacsonyan minősített (renitens) tagjaink hozzászólásait, naplóit és a nyílt cseten való megjelenését szűri. A cikkekre a felhasználó minősítési rendszer nem vonatkozik, azok attól függetlenül szabadon megjelennek!
- A saját tolerancia szint állítása (0-10-ig)
Ezt az adatlapon, a szerkesztésben a "tolerancia szintem"-nél állíthatjuk: http://www.felesegek.hu/adatlap-szerkesztes
0-ával kikapcsoljuk a tolerancia rendszert, mindent és mindenkit "lát" a felhasználó, de senkit nem értékelhet, saját értékelését se látja; őt értékelhetik!
1-essel mindent és mindenkit "lát", másokat értékelhet ("bigbrother" üzemmód)
2-4-ig alacsonyra állított a tűrési szint
5-ös az átlagos, egyben ajánlott szint!
az afeletti, 6-10-es szint az, amikor erős szűrésre van állítva a rendszer.
A tolerancia szint akármikor újra módosítható!

- Saját átlag toleranciaérték megtekintése
(5 csillag felett jó, az alatt nem megfelelőre értékeltek téged a felhasználók.)
http://www.felesegek.hu/felhasznalo-adatlap
- Más felhasználók értékelése
Nem kötelező minden felhasználót értékelni. Alaphelyzetben a rendszer mindenkinek (új regisztrációkor is) megelőlegez egy 7-es toleranciaértéket. Ha ettől el akarunk térni, akkor pontozzuk a felhasználót az adatlapján keresztül a "Saját értékelésem" csillagokkal! Az értékelés fokozatai: 1-es: inkorrekt; 2-es: renitens; 3-as: nem vállalható; 4-es: szint alatti; 5-ös:megfelelő; 6-os: rendes; 7-es: korrekt; 8-as: felelősségteljes; 9-es: nagyon jó; 10-es: kiváló; Az értékelésed tetszőlegesen akármikor újra módosítható!
- A "tűréshatár" alatti felhasználók megtekintése
Azoknak a felhasználóknak a listáját, akiket a többi felhasználó vagy éppen Ön leminősített, esetleg nem kívánja a megnyilvánulásait (naplóját, hozzászólásait és csetelését) látni, a "Kedvenceim" menü alatt, a "Toleranciaszintem alatti felhasználók" gomb megnyomásával nézhető meg: http://www.felesegek.hu/toleranciaszint-alatti-felhasznalok
-A bejelentkezés nélküli olvasóink az 5-ösre vagy az afelettire minősített felhasználóink naplóit, hozzászólásait láthatják (a csetet bejelentkezés nélkül nem jelenik meg).
-Alapbeállítás a toleranciaszintre: 5-ös!
-A saját értékelés felülírja a többiek átlagértékelését. Akit személyesen értékel, annak a "láthatósága/nem-láthatósága", az Ön saját értékelésétől függ (így tudjuk az olyanokat "láthatatlanná" tenni, akikek csetelését, naplóját, hozzászólásait nem akarjuk nézegetni; vagy fordítva, ha látni szeretnénk a közösség "ítéletével" szemben).
-A felhasználó minősítés teljesen anonim, tehát akit minősítünk, nem tudja visszakövetni, hogy hogyan pontoztuk.
-A beállításaid a felhasználónevedhez kötődnek.
-Privát csetelést tudunk folytatni azzal a felhasználóval is, aki egyébként leminősített bennünket.
-A "Naplóink" menünél nem megjelenő naplóbejegyzést, a felhasználó adatlapján keresztül -felhasználó naplója-, meg tudjuk nézni.

2.) A felhasználók magatartása:
A feleségek.hu szolgáltatásait igénybevevő, mindenki, aki saját regisztrált felhasználónévvel és jelszóval rendelkezik, vagy aki csak ideiglenes felhasználóként igénybe vesz valamely az oldalon működő szolgáltatást!
A továbbiakban a szolgáltatást igénybevevőket közösen, röviden felhasználóknak nevezzük, valamint megkülönböztetve regisztrált felhasználónak nevezzük a felhasználónévvel rendelkező felhasználókat és ideiglenes felhasználók megnevezést használunk a nem regisztrált oldalhasználók megkülönböztetésére, ha szükséges.
A felhasználók ráutaló magatartásukkal elfogadják a felhasználási feltételeinket és az adatvédelmi szabályzatunkat (nyilatkozatunkat).
A feleségek.hu oldalait csak 18 éves kort betöltött felhasználó veheti igénybe! Ezt a nyitó lapon való átlépéssel kell igazolni!
A regisztrált felhasználó felelős minden olyan aktivitásért, amely saját regisztrált neve alatt a rendszerben történik. Ő felelős a jelszava biztonságáért.
Az ideiglenes felhasználó felelős minden olyan aktivitásért, amelyet az IP címéről indít és ez a rendszerben generálódik.
A felhasználó nem használhatja a feleségek.hu oldalakat illegális tevékenységre.
A feleségek.hu oldalakon a felhasználók által közzétett adatok megbízhatóságával, hitelességével, minőségével kapcsolatban a feleségek.hu oldalak üzemeltetője semmifajta kontrollt nem végeznek, így azért felelősséget nem vállal, az elhelyezett információkból következő esetleges káreseményekért kizárólag a felhasználó felelős!
A felhasználó nem tölthet fel jogtalanul, nem tulajdonát képező tartalmakat, olyan anyagokat, amelyek közléséhez nincs joga.
A felhasználó minden olyan tartalomért -legyen az szöveg, kép, hang, film, egyéb adattartalom- felelősséggel tartozik, amit a feleségek.hu oldalakra feltölt.
A felhasználó nem tehet hozzáférhetővé olyan tartalmat, amely szerzői jogot, kereskedelmi titkot, szabadalmat, védjegyet vagy bármely tulajdonosi jogot sérthet.
A feleségek.hu-n keresztül a jogtulajdonos engedélye nélkül -vagy itt a szabályzatban külön kiemelt helyeken kívül- tilos feltölteni, publikálni, hozzáférhetővé tenni nem engedélyezett reklámtartalmakat, promóciós anyagokat, tilos a cikkekben nevesíteni cégeket, weboldalakat, linkeket, megadni elérhetőségeket! Kivétel, ha a megnevezett cégek a cikk kiegészítő elemeiként vannak jelen, az írás nem irányul azok reklámozására! Kétes esetben az író köteles a cikk moderálására felkérni az oldal moderátorait.
Tilos a feleségek.hu szolgáltatásait, szervereit támadni, feltörni, az adataiban kémkedni, onnan adatokat gyűjteni.
A felhasználó a feleségek.hu publikus szolgáltatásain, lehetőségein kívül nem módosíthatja semmilyen formában a feleségek.hu oldalain megjelenő tartalmakat.
A felhasználó semmilyen formában nem használhatja a feleségek.hu adatbázisát, csak a jogtulajdonos, a Proconer Informatika Kft. írásos hozzájárulásával.
A felhasználó nem küldhet kéretlen leveleket más feleségek.hu felhasználónak.
A felhasználó nem tölthet, illetve közvetíthet a feleségek.hu szolgáltatásain keresztül vírust, vagy más kártékony kódokat, nem publikálhat, illetve semmilyen formában ne tehet hozzáférhetővé olyan tartalmakat, amelyek számítógépes vírust, vagy bármilyen más kártékony számítógépes kódot tartalmaznak. Nem tölthetnek fel hardver, vagy telekommunikációs eszköz teljesítményét csökkentő szoftvereket.
A feleségek.hu oldalakról tilos spameket, levélszemetet, lánclevelet, piramis játékokat indítani.
A feleségek.hu oldalt tilos pénzmosásra alkalmas tevékenységre, vagy rendszeres pénzforgalmi közvetítő tevékenységre használni.
Tilos a Feleségek.hu oldalon keresztül indított kérelmezés, kivéve ha azt a feleségek.hu indította el.
Tilos más felhasználók akadályoztatása, korlátozása.
A felhasználó nem inzultálhat, nem sérthet meg más felhasználókat.
A felhasználó nem tölthet fel mások jogait sértő, uszító, gyűlöletkeltő, fajilag-, etnikailag-, illetve más módon kifogásolható anyagot.
A feleségek.hu-t használók mások betegségére, fogyatékosságára, mentális vagy testi hiányosságra utaló gúnyos, ironikus cikkeket nem publikálhatnak, azt az oldalról eltávolítjuk.
A felhasználó nem használhatja az feleségek.hu-t mások sértegetésére, fenyegetésére, rágalmazására.
A felhasználók nem használhatnak vulgáris, vagy obszcén kifejezéseket az oldalakon, kivéve ha az a tartalomba elengedhetetlenül illeszkedően fontos. Ebben az esetben a felhasználó köteles a cikkét "pornográf" cimkével jelölni!
A feleségek.hu oldalakon tilos olyan tartalmakat megjeleníteni, amik a kisebbségeket bármilyen formában sérthetik.
A felhasználó nem személyesítheti, félrevezethetően nem jelenítheti meg magát, mint az oldal képviselője, rendszergazdája, de nem írhat, "szólalhat" meg más nevében sem.
Kifejezetten tilos hivatalos személy sértegetése.
Kifejezetten tilos nem élő, vagy történelmi személyiségek sértegetése.
Tilos önkényuralmi jelképek, tartalmak megjelenítése.
A feleségek.hu oldalak felhasználóinak kötelességük megismerni az adatvédelmi nyilatkozatunkat és csak annak ismeretében, elfogadása esetén használni oldalainkat.
A felhasználó tudomásul veszi, hogy ha a rendszer felhasználási feltételeit, vagy egyéb jogszabályt megsért, akkor a feleségek.hu - a domain regisztrátorokon keresztül - kiadhatja adatait, ip címét az illetékes hatóságoknak.
A feleségek.hu, vagy aloldalai képviseletére az oldal mindenkori jogtulajdonosa jogosult!
A felhasználó a feleségek.hu használata során nem sértheti meg a Magyar Köztársaság érvényben lévő jogszabályait.
A felhasználó a felhasználási feltételek be nem tartásából eredő károkért, mindennemű általa direkt, vagy indirekt az oldalakon keresztül indított, vagy gerjesztett jogvitáért teljes felelősséggel tartozik.
A felhasználó az itt nem szabályozott, de a Magyar Köztársaság törvényeibe ütköző megnyilvánulásáért, magatartásért, elkövetett egyéb törvénytelen cselekedetért teljes felelősséggel tartozik!

3.) Az feleségek.hu marketing-kommunikációs magatartása:
A feleségek.hu nem küld marketing körleveleket!

Adatvédelmi nyilatkozat

1.) Általános:
A feleségek.hu oldalakon nagyon fontosnak tartjuk, hogy a rendelkezésünkre bocsátott személyes adatokat védjük, az oldalt használók önrendelkezési jogait ne sértsük meg. Fontosnak tartjuk, hogy a vonatkozó, hatályos jogszabályokat maximálisan betartsuk! A szabályzatunkban, felhasználási feltételekben tájékoztatjuk az oldalaink látogatóit, hogy adataikat milyen módon és formában őrizzük meg, használjuk fel. Kiemelten figyelünk arra, hogy a felhasználóink által írt cikkeinkben, hozzászólásokban, fórumainkban a megnevezettek, megnevezett cégek jogait, ne sértsük, ne sértsék. Lehetőségeinkhez mérten figyeljük, hogy hivatalos anyagok, tartalmak lehetőleg csak engedéllyel kerüljenek fel oldalainkra. Amennyiben azok mégis tudtunk nélkül felkerülnek, a jogtulajdonosok kérésére azt azonnal levesszük. Az oldalon a felhasználóink által írt, közölt negatív véleményekért –abból eredő károkért– felelősséget nem vállalunk, azért minden esetben a közlő –felhasználó– a felelős! Jogvita esetén, minden esetben elsődlegességgel a korrekt, a felek –felhasználó és sértett– közti megegyezést preferáljuk, segítjük!
Az oldal üzemeltető fenntartja a jogot arra vonatkozóan, hogy technikai vagy egyéb okokból a szolgáltatását, vagy annak egy részét, esetleg felhasználókat korlátozza, vagy felfüggessze, esetleg személy szerint véglegesen kitiltsa!
A továbbiakban a szolgáltatást nyújtók, oldaltulajdonosok, valamint a felhasználók egyaránt elismerik a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság, illetve a Szegedi Törvényszék kizárólagos illetékességét! A felhasználási feltételeink megváltoztatásának jogát fenntartjuk, ezen oldalon folyamatosan frissen tartjuk, a változtatásokról a regisztrált felhasználókat a weboldalon lévő fiókjukon keresztül - és a bejelentkezéskor felugró pop up ablakon keresztül is értesítjük! Ha egy változtatás egy-egy felhasználót negatívan érint, akkor ő a feltételeket nem köteles elfogani, rá a szerződéskötéskor fennáló állapot marad érvényes! Nem elfogadás esetén, a felhasználónak 1/2 éven belül kell jelezni kifogását. A nem jelzett kifogás esetén a felhasználóra, minden esetben az új szabályok érvényesek!

2.) Elvi gyakorlatunk:
Az általános elvek mellett mindent megteszünk azért, hogy ha egy magánszemély, vagy egy-egy cég sérelmezi adatainak kezelését, vagy akármilyen kifogásuk lenne, a megjelent tartalommal kapcsolatban, vagy esetleg személyes, vagy más jogaiban sértőnek érezi(k) az oldalunkon megjelent tartalmat, akkor törekszünk a sérelmezett dolgokat békés keretek között letárgyalni, rendezni! Panaszokat a panasz@felesegek.hu e-mail címen tehetik meg. Kérésre minden esetben részletes választ küldünk! Jelen elveink, szabályok kialakításánál figyelembe vettük a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvényt, az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló 1998. évi VI. törvényt, az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvényt, 226/2003. (XII. 13.) Korm. rendelet az elektronikus hírközlési szolgáltató adatkezelésének különös feltételeiről, az elektronikus hírközlési szolgáltatások adatbiztonságáról, valamint az azonosító kijelzés és hívásátirányítás szabályairól, továbbá az elektronikus kereskedelemről szóló 2001. évi CVIII. Törvényt, a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének a tartalomszolgáltatásra vonatkozó működési, etikai és eljárási szabályzatát, különös tekintettel a személyes adatok és információk kezeléséről és védelméről szóló 2. számú mellékletre. Figyelembe vettük az Online Privacy Alliance ajánlásait: http://www.privacyalliance.org, továbbá az adatvédelmi szabályzat figyelembe veszi 2011. évi CXII. törvényt az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról, valamint a Privacy Policy Online Service ajánlásait, és kiterjed az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete alapján a személyes adatok kezelésre.

3.) Fogalmak:
3.1. Adatkezelés
a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés.
3.2. Adatkezelő  
az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja.
3.3. Adatfeldolgozás        
Az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik.               
3.4. Adatfeldolgozó          
az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel.        
3.5. Személyes adat         
azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható.
3.6. Érintett          
az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható.
3.7. Az érintett hozzájárulása    
az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez.
3.8. Az adatkezelés korlátozása
a tárolt személyes adatok megjelölése jövőbeli kezelésük korlátozása céljából;
3.9. Adatcsoport              
Adatok, (azaz tények, koncepciók vagy utasítások formalizált megjelenítése, rögzített jelsorozat, beszéd vagy technikai eszközökkel történő közlés, értelmezés és feldolgozás számára. Jelen Szabályzatban írásban vagy elektronikus úton készített – bármilyen adathordozón tárolt – szöveg, számadatsor, tény, információ, vázlat, grafikon, kép és ábra) és adatkörök összefoglaló elnevezése, általában nyilvántartási funkció alapján.   
3.10. Adatállomány          
Az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége.       
3.11. Adathordozó            
Az adat fizikai megjelenési formája, tárolási helye, ide értve az iratokat is.        
3.12. Adat igénylő             
Az személy, aki a társaság szerződött partnerénél jogosultsággal rendelkezik, a társaság logisztikai rendszerében nevesített rendszergazdai joggal nevesített felhasználó, belső rendszerfelügyelő, az adott cég vezetője, vagy a cég vezetője megbízásából rendelkezhet az adatatok kezelésével, helyesbítésével, törlésével vagy zárolásával kapcsolatban, és kérelmet nyújt be a társasághoz.           
3.13. Adat karbantartó    
a Társaság, azon munkavállalója, aki az adatok kezelését végző infrastruktúrát működésben tartja, vagy a hibákat kijavítja, fejleszti – a rendszerben szereplő adatok tartami vizsgálata nélkül.      
3.14. Adatkör       
Az adatfajták nevesített felsorolása. A felhasználás szempontjából funkcionálisan összetartozó üzleti adatok, azaz olyan halmaz, amely logikai szinten egységesen kezelhető, illetve kezelendő és a halmaz elemeinek védelmi igénye közel egy szinten van. (pl.: napi elszámolási rendszer adatok, készpénz átutalási adatok, stb.)    
3.15. Adatmegsemmisítés            
Az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése.     
3.16. Adattörlés  
Az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges.            
3.17. Adattovábbítás        
Az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele.     
3.18. Adatzárolás               
Az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából.               
3.19. Álnevesítés               
a személyes adatok olyan módon történő kezelése, amelynek következtében további információk felhasználása nélkül többé már nem állapítható meg, hogy a személyes adat mely konkrét természetes személyre vonatkozik, feltéve hogy az ilyen további információt külön tárolják, és technikai és szervezési intézkedések megtételével biztosított, hogy azonosított vagy azonosítható természetes személyekhez ezt a személyes adatot nem lehet kapcsolni.   
3.20. Anonimizálás           
Olyan technikai eljárás, amely biztosítja az érintett és az adat közötti kapcsolat helyreállítási lehetőségének végleges kizárását.           
3.21. Kitiltás         
Az üzemeltető cég vezetője által meghatározott személy, az általa meghatározott időponttól való rendszerből való kizárása.                
3.22. Profilalkotás             
személyes adatok automatizált kezelésének bármely olyan formája, amelynek során a személyes adatokat valamely természetes személyhez fűződő bizonyos személyes jellemzők értékelésére, különösen a munkahelyi teljesítményhez, gazdasági helyzethez, egészségi állapothoz, személyes preferenciákhoz, érdeklődéshez, megbízhatósághoz, viselkedéshez, tartózkodási helyhez vagy mozgáshoz kapcsolódó jellemzők elemzésére vagy előrejelzésére használják.               
3.23. Különleges adat      
a faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, érdekképviseleti szervezeti tagságra, a szexuális életre vonatkozó személyes adat. Az egészségi állapotra, a kórós szenvedélyre vonatkozó személyes adat, valamint a bűnügyi személyes adat.      
3.24. Genetikai adat         
egy természetes személy örökölt vagy szerzett genetikai jellemzőire vonatkozó minden olyan személyes adat, amely az adott személy fiziológiájára vagy egészségi állapotára vonatkozó egyedi információt hordoz, és amely elsősorban az említett természetes személyből vett biológiai minta elemzéséből ered.          
3.25. Biometrikus adat    
egy természetes személy testi, fiziológiai vagy viselkedési jellemzőire vonatkozó minden olyan sajátos technikai eljárásokkal nyert személyes adat, amely lehetővé teszi vagy megerősíti a természetes személy egyedi azonosítását, ilyen például az arckép vagy a daktiloszkópiai adat.  
3.26. Egészségügyi adat  
egy természetes személy testi vagy pszichikai egészségi állapotára vonatkozó személyes adat, ideértve a természetes személy számára nyújtott egészségügyi szolgáltatásokra vonatkozó olyan adatot is, amely információt hordoz a természetes személy egészségi állapotáról.     
3.27. Nyilvános adat         
Minden olyan tény, adat, információ, amelyek bárki számára hozzáférhetők. Személyes adat nyilvánosságáról kizárólag törvény rendelkezhet.                
3.28. Tiltakozás   
Az érintett nyilatkozata, amellyel adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri.    
3.29. Nyilvántartási rendszer       
a személyes adatok bármely módon – centralizált, decentralizált vagy funkcionális vagy földrajzi szempontok szerint – tagolt állománya, amely meghatározott ismérvek alapján hozzáférhető.
3.30. Címzett       
az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e. Azon közhatalmi szervek, amelyek egy egyedi vizsgálat keretében az uniós vagy a tagállami joggal összhangban férhetnek hozzá személyes adatokhoz, nem minősülnek címzettnek; az említett adatok e közhatalmi szervek általi kezelése meg kell, hogy feleljen az adatkezelés céljainak megfelelően az alkalmazandó adatvédelmi szabályoknak.         
3.31. Harmadik fél            
az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak.          
3.32. Tevékenységi központ         
a.) Az egynél több tagállamban tevékenységi hellyel rendelkező adatkezelő esetében az Unión belüli központi ügyvitelének helye, ha azonban a személyes adatok kezelésének céljaira és eszközeire vonatkozó döntéseket az adatkezelő egy Unión belüli másik tevékenységi helyén hozzák, és az utóbbi tevékenységi hely rendelkezik hatáskörrel az említett döntések végrehajtatására, az említett döntéseket meghozó tevékenységi helyet kell tevékenységi központnak tekinteni
b.) Az egynél több tagállamban tevékenységi hellyel rendelkező adatfeldolgozó esetében az Unión belüli központi ügyvitelének helye, vagy ha az adatfeldolgozó az Unióban nem rendelkezik központi ügyviteli hellyel, akkor az adatfeldolgozónak az az Unión belüli tevékenységi helye, ahol az adatfeldolgozó tevékenységi helyén folytatott tevékenységekkel összefüggésben végzett fő adatkezelési tevékenységek zajlanak, amennyiben az adatfeldolgozóra e rendelet szerint meghatározott kötelezettségek vonatkoznak.              
3.33. Képviselő   
Az az Unióban tevékenységi hellyel, illetve lakóhellyel rendelkező és az adatkezelő vagy adatfeldolgozó által a 27. cikk alapján írásban megjelölt természetes vagy jogi személy, aki, illetve amely az adatkezelőt vagy adatfeldolgozót képviseli az adatkezelőre vagy adatfeldolgozóra az e rendelet értelmében háruló kötelezettségek vonatkozásában.          
3.34. Vállalkozás
Gazdasági tevékenységet folytató természetes vagy jogi személy, függetlenül a jogi formájától, ideértve a rendszeres gazdasági tevékenységet folytató személyegyesítő társaságokat és egyesületeket is.
3.35. Vállalkozáscsoport 
Az ellenőrző vállalkozás és az általa ellenőrzött vállalkozások.  
3.36. Üzemeltető              
Az a cég, akinek a Proconer karbantartja és javítja az informatikai rendszerét.
3.37. Üzemeltető egységek          
Az adott cégen belül azok az egységek, akik az eszközeiket maguk üzemeltetik, önálló bejelentési, véleményezési és engedélyezési feladatuk, kötelezettségük van.
3.38. Személyes adatok határokon átnyúló adatkezelése             
a.) Személyes adatoknak az Unióban megvalósuló olyan kezelése, amelyre az egynél több tagállamban tevékenységi hellyel rendelkező adatkezelő vagy adatfeldolgozó több tagállamban található tevékenységi helyein folytatott tevékenységekkel összefüggésben kerül sor; vagy
b.) Személyes adatoknak az Unióban megvalósuló olyan kezelése, amelyre az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó egyetlen tevékenységi helyén folytatott tevékenységekkel összefüggésben kerül sor úgy, hogy egynél több tagállamban jelentős mértékben érint vagy valószínűsíthetően jelentős mértékben érint érintetteket.        
3.39. Releváns és megalapozott kifogás 
A döntéstervezettel szemben benyújtott, azzal kapcsolatos kifogás, hogy ezt a rendeletet megsértették-e, illetve hogy az adatkezelőre vagy az adatfeldolgozóra vonatkozó tervezett intézkedés összhangban van-e a rendelettel; a kifogásban egyértelműen be kell mutatni a döntéstervezet által az érintettek alapvető jogaira és szabadságaira, valamint adott esetben a személyes adatok Unión belüli szabad áramlására jelentett kockázatok jelentőségét.           
3.40. Az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás      
Az (EU) 2015/1535 európai parlamenti és tanácsi irányelv (1) 1. cikke (1) bekezdésének b) pontja értelmében vett szolgáltatás.      
3.41. Adatvédelmi incidens          
a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi    .
3.42. Felügyeleti hatóság              
független közhatalmi szerv, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, továbbiakban NAIH, web elérhetőség: http://naih.hu
3.43. Érintett felügyeleti hatóság              
Az a felügyeleti hatóság, amelyet a személyes adatok kezelése a következő okok valamelyike alapján érint:
a.) Az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó az említett felügyeleti hatóság tagállamának területén rendelkezik tevékenységi hellyel.
b.) Az adatkezelés jelentős mértékben érinti vagy valószínűsíthetően jelentős mértékben érinti a felügyeleti hatóság tagállamában lakóhellyel rendelkező érintetteket; vagy             
c.) Panaszt nyújtottak be az említett felügyeleti hatósághoz.   
3.44. Nemzetközi szervezet         
A nemzetközi közjog hatálya alá tartozó szervezet vagy annak alárendelt szervei, vagy olyan egyéb szerv, amelyet két vagy több ország közötti megállapodás hozott létre vagy amely ilyen megállapodás alapján jött létre.           

4.) Kiknek kezelhetjük a személyes adatait?
4.1. személyes adat kezelhető, ha ahhoz az érintett hozzájárul, vagy (4.2.)
4.2. azt törvény vagy – törvény felhatalmazása alapján, abban meghatározott körben – helyi önkormányzat rendelete elrendeli. Törvény közérdekből – adatok körének kifejezett megjelölésével – elrendelheti a személyes adat nyilvánosságra hozatalát. Minden egyéb esetben a nyilvánosságra hozatalhoz az érintett hozzájárulása, különleges adat esetében írásbeli hozzájárulása szükséges. Kétség esetén azt kell vélelmezni, hogy az érintett a hozzájárulását nem adta meg. Az érintett hozzájárulását megadottnak kell tekinteni, az érintett közszereplése során általa közölt, vagy a nyilvánosságra hozatal céljából általa átadott adatok tekintetében.
4.3. Az adatkezeléssel és a látogatók személyes adatainak a védelmével kapcsolatos előírások kizárólag a természetes személyekre vonatkoznak.
4.4. A személyes adatok – törvényi előírás hiányában – kizárólag a látogató hozzájárulása esetén kezelhetőek.

5.) A személyes adatkezelés célja
5.1. Személyes adatot kezelni csak meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében lehet.
5.2. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie a céljának.
5.3. Adatkezelés során csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas.
5.4. Az adatkezelés csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig történhet.
5.5. A felhasználóknak joguk van arra, hogy tudomást szerezzen a személyes adataik automatizált állományáról, annak fő céljairól.

6.) A személyes adat tárolása
6.1. Az adatokat csak tisztességesen és törvényesen szabad megszerezni, feldolgozni.
6.2. Az adatokat csak meghatározott és törvényes célra szabad tárolni, és attól eltérő módon nem lehet felhasználni.
6.3. Az adatoknak tárolásuk céljával arányban kell állniuk, és meg kell felelniük e célnak.
6.4. Az adatok tárolási módját úgy kell megválasztani, hogy az adatalany azonosítása csak a tárolás céljához szükséges ideig legyen lehetséges.
6.5. Megfelelő biztonsági intézkedéseket kell tenni az automatizált adatállományokban tárolt személyes adatok védelme érdekében, a véletlen, vagy jogtalan megsemmisítés, vagy véletlen elvesztés, valamint a jogtalan hozzáférés, megváltoztatás, vagy terjesztés megakadályozására.

7.) A személyes adatok feldolgozása
7.1. Nem lehet gépi úton feldolgozni a faji eredetre, a politikai véleményre, a vallásos, vagy más meggyőződésre, valamint az egészségre, a szexuális életre vonatkozó személyes adatokat, kivéve, ha a magyar jog megfelelő biztosítékokat nyújt, vagy erre a felhasználó kifejezett engedélyt ad. Ez vonatkozik a büntető ítéletekkel kapcsolatos személyes adatokra is.

8.) Adattovábbítás, az adatkezelések összekapcsolása
8.1. Az adatok akkor továbbíthatók, valamint a különböző adatkezelések akkor kapcsolhatók össze, ha az érintett hozzájárult, vagy törvény azt megengedi, és ha az adatkezelés feltételei minden egyes személyes adatra nézve teljesülnek.
8.2. A weboldal nem továbbít vírust, kémprogramot, vagy spamet, de az oldal működése végett cookie-kat helyez el a felhasználó számítógépén.
8.3. A weboldalról a regisztrált felhasználó saját kérésére értesítéseket kaphat.

9.) A felhasználók egyéb jogai
9.1. A felhasználóknak joguk van az adatállományt kezelő személyéről, vagy cégről és szokásos lakhelyéről, vagy székhelyéről tájékozódni.
9.2. Ésszerű időközönként és túlzott késedelem vagy költség nélkül értesüljön arról, hogy egy automatizált adatállományban személyes adatait tárolják-e, és ezekről az adatokról számára érthető formában tájékoztassák.
9.3. A felhasználónak lehetőséget kell biztosítani, hogy adatait helyesbíthesse, vagy törölhesse, vagy annak kérésére lehetőséget kapjon.
9.4. A felhasználó jogorvoslattal élhet, ha a jogszabályokban foglalt tájékoztatási, vagy indokolt esetben közlési, helyesbítési, illetve törlési kérelmét nem teljesítik.
9.5. Ha valaki önszántából nyilvánosságra hozza saját személyes adatait vagy azok egy részét, az ilyen információkra a Szabályzat hatálya nem terjed ki.

10.) Adatbiztonság, az adatkezelők kötelessége
10.1. Az weboldal tulajdonos Proconer Informatika Kft., mint az adatkezelő, illetve az adatfeldolgozó, köteles gondoskodni az általa kezelt adatok biztonságáról.
10.2. Az Proconer Informatika Kft. köteles továbbá megtenni azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítani azokat az eljárási szabályokat, amelyek a hatályos törvény, valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.
10.3. Az adatokat - kiemelten az államtitokká és a szolgálati titokká minősített személyes adatot - védeni kell különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, nyilvánosságra hozás, vagy törlés, illetőleg sérülés vagy a megsemmisülés ellen.
10.4. Az adatkezelő mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő, vagy a károsult szándékos, vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

11.) Egyéb szolgáltatások igénybevétele
11.1. Az oldalainkon kínált egyéb szolgáltatásaink az ott elhelyezett ismertetők, a felhasználási feltételek betartásával vehetők igénybe.
11.2. Amennyiben fizetős szolgáltatás igénybevételéhez kérünk személyes, céges adatokat, akkor egyéb személyes adatokat is elkérhetünk. Ezekre az adatokra a szerződésszerű teljesítés miatt van szükség.
11.3. A regisztrált felhasználóink számára - hozzájárulásuktól függően - bizonyos időközönként tájékoztató célú körleveleket küldünk.
11.4. Az oldalainkon kínált szolgáltatások igénybevétele, megrendelése után, a felhasználó bármikor dönthet úgy, hogy nem szeretnék tovább a szolgáltatást igényelni. A szolgáltatást a lemondas@felesegek.hu e-mail címre küldött levéllel lemondhatják.

12.) Az információk gyűjtése
12.1. Weboldalunk minden látogatójánál a szerverünk automatikusan felismeri a felhasználó e-mail elérését és IP címét - ahol lehetséges.
12.2. A feleségek.hu és a felesegek.hu oldalakon a felhasználók által önkéntesen részükre rendelkezésre bocsátott adatokon kívül a felhasználókról nem gyűjt adatokat, kivéve a 12. pontban felsorolt kivételeket.
12.3. A feleségek.hu és a felesegek.hu oldal használja a google analitics szolgáltatását, az ebből eredő adatgyűjtések kizárólag a feleségek.hu és felesegek.hu oldalak marketingelemzésére használja. Személyes adatokkal az így nyert információkat nem kapcsolunk össze.
12.4. A szolgáltatásunk használatakor keletkező naplóállományok elemzését szintén csak marketingelemző célokra használjuk. Az ebből eredő információkat az oldal fejlesztésében kamatoztatjuk!
12.5. A naplóállományokban, valamint a google analitics-ben a látogatók által küldött kérésekről rögzítődnek a kérést küldő számítógép dinamikus IP-címei, az kérés időpontja, az oldalon töltött idő, a kért oldal címe, használt felbontások stb.
Ezek személyes azonosítására nem alkalmasak, az ebből eredő adatgyűjtések kizárólag a feleségek.hu és a felesegek.hu oldalak marketingelemzésére használja. Személyes adatokkal az így nyert információkat nem kapcsolunk össze.
12.6. Nem minősülnek személyes adatnak azok az anonim információk , melyeket a személyes azonosíthatóság kizárásával van gyűjtve és a természetes személlyel nem hozhatók kapcsolatba.
12.7. Nem minősülnek személyes adatnak a demográfiai adatok, melyek úgy vannak gyűjtve, hogy nem kapcsolják hozzá azokat azonosítható személyek személyes adataihoz, s ezáltal nem állítható fel kapcsolat természetes személlyel.

13.) Egyéb adattárolási módok
13.1. A szolgáltató a regisztrált felhasználói cikkeit, hozzászólásait folyamatosan megjeleníti weboldalain, ha azok egyéb szabályaiba nem ütköznek.
13.2. A szolgáltató a nem regisztrált felhasználói hozzászólásokat nem engedélyez, nem jeleníti meg weboldalain.
13.3. A szolgáltató a törölt adatokat az aktuáils adatbázisból gépi úton automatikusan azonnal, a mentéseiből azok kiforgási idejével (180 nap) törli véglegesen.

14.) Személyes adatok bűncselekmény esetén
14.1. Amennyiben az arra feljogosított hatóságok a jogszabályokban előírt módon - bűncselekmény gyanújával, hivatalos adatlefoglalási határozatban - kérik fel személyes adatok átadására a szolgáltatót, a feleségek.hu és a felesegek.hu - törvényi kötelezettségének eleget téve - átadja a kért és rendelkezésre álló információkat.

15.) Adatkezelési elvektől való eltérés
15.1. Abban az esetben, ha szándékosan térünk el a fenti elvektől, akkor azt csak abban az esetben tesszük meg, ha azt a felhasználóval egyeztettük és arra ő írásosan engedélyt adott részünkre!
15.2. Minden olyan esetben, ha ezen szabályzattól nem szándékosan mégis eltérünk, kérjük felhasználóinkat, hogy nyugodtan figyelmeztessenek bennünket!

Adatkezelési tájékoztató

A Proconer Informatika Kft. (a továbbiakban: Szolgáltató, Adatkezelő), mint adatkezelő kijelenti, hogy az általa üzemeltetett weboldal működésével kapcsolatos adatkezelése a jelenleg hatályos jogszabályban előírtaknak megfelel. A felhasználók adatainak kezelésekor az alábbi hatályos jogszabályok figyelembevételével és betartásával jár el.

 • Személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény;
 • Az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló 1998. évi VI. törvény;
 • Az 2001. évi CVIII., az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról rendelkező törvény;
 • Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény;
 • Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény;
 • Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete alapján a személyes adatok kezelésre.

Jelen Adatkezelési tájékoztató célja, hogy a Felesegek.hu weboldal használata során megadott, és a weboldal üzemeltetője ("Adatkezelő") számára hozzáférhetővé vált személyes adatok és egyéb adatok kezelésére vonatkozó elveket és szabályokat meghatározza. Jelen tájékoztató hatálya kizárólag az oldal használatához szükséges, az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott adatokra terjed ki, rendelkezései nem vonatkoznak arra az esetre, ha valaki önszántából nyilvánosságra hozza saját személyes adatait, vagy azok egy részét az oldalon, vagy az oldal közvetítésével.

Az adatkezelő adatai

Székhely: 6800 Hódmezővásárhely, Nyár u. 37.
Telefonszám: +36 62 230-646
E-mail cím: info@felesegek.hu
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-65456/2013.

A kezelt személyes adatok köre

Az oldal használata során a Felhasználónak a következő személyes adatokat kell megadnia:

 • e-mail cím,
 • nem (milyen nemű avatart választ).

Regisztráció esetén a Felhasználó a következő személyes adatokat adhatja meg:

 • e-mail cím (kötelező)

Az oldal használatához nem szükséges a regisztráció, azonban a regisztráció elvégzésével a Felhasználó plusz szolgáltatásokhoz jut hozzá; publikálhat, egyéb kényelmi funkciókat kap. A regisztráció során megadott adatokat, azok törlésének kéréséig tárolja a Szolgáltató.

A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: a Felhasználó bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szolgáltatás igénybe vétele során generálódnak, és melyeket az Adatkezelő rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer, a Felhasználó külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adatok egyéb személyes felhasználói adatokkal - törvény által kötelezővé tett esetek kivételével - össze nem kapcsolhatók. Az adatokhoz kizárólag az Adatkezelő fér hozzá.

A www.felesegek.hu internetes oldalon (a továbbiakban: Weboldal) tett látogatások során egy, vagy több cookie-t - azaz egy-egy karaktersorozatot tartalmazó kis fájlt - küld a rendszer a látogató számítógépére, amely(ek) révén annak böngészője egyedileg azonosítható lesz. Ezek a cookie-k csak egyes al-oldalak látogatása esetén kerülnek elküldésre a látogató számítógépére, tehát ezekben csak az adott al-oldal meglátogatásának ténye és ideje tárolódik, semmilyen más információ nem.

Az így elküldött cookie-k felhasználása a következő: a külső szolgáltatók, közöttük a Google, ezen cookie-k segítségével tárolják, ha a Felhasználó korábban már látogatást tett a hirdető webhelyén, és ez alapján hirdetéseket jelenítenek meg a felhasználónak külső szolgáltatók - közöttük a Google - partnereinek internetes webhelyein. A felhasználók a Google hirdetések kikapcsolására szolgáló oldalon tilthatják le a Google cookie-jait. (Azt is jelezheti a felhasználók számára, hogy a Network Advertising Initiative leiratkozási oldalán a külső szolgáltatók cookie-jait is letilthatják.)

Alkalmazott cookie-k:

 • Nélkülözhetetlen cookie-k
 • Funkcionális cookie-k
 • Analitika, követés cookie-k
 • Webhelyen keresztüli követés

A legtöbb böngésző menüsorában található "Segítség" funkció tájékoztatást nyújt arra vonatkozóan, hogy a böngészőben

 • hogyan lehet letiltani a cookie-kat,
 • hogyan fogadjon el új cookie-kat, vagy
 • hogyan adjon utasítást böngészőjének arra, hogy új cookie-t állítson be, vagy
 • hogyan kapcsoljon ki egyéb cookie-kat.

Az adatkezelés időtartama

A Felhasználó által megadott személyes adatok kezelése - kifejezetten a szerzői jogok miatt - mindaddig fennmarad, amíg a Felhasználó kifejezetten írásban nem kéri azok kezelésének megszüntetését. A törlés időpontja, a Felhasználó törlési igényének beérkezésétől számított 10 munkanap. Jogellenes, megtévesztő személyes adat használata esetén, vagy a Felhasználó által elkövetett bűncselekmény, illetve rendszer elleni támadás esetén az Adatkezelő jogosult a Felhasználó regisztrációjának megszűnésével egyidejűleg adatait haladéktalanul törölni, ugyanakkor bűncselekmény gyanúja vagy polgári jogi felelősség gyanúja esetén jogosult a személyes adatokat a lefolytatandó eljárás időtartamára őrizni is.

A rendszer működése során automatikusan, technikailag rögzítésre kerülő adatok a generálódásuktól számítva a rendszer működésének biztosítása szempontjából indokolt időtartamig kerülnek tárolásra a rendszerben. Az Adatkezelő biztosítja, hogy ezen, automatikusan rögzített adatok egyéb felhasználói személyes adatokkal - a törvény által kötelezővé tett esetek kivételével - össze nem kapcsolhatók. Ha a Felhasználó személyes adatainak kezeléséhez adott hozzájárulását megszüntette, vagy a szolgáltatásról leiratkozott, úgy ezt követően a technikai adatokról az ő személye nem lesz beazonosítható.

A fenti rendelkezések nem érintik a jogszabályban (pl. számviteli jogszabályokban) meghatározott megőrzési kötelezettségek teljesítését.

Az adatokat megismerő személyek köre, adattovábbítás, adatfeldolgozás

Az adatokat elsődlegesen a Szolgáltató jogosult megismerni, azonban azokat nem teszi közzé, harmadik személyek részére nem adja át.

Az alapul fekvő informatikai rendszer üzemeltetése, a megrendelések teljesítése, az elszámolás rendezése körében a Szolgáltató adatfeldolgozót (pl. rendszerüzemeltető, könyvelő) vehet igénybe. A Szolgáltató az ilyen külső szereplők adatkezelési gyakorlatáért nem felelős.

A fentieken túl a Felhasználóra vonatkozó személyes adatok továbbítására kizárólag törvényben kötelezően meghatározott esetben, illetve a Felhasználó hozzájárulása alapján kerülhet sor.

Felhasználói jogok és jogérvényesítési lehetőségek

A Felhasználó bármikor jogosult tájékoztatást kérni a Szolgáltató által kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról az e pontban megadott elérhetőségek útján.

A Szolgáltató a Felhasználó kérésére tájékoztatást ad a rá vonatkozó, általa kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatait. A Szolgáltató a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül írásban adja meg a kért tájékoztatást.

Az érintett a jogait az alábbi elérhetőségeken gyakorolhatja:

Levelezési cím: 6800 Hódmezővásárhely, Nyár u. 37.
E-mail cím: info@felesegek.hu

A Felhasználó bármely, az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, illetve észrevétellel a Szolgáltatóhoz fordulhat a megadott elérhetőségeken keresztül.

A Felhasználó bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését, vagy azok törlését kérni. A Szolgáltató a kérelem beérkezésétől számított 10 munkanapon belül törli az adatokat, ez esetben azok nem lesznek újra helyreállíthatók. A törlés nem vonatkozik a jogszabály (pl. számviteli szabályozás) alapján szükséges adatkezelésekre, azokat a Szolgáltató a szükséges időtartamig megőrzi.

A Felhasználó az Infotv., valamint a Polgári Törvénykönyv (1959. évi IV. törvény) alapján bíróság előtt érvényesítheti jogait, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.) fordulhat, az Adatkezelő adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban felmerült panasza esetén.

Kiegészítő adatkezelési tájékoztató

Az oldal üzemeltetője:
Proconer Informatika Kft., adatkezelő
Adószám: 22908229-2-06
Aktuális cégjegyzékszám: 06 09 015856
Teljes név: PROCONER Informatika Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Rövidített név: PROCONER Informatika Kft.
Település: Hódmezővásárhely
Székhely cím: 6800 Hódmezővásárhely, Nyár utca 37.
Fő tevékenység: 4799.
Web cím: www.proconer.hu
Web IP cím: 185.33.52.2    
Web cím: www.proconer.com; https://perpetum.proconer.com
Web IP cím: 84.1.119.110    
Mail-szerver IP: 84.1.119.110
E-mail: info@proconer.hu

Nélkülözhetetlen sütik
A nélkülözhetetlen sütik az oldalak működéséhez elengedhetetlenek. Egy weblap működéséhez elengedhetetlenül szükséges sütikre nem vonatkozik az EU irányelve. A nélkülözhetetlennek minősített sütik nem gyűjtenek termékek és szolgáltatások reklámozásához felhasználható információkat, és nem jegyzik meg az egyéni beállításokat az aktuális látogatás időtartamán túl.

Funkcionális sütik
A funkcionális sütik a szolgáltatások biztosítására, a beállítások, űrlapok kitöltésének megjegyzésére szolgálnak, ezáltal javítva a látogatás és a weblap által nyújtott élményt. A funkcionálisnak minősített sütik nem használhatóak arra, hogy más weboldalakon reklámokat küldjenek Önnek.

Az adatokat megismerő személyek köre, adattovábbítás:
Az adatokat elsődlegesen az adatkezelő és a cégcsoport tagjai jogosultak megismerni, további harmadik fél részére azt nem adják át. A fentieken túl a Felhasználóra vonatkozó személyes adatok továbbítására kizárólag törvényben kötelezően meghatározott esetben, illetve a Felhasználó hozzájárulása alapján kerülhet sor.

Az adatkezelés jogalapja:
Az adatkezelés jogalapja az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete szerint az érintett önkéntes hozzájárulása: 6. cikk (1) bekezdés a.) pontja, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Elker tv.) 13/A. § (3) bekezdése: A szolgáltató a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. A szolgáltatónak az egyéb feltételek azonossága esetén úgy kell megválasztania és minden esetben oly módon kell üzemeltetnie az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az e törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.
Továbbá az érintett hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez, az a megfelelő tájékoztatáson alapuló e-mail formnak, az adatkezelő részére történő küldése alapján történik. A nyilatkozat tartalmazza a felhasználók kifejezett hozzájárulását ahhoz, hogy az oldal használata során közölt személyes adataik felhasználásra kerüljenek.

Hatályos jogszabályok:
Személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény
Az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló 1998. évi VI. törvény
Az 2001. évi CVIII., az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról rendelkező törvény
Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény
Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény
Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete, továbbiakban GDPR rendelet (General Data Protection Regulation) alapuló adatkezelés
Az érintett e-mailben való hozzájárulása, a küldéssel való kifejezett kérése

Az adatkezelés során érvényesül
ő személyes adatvédelmi alapelvek:
A jogszerűség, tisztességes eljárás és átláthatóság elve
A célhoz kötötség elve
Adatbiztonság elve   
Az adattakarékosság elve
A pontosság elve
A korlátozott tárolhatóság elve
Az integritás és bizalmas jelleg elve
Az elszámoltathatóság elve
Az átláthatóság elve 
Átlátható tájékoztatás
Az előzetes tájékoztatás elve
A szükségesség-arányosság elve
A fokozatosság elvének érvényesülése
Az érintett a hivatkozott elveket a jogszabályokban rögzített időn belül, az adatkezelő címére küldött e-mailből ismerheti meg.

Az érintett jogai:
A tájékoztatáshoz való jog       
Hozzáféréshez való jog          
Adatok helyesbítésének kéréséhez való jog
Törléshez való jog
Az adatkezelés korlátozásához való jog      
Adathordozhatósághoz való jog
Tiltakozáshoz való jog
Az érintett jogait a jogszabályokban rögzített időn belül, az adatkezelő címén kérheti, érvényesítheti.

A hozzáférési jog
az adatkezelés folyamatában az Érintett jogosult hozzáférni a róla tárolt adatokhoz, és tájékoztatást kapni a róla kezelt illetve feldolgozott adatok céljáról, jogalapjáról, tárolásáról és tárolás időtartamáról. A tájékoztatási jog kiterjed a személyes adatok helyesbítésére, törlésére, kezelés korlátozására, illetve a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának lehetőséről való tájékoztatásra. Az érintett jogai gyakorlására irányuló kérelem teljesítését nem tagadjuk meg, kivéve, ha bizonyítható, hogy az érintettet nem áll módunkban azonosítani. Az érintett által kért további másolatokért adminisztratív költségeken alapuló, ésszerű mértékű díjat számítunk fel.

A Proconer Informatika Kft. a Felhasználó kérésére tájékoztatást ad a rá vonatkozó, általa kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról. Cégünk a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül írásban adja meg a kért tájékoztatást.

Az Ügyfél bármely, az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, illetve észrevétellel a Proconer Informatika Kft. munkatársához fordulhat a fenti elérhetőségeken keresztül.

Helyesbítéshez való jog
az Érintett jogosult kérni, hogy a rá vonatkozó pontatlan, vagy hiányos adatokat kiegészítő nyilatkozat alapján helyesbítsük

Törléshez (elfeledtetéshez) való jog
az Érintett kérelmére töröljük a róla tárolt adatokat, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:
- a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtöttük vagy más módon kezeltük;
- az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
- az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok a további adatkezelésre;
- a személyes adatot jogellenesen kezeltük;
- alkalmazandó jogszabályi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.
Az Adatkezelő által kezelt személyes adatokat az adatkezelés jogalapjának megszűnését, ideértve a hozzájáruláson való adatkezelés esetén a hozzájárulás visszavonását is követő rövid időn belül törölni kell.

Adatok zárolásához való jog
zároljuk a személyes adatot, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

Korlátozáshoz való jog
ha felmerül az Érintettről kezelt személyes adatok pontatlansága, jogellenessége, szükségtelensége, vagy az Érintettnek az adatkezelésre vonatkozó tiltakozása, az Érintett kérheti, hogy korlátozzuk ezen adatok vonatkozásában az adatkezelést.

Adathordozhatósághoz való jog
az Érintett azon jogát takarja, hogy jogosult, géppel olvasható (pdf, doc, excel, txt) formában megkapni az általa rendelkezésre bocsátott adatokat, annak érdekében, hogy egy másik adatkezelő rendelkezésére bocsássa.

Tiltakozáshoz való jog
ha az Érintettre vonatkozó adatkezelés az Adatkezelő vagy egy harmadik fél érdekének érvényesítéséhez szükséges, ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; valamint törvényben meghatározott egyéb esetben úgy az érintett bármikor tiltakozhat az ilyen célból kezelt személyes adatainak kezelése ellen.
A tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgáljuk, annak megalapozottsága kérdésében döntést hozunk, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatjuk.

Értelmező rendelkezések:
Adatkezelés
a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés.

Adatkezelő  
az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja.

Adatfeldolgozás        
az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik.               

Adatfeldolgozó          
az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel.        

Személyes adat         
azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható.

Érintett          
az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható.

Az érintett hozzájárulása    
az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez.

Adattörlés  
az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges. A törléssel az aktuális adatbázisból törlődnek az adataid, de a mentésekből csak azok kiforgási sebességével (180nap) törlődnek véglegesen, amennyiben a mentésekből is azonnal szeretnéd az adataidat töröltetni, az nekünk túlzott erőforrás venne igénybe, amit ingyenesen nem vagyunk kötelesek, és nem is tudunk megtenni. Igény esetén jelezd kérésedet felénk, külön ajánlatot adunk rá.           

Adattovábbítás        
az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele.

Tiltakozás   
az érintett nyilatkozata, amellyel adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri.

Adatbiztonság:
Az adatokat megfelelő intézkedésekkel védeni kell különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.
Tájékoztatjuk, hogy a mindenkor hatályos informatikai biztonságra vonatkozó irányelveink vagy szabályzatunk szerint járunk el, és ilyen eljárást követelünk meg munkavállalóinktól, illetve cégcsoport minden tagjától.
A személyes adatokkal kapcsolatos jogsértés esetére adatvédelmi incidens szabályzatot dolgoztunk ki, mely rögzíti az adatvédelmi jogsértés bejelentésének lehetőségét és az adatvédelmi jogsértés elhárításáért felelős személyeket, továbbá az irányadó határidőket.
A megvalósuló adatvédelmi incidensekről nyilvántartást vezetünk.
Az érintett a jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.
Az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak okozott kárt kötelesek vagyunk megtéríteni. Ha az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével az érintett személyiségi jogát megsértjük, az érintett sérelemdíjat követelhet.
A Proconer Informatika Kft. az Önről jogszerűen nyilvántartott személyes adatokat, információkat, a két fél között esetlegesen felmerülő vitás kérdések, jogvita elkerülése érdekében zajló egyeztetések és/vagy jogvita során felhasználhatja.

Egyéb rendelkezések:
A fentiekben említett adatokat kizárólag arra a célra használjuk fel, melyből a felhasználónk azt megadta, és semmilyen esetben nem adjuk át harmadik félnek, kivéve a hatóságokat – bíróság, ügyészség, nyomozó hatóság, szabálysértési hatóság, közigazgatási hatóság, Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság vagy jogszabály felhatalmazása alapján egyéb hatóság -, amelyek részére a pontos cél és az adatok körének megjelölésével kötelesek vagyunk kiadni azokat.

Tárhely szolgáltató, adatfeldolgozó:
Sybell Kft.
Adószám: 25859502-2-42
Teljes név: Sybell Informatika Korlátolt Felelősségű Társaság
Rövidített név: Sybell Kft.
Település: Budapest
Székhely cím: 1158 Budapest, Késmárk utca 7/B 2. em. 206.
Web cím: www.sybell.hu
felesegek.hu web-szerver IP:
ns1.sybell.hu: 79.172.249.46
ns2.sybell.hu: 188.226.241.11

Jogérvényesítés:
A Felhasználó az Infotv., valamint a Polgári Törvénykönyv (1959. évi IV. törvény) alapján bíróság előtt érvényesítheti jogait, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.) fordulhat, az Adatkezelő adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban felmerült panasza esetén.


2018. május 25.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: